Ztracené město

Ztracené město https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517623/bmid_ztracene-mesto-2IV-517623.jpg 4 5 2

Rytíři série

< 3. díl

Komiks, v němž jsi hrdinou - Rytíři 3: Ztracené město je třetím dílem populární série komiksových gamebooků pro mladší čtenáře Rytíři. V téhle knize, která v sobě kombiinuje komiks a gamebook, se čtenáři vydají hledat Ztracené město, aby přinesli zpět poklady, které se v něm skrývají. A jako obvykle je po cestě čeká spousta hádanek, úkolů a bojů. Kniha Rytíři 3: Ztracené město navazuje na první dva díly - První dobrodružství a Osudná zpráva.... celý text

Přidat komentář

P.owl
26.02.2024 4 z 5

Na další komiksový gamebook ze série "Rytíři", jsem se moc těšil. Zpočátku přišlo trochu zklamání, když jsem do ruky dostal téměř poloviční knihu, než oba předchozí počiny. Ale dobrodružství nepočká, dal jsem se tedy do něj a to za přenesenou postavu z dílu původního.
Nakonec jsem knihu prošel 2x za každou postavu, abych opět nasbíral ty "největší pecky". I přes menší počet stránek Vás kniha vede skrze téměř všechny důležité body. Souboje nejsou nic náročného, ale také se na nich dá pohořet.
Co považuji jako ultra mega těžké jsou opět hádanky, kdy je skvělé, že díky symbolům se dozvíte ihned, jestli je Vámi zvolený odkaz ten správný. Celkově se jedná snad něco okolo dvaceti hádanek nebo skrytých odkazů. Avšak i tiskařský šotek zaúřadoval a u dvou hádanek jsou chyby - u jedné nevychází číslo (přepočítával jsem ho a kontroloval asi 20x) a u druhého není symbol, takže si nejste jisti, zda jste na správné odpovědi.
Kresby jsou moc pěkné, avšak humor se nám z knihy celkem vytratil, ale zábavná je hlavně atmosféra, kdy si můžete připadat ve svém putování, jak archeolog Indiana Jones.
Konečný dojem, které ve mně kniha zanechala je různý. Na jednu stranu bych další díl uvítal, na druhou stranu si říkám, jestli aktuální trilogie už nestačí. První velmi odlehčená a humorná kniha, druhá zaměřena více na souboje a vývoji postavy a třetí, v které dominují těžké hádanky jak pro členy mensy :D (být dítě, tak tu knížku vzteky hodím do kamen). Dál už ničím jiným nepřekvapí a asi ani nemůže.
Příběh a atmosféra - 6/10, Obtížnost - 9/10

cziss
30.06.2023 4 z 5

Opět vynikající komiksový GB. Na první dva díly jsem pěl pouze chválu, ta platí. Teď spíš proč jen 4 hvězdy - 1. a 2. díl byly relativně stejně velké, 3. díl je však pouze dvoutřetinový. Jestli byly v předchozích dílech některé hádanky extra složité, tak tady jsou některé brutální. Vážně nevím, jak si s nimi má poradit dítě, když ani VŠ vzdělaný člověk, který se živí hlavou s nimi má problém, i když šizením zjistí správnou odpověď... Ano, výhoda v této knize je to, že správné odpovědi jsou označené značkou (neplatí pro odkaz 155, asi errata). Hádanek je tu nicméně HODNĚ. Zážitek super, ale dítě samo to asi nedá.

+ Další kritika jsou souboje. To je od začátku opravdu špatně vymyšleno. Navíc v tomto díle snad ani není možnost výměny zbraně, kterou máte od začátku směšně slabou. A zbraně cestou potkáte, těm ale chybí statistiky.


Autorovy další knížky

Shuky Médina
francouzská
2018  83%První dobrodružství
2019  89%Zapadákov
2020  87%Osudná zpráva
2023  80%Ztracené město

Kniha Ztracené město je v

Přečtených6x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x