Jmenuji se Veronika Peková…

Jmenuji se Veronika Peková… https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120940/jmenuji-se-veronika-pekova-120940.jpg 2 20 6

Seznamte se s Veronikou Pekovou, téměř osmnáctiletou gymnazistkou a dnes mrtvou dívkou. Spisovatelka a zpěvačka Natálie Kocábová ve svém dalším experimentálním románu uvádí čtenáře do života po životě. Jaké je to zemřít, rekapitulovat svůj život…? A co když dostanete možnost se jako Veronika na týden vrátit do svého života? Možná byste stejně jako ona zjistili, že některé důležité osoby a věci prostě přehlížíte, i když byste neměli.... celý text

Přidat komentář

Lanika
30.01.2024 3 z 5

Příběh byl takový o ničem. Občas jsem se do čtení musela nutit, ale přesto byla kniha chvílemi zajímavá.

Malunka
19.09.2020 3 z 5

Knihy Natálie Kocábové čtu už dlouho, baví mě její přirovnání a různé šílené hlášky. I tato knihy jich byla plná. Chápu, že se mohla čtenářům číst na začátku ztěžka, ale určitě doporučuji vydržet :-) "Poznejte svý posedlosti, než vás pozná věčnost."


Evanz
20.04.2019 2 z 5

Knihu jsem četla spíš ze zvědavosti. Ze začátku jsem se musela nutit, abych pokračovala ve čtení, ale nakonec jsem se do ní začetla a nebylo to zas tak špatné.

hystericwidow
02.07.2017 4 z 5

Kocábovou je v módě hejtovat, ale nemůžu si pomoct; i když prostě píše o úplných, ehm, blbostech, její styl psaní mě hodně baví. A to mě čeští autoři jinak nezajímají.

oolinkaa
20.12.2016 odpad!

nedočteno,to se nedalo.. nemělo to děj, zcela o ničem..nezáživné.. fakt ztráta času a toho já moc nemám!!

Missty.
17.08.2012

Knížku jsem dočetla minulý týden a dlouho jsem zvažovala co o ní říct. Souhlasím se samotnou autorkou, která v některém z rozhovorů sama řekla, že kniha je JINÁ. Rozhodně jiná je.
Námět je netradiční, chvílemi lehce zamotaný. Promítají se zde vzpomínky i současnost, vyskytují se zde různé typy mrtvých (duchů)....Samozřejmě se knížka zabývá "minipříběhy" každé ze zmíněných postav.
Nejhorší pro mě byly části knížky, kdy hlavní postava mluví a mluví a používá výrazy, které jsem od žádné 17 leté slečny neslyšela (chvílemi jsou věty tak nesmyslné, že člověk pomalu vyndavá výkladový slovník, aby se dobral významu), navíc se Veronika zamotává do svých vlastních myšlenek.
Samozřejmě, jak už to občas bývá, když je hlavní postava puberťák, v knížce se každou chvíli nadává - což mě neuráží...občas mi to přišlo i vcelku vynalézavé. Kniha je vůbec vcelku vtipná - opravdu jsem se často hodně bavila.
Shrnuto a podtrženo - děj je svým způsobem jednoduchý, příběh určitě zajímavý. Občas přečtete půl stránky nemožných výrazů, ale ve finále zjistíte, že pointu jste (zázrakem) postřehli.

Štítky knihy

smrt česká literatura posmrtný život

Autorovy další knížky

Natálie Kocábová
česká, 1984
2003  43%Monarcha Absint
2010  57%Tři maminky a tatínek
2019  65%Nepatrně smutná žena
2004  56%Schola alternativa
2012  37%Jmenuji se Veronika Peková…