Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera

Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462693/bmid_rychle-sipy-jaroslava-foglara-a-jan-ig4-462693.jpg 5 72 14

Souborné vydání komiksových příběhů Rychlých šípů Jaroslava Foglara od kreslíře Jana Fischera. Kultovní český komiks, který milují celé generace malých i dospělých čtenářů, přichází v nové podobě. Rychlé šípy září tak, jak jste je ještě neviděli, a plní tím přání svých tvůrců. Navíc poprvé ve všech variantách, které Jaroslav Foglar spolu s Janem Fischerem vytvořili. Soubor vychází v unikátní grafické úpravě Martina T. Peciny a s rozsáhlým doslovem Tomáše Prokůpka.... celý text

Přidat komentář

Česneksmedem
12.01.2024 5 z 5

Touto knihou jsem se na chvíli vrátil do svých dětských let. V té době byly ovšem moje knihy Rychlých šípů díky neustálému čtení v podobě totálního salátu. Tenkrát mě vůbec nenapadlo, jak moc jsou Rychlé šípy pokrokové. Už tehdy považovali za jedno z nejsprostějších slov "plantážník". Pokud dnes čtete zprávy, tak asi tušíte, na co narážím (přejmenování rumu Plantation).
Je to další parádní sběratelský kousek. Někteří úspěšní sběratelé si pak třeba mohou pustit gramofonovou desku z roku 1948 – například Rychlé šípy na „Strágule“ nebo Rychlé šípy na kluzišti (hudba S. E. Slováček).

AnselmaAlois
02.01.2023 5 z 5

Sběratelský skvost, který by určitě neměl chybět žádnému milovníkovi Rychlých šípů!
Překvapilo mě, jak moc je kniha precizní, komiksy jsou vyretušované, předvedené v nejvyšší možné kvalitě. A o tom, jakou práci si dali vydavatelé s úpravou, svědčí i dlouhý a na přílohy bohatý doslov.
Zajímavé je také například vytisknutí knihy na krémový papír, který je podobný tomu, na jakém se šípy původně tiskly.
Nemohu jinak než doporučit, jsem si jistá, že kniha zaujme jak pamětníky, tak současné děti. Třeba je i inspiruje k prožití podobných dobrodružství a uvědomí si, že abychom něco zažili, nemusíme být superhrdiny z amerických marvelovek.
Stačí vyběhnout ven a představovat si.


TipsyChipsy
22.07.2022 5 z 5

Je to ono, stejné příběhy jako v červeném vydání z roku 1969, co jsme měli doma, můj mladší bratr v tom četl zpaměti ještě dřív, než se naučil číst. Začíná to, jak se Rychlé Šípy dali dohromady a poslední příběh sedí: Nepijte na čerstvé ovoce! Uvnitř je proboha, snad to není Maxmilián Dráb a kam dopadne paprsek světla… Je tam i věta, které jsem nikdy nerozuměla a je tomu tak dosud: “v Čechii jsou Saláti, jestli vyhraje Rapid, dám si nárůst knír!” Pro mě ty komiksy znamenají moc, všechno!

OldaB
06.02.2022 5 z 5

Perfektní zpracování, pro milovníky RŠ naprostá povinnost. Plus zajímavé informace v doslovu.

Dela111
30.12.2021 5 z 5

Rychlé šípy patří mezi příběhy, se kterými jsem vyrůstala. Ony totiž nebavily jen kluky, líbily se i holkám, no některým určitě ;-). Byla to moje oblíbená četba a vůbec mi nevadilo, že to po opakovaném čtení začínám znát zpaměti :-).
Za toto nové souborné vydání komiksových příběhů Rychlých šípů jsem nakladatelství Albatros vděčná. Původní příběhy Jaroslava Foglara nakreslené Janem Fischerem jsou zde nově restaurovány v nebývalé kvalitě a barevnosti. Kniha má i vynikající doslov o vzniku tohoto fenoménu.
Současné děti už Rychlé šípy asi neosloví, ale mnoho z nás starších si to celé nadšeně s hřejivým pocitem pročteme znovu.
Překrásný návrat do dětství. 10* je málo :-).
---
"Křičte si na mne, řežte si mne, mučte si mne chlebovou polívkou - a přece jsem nejšťastnějším chlapcem: vždyť jsem viděl Rychlé šípy!"
---
"Natřeli jste mi židli lepidlem! Tisíc šejtanů na vás, plantážníci, mor, cholera a neštovice, najmě pak zánět středního ucha a tak všelijak podobně! Hned mi tu židli odtrhněte, ale opatrně, mám záplatované kalhoty!"
---
"Je to měkké, je to vlažné, nevoní to - co je to?"
---
"Na shledanou ve věčných plantážích!"

jan0223
28.12.2021 5 z 5

Kdo by neznal a nevyrůstal na Rychlých šípech a proto není divu, že kniha se tak rychle rozebrala. Když jsem ji přečetl tak jsem zjistil, že některé příběhy vůbec neznám a že je několik ilustrovaných variací.
Prostě nostalgie a jsem rád, že je v knihovně jako vzpomínka na časy mladí.

raccoon81
03.12.2021 4 z 5

Jsem trochu rozpolcený. Komiksové příběhy Rychlých šípů jsem kdysi měl v šesti sešitech a nostalgie je při jejich čtení po mnoha letech značná. Zajímavé bylo i dozvědět se leccos z pozadí tvorby komiksů a z životního příběhu Jana Fischera. Navzdory tomu všemu jsem trochu na pochybách, jestli bylo úplně nezbytné vytvářet takovéto exkluzivní vydání za ne úplně nízkou cenu...

Jaehyun
21.09.2021

Knihu jsem koupila mamce k Vánocům, tak doufám že z ní bude mít radost. Byla jsem překvapená jaká je to bichle a jak je těžká :D

Denny456
24.07.2021 4 z 5

Kniha zahrnuje příběhy, které nakreslil Jan Fischer. Takže pozor nejsou všechny, jen část. V tomto Olympia před lety udělala větší kus práce. Co je tedy nového? Především Prokůpkův doslov, který je jako vždy kvalitní. Pak několik komiksů, kde je ukázka, jak postupně byly některé příběhy přemalovávány a pak Foglarův úvod, který ale už dříve párkrát vyšel. Když to srovnám s Olympií, tak jsem rád, že ji mám a tuhle knížku zase vrátím do knihovny. No a nostalgie jinak veliká.

ParallyShawy
30.06.2021 5 z 5

Znáte ten pocit, kdy jste třeba na koncertě a čekáte na hlavního interpreta, který má klidně i hodinové zpoždění a pak náhle přijde - výbuch jásotu a potlesku. Přesně tak jsem se cítil, plný očekávání, nadšení a v tomto případě i pln nostalgie. To vše se ve mě mísilo nespočet měsíců a už je to konečně tady.

Kniha je rozdělena na 3 části:
1) Předmluva pana Foglara
2) Komiksy
3) Něco z kuchyně, jak se příběhy tvořily, poznámky a podobně

Moje očekávání nebylo zklamáno a není divu, že se knihy vyprodávají takovým tempem. Kdo miluje vše okolo pětice mládenců čistých jako okvětí bílé lilie, tak brzy napravte váhání s koupí, dokud se tohle krásné dílko dá sehnat.

11/10 :)

lucie3725
03.06.2021 5 z 5

Na Rychlých šípech jsem vyrostla. A teď vyšly nově, s přepečlivou redakcí a výpravou, jejich komiksové příběhy pohromadě, a navíc obohacené o detaily ze zákulisí v závěrečné části publikace.
Takže já díky této publikaci znovu prožívám velikonoční výpravu s koupačkou, kterou by mohli hochům všichni wimhofovci závidět, koridu s uprchlým čuníkem, souboj na člunech s Potápníky, děsivé pátrání po tajemství Nočních můr v domově, kde žije Tonda Pírko, chatu v koruně stromu, na níž se přihnala velká voda, pohovku u Metelků, kterou složil Rychlonožka...
Rychlonožka byl vůbec můj největší oblíbenec. Šťastný smolař. Ale dneska s odstupem nejvíc vzhlížím k jeho mamince, která například, když jednoho dne bez varování přišel domů s Bublinou, kterého našel na ulici, přijala hafana do domácnosti pouze rezignovaným "Hochu, hochu, kdyby se po ulici toulali sloni, jistě bys taky jednoho přivedl!" Moje nově objevená hrdinka prostě.
Abych byla upřímná, pro osmiletého syna a jeho spolužáky (kteří Rychlé šípy ještě třeba vůbec neznají) se tahle publikace podle mě příliš nehodí. Je fakt dost velká a těžká. Je to především nádherná záležitost pro pamětníky a fajnšmekry, co se budou donekonečna kochat a vzpomínat. A potom tak pro kluky od 10 let, co už poberou i doslov našlapaný zákulisními informacemi o vzniku komiksů. Menším zájemcům doporučuju spíš těch šest komiksových sešitů, které jsme jako děti měli my a které se v pohodě vešly večer pod peřinu s baterkou. :-)

dukon
19.04.2021 5 z 5

Nádherné vydání od A až po Z, konečně hodno výjmečnému postavení Šípů. Není divu, že se po ni jen pultech jen zaprášilo, hodně zdaru se sháněním. Vyplatilo se být trpělivý, čekat, nekupovat to od Olympie a ejhle je to tady.

TaLu
13.04.2021 5 z 5

Kniha, která patří spíše do sběratelské kolekce. Myslím, že se zdařil záměr přiblížit Jana Fischera jako prvního ilustrátora Rychlých šípů. Dojala mě slova Jaroslava Foglara v úvodu a překvapilo originální vydání vzniku přátelství Mirka a Jarky. Jarka je svázaný a na plotě visí. Přišlo mi to vlastně logičtější, že nemůže utéct. A takových překvapení bude více. Těším se na další soubor s dalšími ilustrátory. A vlastně se těším na všechen čas, který opět prožiji s touto nezapomenutelnou partou přátel. Statečnost, čest, pravda, ochrana slabších. Rychlé šípy jsou Artušem a rytíři kulatého stolu v srdci Evropy.

markyticka
19.03.2021 5 z 5

Kniha je moc pěkně udělaná - nejprve předmluva Jestřába, pak kompletní komiksy, zrestaurované a pěkně barevné, nakonec zajímavé povídání o tvorbě, fascinuje mne i obsah, kde je u komiksů uvedeno vždy první zveřejnění, nejen stránka v této knize. Vazba je fortelná, super jsou i dvě všité tkanice jako záložky a kvalitní papír, na kterém je kniha vytištěná. Jsem nadšená.