S Hitlerem v bunkru

S Hitlerem v bunkru https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122393/s-hitlerem-v-bunkru-122393.jpg 4 14 4

23. července 1944 - 29.dubna 1945. Knih o druhé světové válce a o Hitlerovi byla po celém světě napsána a vydána už spousta. Jen málo jich je ale tak osobních, tak těsně spjatých s postavou říšského vůdce jako publikace Bernda Freytaga von Loringhoven, který se v posledních dnech války ocitl - jak už název této knihy napovídá - přímo v Hitlerově podzemním doupěti! Očima bývalého důstojníka wehrmachtu tak můžeme nahlédnout válečné operace, dostat se až k obleženému Stalingradu, táhnout do Polska, k Taganrogu, do Berlína, abychom se s ním pak ocitli v pekle Hitlerova bunkru, nad nímž už duněla střelba Rudé armády, zatímco jednotky generála Wencka se ještě zoufale pokoušely o záchranu... Prostřednictvím otevřené zpovědi, v níž se autor nevyhýbá ani upřímnému zvážení vlastní viny, se nám naskýtá naprosto neobvyklý niterný pohled na podstatu, nesmyslnost a krutost války.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Dans le bunker de Hitler , 2005


více info...

Přidat komentář

panda_2020
06.06.2021 5 z 5

Povedené, čtivé, autentické. Velmi doporučuji.

apq
18.11.2017 4 z 5

První část čtvrtina knihy mi nepřišla moc zajímavá ale od tý poloviny to bylo hodně zajímavé .


milamarus
12.01.2017 3 z 5

Ten text na obálce knihy je trochu podvod na čtenáře... o zpovědi (a navíc strhující) nemůže být řeči. Na to je uvnitř moc málo “já“, “můj“, “mě“ nebo prachobyčejného “jsem“. Ale! Nedá se tomu upřít čtivost a fakt, že oči pana Freytaga, bývalého důstojníka wehrmachtu, toho viděly dost. Bleskové obsazení Polska, Stalingrad a jen o pár let později okupovaný Berlín….

O trochu vyšší hodnocení dávám hlavně proto, že kromě Hitlera dostal v knize hodně prostoru generál Heinz Guderian. Právě jeho prostřednictvím poznáte ostatní nacistické špičky, konkurenci, která mezi nimi panovala, a též emoce jako radost, strach a naději v dobrý konec. Emoce, jež možná v té době pociťoval i autor sám.

pajatp
30.10.2014 2 z 5

Nedočetla jsem, vůbec mě nebavila...