S láskou Luisa

S láskou Luisa https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403934/mid_s-laskou-luisa-v12-403934.jpg 4 151 43

Pomsta snoubenci může být sladší než svatební dort Večer před svatbou Luisa nabourá auto svého snoubence. A sled katastrof na sebe nedá dlouho čekat – snoubenec ji nechá stát před oltářem, Luisa přijde o práci, a ještě o bydlení. Nezbývá jí než vzít zavděk matčinou polorozpadlou chatou a plánovat, jak se svému ex pomstí. Navíc se ukáže, že Dante, drzý mužský, kterého považovala za údržbáře a s nímž se v jednom kuse hádá, je ve skutečnosti majitel sousedního pozemku. I když ji přitahuje, to poslední, co by si přála, je uvíznout s ním v chatce během hurikánu!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

Love, Louisa , 2004


více info...

Přidat komentář

mina_harker
06.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Knížka mě spíš nudila. Občas tam byly vtipné momenty, ale spisovatelčin styl by potřeboval vypilovat. Závěr dost přehnaný - hlavní hrdina se dosud úplně nevyrovnal s odchodem manželky, tvdil, že už se ženit rozhodně nebude a po asi tak dvou měsících od seznámení požádal hlavní hrdinku o ruku (a to spolu ani ty dva měsíce nechodili).

akinomV
01.12.2022 3 z 5

Souhlasím s většinou, je to oddechovka, ale nějak jsem čekala víc... něco mi tam chybělo. Bylo to takové moc povrchní, chyběla nějaká hloubka příběhu. Ale na nenáročné čtení v létě určitě fajn.


Kristulda
09.07.2022 3 z 5

Taková fakt letní oddychovka. Jen mi u těchto typů knih vadí rychlý konec, sotva se znají hned žádost o ruku. Jinak na dovču ideální čtení.

Lacie
25.03.2022 2 z 5

(SPOILER) Je mi líto, ale s touto knihou jsme se na stejné vlně nesetkaly. Zápletka je klasická, hrdinka přijde o partnera, práci a domov, aby povstala jako fénix, našla sebevědomí, přátele, smysluplné místo v životě, práci a prince na bílém koni. Od podobných oddychovek nic jiného nečekám, kromě toho, že alespoň jeden z rodícího se páru mi musí být sympatický – a to se tu nepovedlo.
Dante – namakaný krasavec, manuálně zručný, pracant. Potud vše OK. Jenže celou knihu působí jako hloupý Honza, co si navíc sedí na vedení, možná ho má i zkratované. Posléze s Luisou zjistíme, že je zazobaný a úspěšný a jako ošuntělý ňouma vystupuje jen proto, že je skromný – ani to mu body nepřidává, prostě to k němu nesedí. Jako hloupý Honza byl snad lepší.
Luisa. Ze začátku to šlo, praštěná holka, co tropí hlouposti. Skřípat to začalo při její naprosté nepraktičnosti v polorozpadlém domku a dorazila mě tím, že si koupila psa, kterého okamžitě zmrzačila po fyzické i osobnostní stránce, a pak byla celá spokojená, jak to ošéfovala. Mě tahle lidská bohorovnost štve, pokud chtěla polštář na gauč, měla jít do ScanQuiltu.
Ty dvě hvězdy si zasloužily okolní postavy, aby jim to nebylo líto.

Maky1505
19.12.2021 4 z 5

Krásná knížka u které jsem si odpočinula a první čtené z edice srdcovky.

Kudík
18.06.2021 3 z 5

Zápletka i Luisa se mi v jádru moc líbily, ale chtělo to trošku lepší zpracování. Luisa je v jedné chvíli zrazená nevěsta střihlá ustrašenou blondýnkou a v další verzi je vtipně okouzlující a správně trhlá. Jenže ten přerod není úplně harmonický. Přesto se jedná o nenáročné čtení s očekávaným závěrem, sympatickým obsazením vč. Šampiona (i když jméno Galahade mi přišlo výstižnější) a nepochopitelným ex. Pozn.: K lapání myší ani vábení lišek zde nedošlo, jen ke kastraci. ;)

Tesset
31.08.2020 2 z 5

Druhá kniha z edice Srdcovky a nic moc teda. Nalákaly mě těma obálkama, ale žádný zázrak. Hlavní hrdinky mi přijdou jak z 60. let nebo tak, takové puťky. Občas i vtipné scény jen nevtipně napsané. Celkově tak odosobněně napsáno. Některé ještě asi zkusím, ale už tomu moc nevěřím.

lenka9044
24.08.2020 4 z 5

Letní romance, ideální k bazénu, pod slunečník, na dovolenou... Čtenář nemusí přemýšlet, žádné složité konstrukce událostí. Prostě pohodové čtení.

kusovka
21.08.2020 3 z 5

Lehká oddychovka na lehátko k bazénu.

FairyD.
04.05.2020 4 z 5

Jednoduchý a veľmi vtipný príbeh. Príjemná kniha na oddych, pár veci v nej prekvapí a nechýba ani napätie.

aydam
02.03.2020 1 z 5

Stá strana za mnou a nic se neděje - nuda.

hannah2000
29.02.2020 4 z 5

Milé, jednoduché, humorné, čtivé, odpočinkové.
Jednoduchý příběh, sympatičtí hrdinové, humorné scénky, pes, co sem tam něco provede, trocha romantiky, ... Není to knížka, o které se bude psát v učebnici literatury, ale určitě bude patřit mezi knížky doporučované jako příjemné čtení po náročném dnu.

Zomy
09.02.2020 4 z 5

Příjemné romantické čtení, kde všechno plyne tak, jak má. Nic vás nepřekvapí, ona se hledá, on je dokonalý (a přesně proto takové knihy přece čteme). Jedna věc ovšem překvapivá je - na slaďárnu je to nezvykle vtipné, opravdu jsem se chvílemi od srdce zasmála.

Zuzanka45
02.02.2020 5 z 5

Krásná oddechová kniha. Doporučuji :)

cukrovka
28.01.2020 5 z 5

Příjemná a čtivá romantická oddechovka. I když je děj předvídatelný, knížka se dobře čte. Hlavní hrdinka je trochu potrhlá, ale dokáže se problémům postavit.

knihovnička007
19.01.2020 4 z 5

Příjemné odpočinkové čtení.
Moc bych si přála potkat Dante Riveru, zajímavý a zábavný muž...
Klasický příběh, odmítnutá slečna, kterou bídák nechal čekat na vlastní svatbě. Smutná slečna odjíždí pryč, kde si líže rány. Tam potká toho nejbáječnějšího chlapa...
Pokud od knihy nic neočekáváte, bude se vám kniha líbit. Je poměrně vtipná (naštvaná chobotnice mne vážně pobavila). A Howard-Homer neměl chybu.
Zamilovaný příběh, optimistický, který překoná i hurikán Elvira (proč mají hurikány ženská jména? :D ). Příjemné čtení.

babystar
11.01.2020 5 z 5

Příběh, který zvedne náladu. Zamilovaný, vtipný, optimistický. Mám ráda příběhy, v nichž se ženská dovede postavit na vlastní nohy. Při konfrontaci myšlenkových pochodů Luisy a Danteho jsem se fakt bavila. Kdo by nebyl rád, kdyby v době trablů potkal fešného svalovce, který je ochoten pomoci. A Luisa si ho zasloužila. Byla šikovná, pracovitá a uvědomila si, že má žít svůj život, ne život nějakého maminčina mazánka.

pip11
16.10.2019 4 z 5

Neočekávala jsem hodnotnou literaturu, ale chtěla jsem se pobavit. Přesně to jsem dostala, lehký styl vyprávění a hodně zábavy.

LenRan
09.10.2019 2 z 5

Tak toto se mi moc nelíbilo. Hlavně ten styl jakým je to napsané, někdy jsem měla pocit, že jde o reportáž, ne o knihu. Příběh neoriginální, holka co ji chlap nechal u oltáře se přestěhuje na venkov a tam najde novou lásku. Jedinej krasavec v dědině a blondýna z města co je v nesnázích....jak to mohlo dopadnout. Asi kdyby to bylo napsané jinak, nevadila by ta tuctová zápletka, toto teda...ne-e :( a ten konec mě fakt dorazil. Trochu hrrr...ne?

Bebe2004
09.09.2019 4 z 5

Klidná oddychová knížka, vtipná, roztomilá, naivní. Za mě dobré.

Štítky knihy

láska

Autorovy knížky

Barbara Metzger
americká, 1944
2018  74%S láskou Luisa

Kniha S láskou Luisa je v

Přečtených219x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených2x
Knihotéce200x
Chystám se číst97x
Chci si koupit23x
dalších seznamech3x