Růžová zahrada

Růžová zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501907/bmid_ruzova-zahrada-Hjf-501907.jpg 4 21 5

Každý dům má své tajemství… Olive Westallenová žije privilegovaným, i když poněkud osamělým životem v honosném rodinném domě v Hampstedu. Má však docela radikální plány týkající se budoucnosti její rodiny – takové, které šokují svět vyšší společnosti, jehož je součástí. Pro její novou sousedku, dvanáctiletou Ottilii Finchovou, je Londýn vzrušujícím místem ke zkoumání. Její rodina se nedávno přistěhovala z Durhamu, kvůli skandálu, o němž však dívka nemá ani potuchy. Navíc je její matka stále ve svém pokoji a trpí neznámou nemocí. Z jakého důvodu museli Finchovi opustit své původní bydliště? Je opravdu všechno tak dokonalé, jak se zdá?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Rose Garden , 2021


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
21.02.2024 5 z 5

Krásný příběh o jedné chudé dívce Mabs,o jedné bohaté slečně Olive,která adoptuje jedno děvčátko ze sirotinče,o jedné paní Abigail kterou zavírá vlastní manžel a o její dcerce Otty.Všechny nakonec se spřátelí.Od autorky už je třetí knížka a všechny knížky byly krásné.

jeny-v
27.12.2023 5 z 5

S tímto společenským románem jsem prakticky prožila dva svátky vánoční. Kniha se četla dobře a docela svižně. Poutavý děj se vypořádává s bezohledností a manipulací, ale také vyzdvihuje lidskou dobrosrdečnost a statečnost.
Vyprávění je situováno do Londýna koncem devatenáctého století a vypráví o událostech, které svedly dohromady čtyři rozdílné hlavní ženské postavy. Spojenectvím chudé osmnáctileté Mabs, která se po smrti maminky musí postarat o šest sourozenců; nekonvenční Olive, jenž si vykládá karty; chytré Otty, toužící po vzdělání a tajemné Abigail, trpící depresemi se vyvine přátelství, které odstraní trable každé z nich.....


alnahu
26.12.2023 5 z 5

Krásný historický román z viktoriánské Anglie.Přečteme si příběh čtyř žen,které nakonec život spojí a ony i když je každá z jiné sociální vrstvy se stanou přítelkyněmi.Příběh o přatelství,touhách a tajemství.Kniha má také krásnou obálku.Od této spisovatelky jsem již četla dva romány a všechny se mi velmi líbily ,proto si přiřazuji tuto autorku mezi mé oblíbené.

zuzana2599
30.09.2023 5 z 5

Tento příběh mě zavedl do doby viktoriánské Anglie. Má zde zatím ještě hodnocení v modrých číslech a málo čtenářů, ale mě určitě oslovil, zalíbil se mi. Od Tracy Rees jsem četla Milostný dopis a to byla překrásná kniha. I Růžová zahrada se nese v podobném duchu. Je to příběh čtyř žen, velmi bohaté a osvícené Olive, Mabs, která pochází z velice chudé a početné rodiny, Ottilie, která chce studovat a měnit svět a její matky Abigail, která žije s hrozným tajemstvím. Je to příběh o síle ženy, o přátelství, o touhách i tajemstvích.
Mne si příběh podmanil a získal, hltala jsem stránky a sledovala osudy jednotlivých žen. Četla jsem déle, neboť písmo je dosti drobné, ale nelituji !

Martule44
10.09.2023 3 z 5

Při čtení této knihy jsem si uvědomila, že jsem od příběhu čekala asi úplně něco jiného. Ale protože jsem nedávno četla obdobné téma, i když v mnohem temnějším podání, příběh plynul tak nějak rychle a skončil šťastně, přesně jak obálka knihy nabízí...

"Každý jsme jedinečný jinak, vzhledem, povahou, smyslem pro humor. Na tomhle krásném světě je dost místa pro všechny dobré lidi."

Autorovy další knížky

Tracy Rees
britská, 1972
2017  79%Jdi za štěstím
2021  75%Milostný dopis
2023  87%Růžová zahrada

Kniha Růžová zahrada je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce68x
Chystám se číst57x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x