Růže: Cesta za světlem...

Růže: Cesta za světlem... https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14423/ruze-cesta-za-svetlem-14423.jpg 3 13 4

Závěrečný díl „volného triptychu“, v němž se autorka drsně vypořádává s drsným světem i sama se sebou, tentokrát cestou za světlem. Po dvou knihách „drsné školy“: Monarcha Absint a Schola alternativa se autorka vrací do zvráceného světa násilí, nenávisti, sprostoty a apokalyptické negace, aby se pokusila prorvat ke světlu. Svou autobiografickou hrdinku nechává procházet kulisami zkázy a příběhy smrti cestou za hvězdou, jež "má podobu růže Makabejských“. Tak se začínají mísit dvě roviny: první je makabrózní alegorií zániku naší hnijící civilizace, druhá odkazuje k jejím kořenům. Na cestě se setkává se sedmi mýtickými postavami zastupujícími lidstvo a jeho atributy – hřích, smrt, samotu, válku, čas, ďábla a oběť. Z krvavě černého bahna příběhu se však nakonec vyloupne závěr velmi ženský... Autorka si v textu vybojovává svůj osobní boj s Bohem a vlastním dospíváním a bojuje prostředky vnějškově velmi drsnými. Když ale občas utlumí exhibici verbálního cynismu a až panoptikální sprostotu, jíž je text přetížen, dokáže ukázat svou zranitelnost, empatii, a produkovat obrazné symboly připomínající ozvuky tuzemského undergroundu i surrealismu, k němuž se ostatně vědomě hlásí...... celý text

Přidat komentář

Malunka
24.04.2014 3 z 5

Celou dobu jsem při čtení měla pocit, že je můj mozek v nějaké mlze, ale stejně jsem to musela dočíst...

Arlique
30.01.2012 4 z 5

jasně že se neprodává - není to čtení pro všechny, není to určený pro masovej konzum =DDD to ale nevypovídá vůbec o kvalitě =)


WEIL
10.08.2011 1 z 5

Kniha se aktuálně prodává v Levných knihách za 17 korun.
A to ještě pro prvních 999 je přichystána jako bonus grafika od jejího partnera pana Vrány, a přece se kniha neprodává.

Arlique
02.01.2011 4 z 5

Zatím asi její nejlepší kniha, ale není lehké se tím prokousat... Je to brutálně abstraktní, snové, a to někdy až moc.. Vždycky po pár stránkách sem to musel odložit a zapálit si cigáro =D (čte se to podobně jako Nahý oběd od Burroughse)

Kniha Růže: Cesta za světlem... je v

Přečtených21x
Knihotéce16x
Chystám se číst6x