Runy - praktická kniha

Runy - praktická kniha https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143353/runy-prakticka-kniha-143353.jpg 3 15 3

Tato kniha je uvedením do světa run. Runy nejsou jen písemné znaky, ale i určité pomůcky k věštbám i ochraně. Naleznete zde úvod do runového pojmosloví, návod na použití runových věštěb, zhotovení vlastních runových kamenů, přehledu jednotlivých run a jejich význam.

Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Ruf der Runen , 2001


více info...

Přidat komentář

hu_87
26.09.2021 5 z 5

Hezky podané téma run, mnoho fotografií (bohužel černobílých, často obsahující téma různých meditací a "spojení" s jednotlivými runami - třeba fotka někoho, jak vytvoří tělem tvar nějaké runy, to je trochu psycho) a návodů ke cvičením a takovým těm meditacím. Výklad run je komplexnějšího rázu jak u jiných publikací, samozřejmostí je i grafické vyobrazení jednotlivých runových symbolů.

Lou_lapp
09.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Dle mého názoru je to celkem dobrá kniha pro začátečníky. Obsahuje jak historii tak praxi. Já osobně se k ní ráda vracím např. ke kapitole o cvičení spojení se zemí, zasvěcení a věštění z run. Dále pak i k Odinově runové písni. Toto byla moje první kniha o runách a řekla bych, že mi toto téma celkem jasně objasnila. Samozřejmě nezůstaňte jen u ní.


Galdrakona
13.03.2019 2 z 5

Kniha není psaná pro náročného čtenáře a čte se tím pádem snadno a rychle. Co mě rozčilovalo, byly černobílé fotografie na každé straně, protože ve stupních šedi vůbec nevynikly (občas luštíte, co na nich vlastně je) a někdy se ani vůbec nevztahovaly k tématu (dědeček s kosou na poli v kapitole o věštění anebo kačenky u runy Othala). Když přimhouřím oko nad tímto zcela zbytečným plýtváním inkoustu, bez kterého by kniha byla nejméně o polovinu tenčí, na druhou stranu oceňuji užitečné praktické rady a autentický přístup, který prozrazuje, že autor má s runami svou vlastní zkušenost. Ačkoliv v některých oblastech s ním nelze souhlasit, např. rituál na očistu o úplňku rozhodně ano, ale o novoluní rozhodně ne - to jako vážně?

Štítky knihy

runy

Autorovy knížky

Igor Warneck
německá
2004  67%Runy - praktická kniha

Kniha Runy - praktická kniha je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst7x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x