Růže z Yorku - Koruna osudu

Růže z Yorku - Koruna osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243771/bmid_ruze-z-yorku-koruna-osudu-Yng-243771.jpg 4 24 4

Růže z Yorku série

< 2. díl >

Anglie patnáctého století zůstává nebezpečným místem. Pokračují války růží a o osudu lidí rozhodují vášně nemnoha vyvolených. Po smrti krále Eduarda IV. se na dvoře prolezlém intrikami snaží uchvátit moc nenáviděná a proradná královna Elizabeth Woodvilleová. Její plány však zhatí Richard, vévoda z Gloucesteru, protože chce za každou cenu odvrátit občanskou válku. Je přinucen vyzradit neblahé tajemství zesnulého krále, kvůli němuž musel zemřít jejich bratr George. Vzhledem k hrozící válce stojí Richard, aby zachránil ty, které miluje, před nejbolestnějším rozhodnutím svého života. Rozhodnutím, jež změní běh dějin a krutě zasáhne i osud jeho rodiny.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

The Rose of York: Crown of Destiny , 2006


více info...

Přidat komentář

VendulaB
06.01.2022 5 z 5

Druhý díl příjemné série detailně popisující život Richarda III. a jeho ženy. Postavy jsou hodně propracované, mají bohatý vnitřní život, přesně víme, co se jim honí hlavou, jaká je jejich motivace. Lehce slabší než první díl, ale stále velmi dobré.

Rozmarýna Rozm
07.01.2021 3 z 5

Jako čtenářka historických knih jsem čekala více. Tato autorka se ani po druhém dílu nestala mojí oblíbenou. Naštěstí tento díl nebyl dlouhý a ten poslední, který dnes začnu také ne. Ale chci to dočíst, abych věděla, o jak to s Richardem dopadne.


nikca0568
11.08.2016 3 z 5

Tak a je tu druhý díl. Ta kniha není špatná, jen jsem se za celou tu dobu neztotožnila z žádnou postavou. Stylem psaní mě všechny příjdou vzdálené. Jako jednotlivé knihy mě to nezaujalo, jako trilogie uvidím až dočtu poslední na celkový dojem. Nemám s čím porovnávat, o válce růží jsem více nečetla. A podle mě to od Richarda nebylo zas tak čestné jak nám to autorka vylíčila. Mám na něj jiný názor.

Kamiliana
24.10.2015 5 z 5

Opět chválím vizuální stránku výtisku, velice zdařilá. Ani obsahově se nejedná o žádné zklamání. Jen autorka uvádí, že díly trilogie lze číst i samostatně, proto často vsouvá odkazy a vysvětlivky, což na někoho, kdo čte všechny díly, může působit poněkud rušivě. Působivé je uvádění kapitol citacemi z Tennysonových Idyl královských, inu, historie se opakuje.