Rovnováha života

Rovnováha života https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486003/bmid_rovnovaha-zivota-FRY-486003.jpg 4 6 7

Hana Klímová je půvabná mladá žena, která se zamiluje do obdivuhodného muže. Připomíná to příběh upředený z mnoha odstínů fantazie, na nichž je založen úspěch nejedné pohádky. Jen kdyby nebylo té zpropadené nemoci, starostí o postiženou tříletou dcerku, žárlivého tatínka, bláznivé sestry, báječně ulítlé kamarádky do deště, inteligentní bejvalky coby zmije jedovaté, homosexuálního bratra psychologa a jeho téměř nezletilého milence. Tento román je plný zvratů a lásky ve všech jejích podobách. Jako dobře namíchaný koktejl na bázi nečekaných vzestupů a pádů vytváří perlivou příchuť skutečně pestrého života. A život sám získává titul barmana roku.... celý text

Přidat komentář

Dámaskloboukem
10.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Jsem naštvaná. Sama na sebe. Mám číst anotace, pak by se to nestalo.
Podle obrázku na eknize jsem čekala žhavou letní romanci s exotickou kráskou v hlavní roli. Místo toho jsem se dostala do paneláku v Českých Budějovicích s učitelkou jazykové školy.
Nemam nic proti ČB ani jazykovkam. Ale jakmile po zbytečně hektickém začátku ( jehož význam nechápu) přišla zdravotní linka, byl s mou trpělivostí konec.
Hlavní hrdinka je léčena traumatology po úrazu ( hlavy) na motorce. V rámci toho ji odeberou tkáň prsu ( ?!), pošlou na histologii a objeví zákeřnou rakovinu.
Divím se, ze když jí dělali RTG hlavy, tak zrovna nespravili i kazy zubů, když už byli v tom.
1. Traumatolog žádné tkáňe na histologii neposíla
2. Vysoce maligní tumor prsu ( tak jak to popisuje autorka) se zjisti pouze punkcí tenkou jehlou a je většinou dost hluboko. Tento výkon opravdu traumatologove nedělají.
3. V nemocnici, kde ambulantní výsledky sděluje pacientovi konzilium několika lékařů dohromady, evidentně nemají co dělat a vymýšlí, jak vhodně strávit pracovní dobu.

Lidi, pište o tom, čemu rozumíte!

Čekala jsem romanci, ze které bude sálat horko, dostala jsem sci-fi ze zdravotnictví. Ach jo.

milena8281
13.10.2022 4 z 5

Hana byla moc sympatická hrdinka. Na začátku je evidentní, že je v jednom kole. Snaží se všechno stihnout, zvládnout, lítá z místa na místo, její rozvrh je dost nadupaný. To znám a naprosto jsem jí rozuměla. Pak ale najednou střih a Hana se najednou ocitá v naprosto nečekané situaci. A její život se radikálně změní. A to se může stát každému z nás. Způsob, jakým se rozhodovala, jen ona sama, mi přišel trochu sobecký, i když ona ho nejspíš považovala za čistě racionální. Romantická linka mě překvapila, rozhodně jsem nečekala, že skončí takhle. Moc se mi líbilo, že obtížné období bylo popsáno krátce, víceméně deníkově, že nebylo nejobsáhlejší kapitolou románu.
Bylo to skvělé čtení. Nechyběl tomu vtip ani trocha napětí, a přiznám se, že i slza ukápla. Moc se mi to líbilo.


kristy.books
11.08.2022

Keď som sa dozvedela, že hlavná hrdinka tejto knihy Hana bojuje s vážnym ochorením, čakala som, že príbeh sa bude primárne točiť okolo neho, že budeme s hrdinkou prežívať jednotlivé etapy liečby, bude sa nám chcieť každú chvíľu plakať a bude to náročné čítanie...príbeh sa však uberal trochu iným smerom (hoci aj spomínané veci sa v ňom neskôr objavili).

Hana je mladá slobodná mamička, ktorá sa stará o malú postihnutú dcérku. Nemajú peňazí nazvyš, Hana si hľadá ďalšiu prácu, ale inak sa nemajú na čo sťažovať...až sa na jej narodeniny pokašle všetko, čo sa má. Dozvie sa, že je chorá, rozíde sa s ňou priateľ, poháda sa s rodinou...a tak sa rozhodne odísť do Nemecka a neliečiť sa.

Musím sa priznať, že s mnohými jej rozhodnutiami som nesúhlasila. Niekedy som na ňu chcela zakričať, nech sa spamätá, nerobí hlúposti a bojuje, aspoň kvôli svojej dcérke. Sama však neviem, ako by som sa v podobnej situácii zachovala, takže ju nemôžem súdiť. Každý má právo rozhodovať o svojom živote sám. Áno, urobila pár hlúpych rozhodnutí, ktoré jej skomplikovali život, no zároveň našla niečo (alebo skôr niekoho), kto ju urobil šťastnou a vdýchnul jej chuť znova žiť.

V pribehu je veľa (povedala by som až filozofických) momentov, ktoré nútia človeka zamyslieť sa. No zároveň tu bolo mnoho vtipných, až bizarných situácií - vďaka Haninej najlepšej kamarátke, jej sestre, psychológovi Alexovi, "šialenej" bývalke jej nového objavu...

Michael si rozhodne získa nejednu čitateľku. Kľudne by som privítala, keby ho bolo v príbehu viac a mali sme možnosť ho ešte lepšie spoznať.

Čo mi v príbehu chýbalo bol epilóg...rada by som vedela, ako sa Hanin život (a život jej blízkych) vyvíjal po určitom čase.

Za seba môžem povedať, že sa mi príbeh páčil, hoci som čakala niečo trochu iné. Zasmiala som sa, tiež som si ponadávala a dostala som aj romantiku.

Jenny46
07.07.2022 5 z 5

Už jen název knihy vypovídá, že Rovnováha života nebude jednoduché čtení a nebylo, ale moc doporučuji příběh, který je spíše psychologický román...

Někdy se nám život obrátí naruby během jednoho dne, nečekaná zpráva pro hlavní hrdinku Hanu a strašná beznaděj, když nemáme jistotu, sílu jak se rozhodnout...

Moc si toho vážím, že jsem měla možnost si knihu přečíst autorky prvotinu, která je čtivá, dobře propracovaná ohledně vážného tématu. Udržet rovnováhu, stres, klid a hledat svoji vlastní cestu, svůj vlastní smysl života a udržet naše slova, činy, když víme jak myšlenky ovlivňují...
Příběh jsem hodně prožívala i emočně a věřila, že jiskřička naděje bude alespoň malinká...

Láska je mocná čarodějka!!!!!!!

DOPORUČUJI k přečtení!!!!

evineckY
13.02.2022 4 z 5

NADĚJE - hlavní motto téhle knihy.
Každý člověk by ji měl mít a věřit, ať v lásku, kamarádství, rodinu, nebo život.
Je to hodně silný příběh se sladkobolným koncem. Doporučuji.

tatafa
24.06.2018 4 z 5

Rovnováha života je románem, který se velice dobře čte a také snadno zavleče čtenáře do změti negativních a temných pocitů, které prožívá hlavní hrdinka. V románu se setkáváme nejen s jiskřením mezi hlavní hrdinkou a sympatickým mladým mužem, ale přesto si myslím, že hlavním tématem je strach a další pocity, které prožívají pacienti s rakovinou. Nedá se tedy říci, že by se jednalo o čistě romantickou knihu, spíše o psychologický román s nádechem romantiky, díky čemuž si myslím, že si jej oblíbí i čtenáři, kteří nemají rádi příliš láskyplné a jednoduché příběhy. Vřele doporučuji k přečtení ...

Andělka16
19.02.2017

Zde je hodnocení románu Rovnováha života od paní Bartové:
Vypůjčila jsem si knihu elektronicky - nejlepší varianta, kterou jsem mohla udělat. Byla to moje elektronická prvotina. Užila jsem si ji. Raději bych knihu ale skutečně vlastnila. Stojí za přečtení. A hlavně - stojí za to ji vlastnit a půjčovat ji dále nebo ji doporučovat všem známým i neznámým. Je dobré ji doma prostě mít. Hledáte-li něco, do čeho se začtete od první strany a nepřestanete, pak jste u správné autorky. Hledáte-li něco, co rozehraje Vaše struny ženské části Já, které je v dnešní době omýváno i mleto různými vlivy a ukrutnými tlaky, a chybí-li Vám kamarádka, která řeší to stejné, opět jste tu správně. Najdete. Hlavní hrdinka svým příběhem rozhodně prověří všechny vaše emoce. Řeší všechno, co vy. Každodennost i sebe - sny, cíle, výzvy, vztahy. Dokonce dělá i chyby. Najdete spoustu porozumění a rozhřešení, které umí dát rodina. Co je na knize nejkrásnější? To, jak hlavní hrdinka svým vlastním příběhem předvádí, jaké taje, kouzla a zázraky umí přinést život a jeho opravdické žití, ikdyž pod viditelnou a hmatelnou nesnází, tíží, strachem a rizikem, kterou s ní díky brilantně vedené ruce autorky prožijete. A také je krásné to, že Láska je prostě nad námi všemi. Díky za to!

Autorovy další knížky

Martina Hohenberger
česká, 1970
2022  81%Zloděj duší
2022  91%Studna věčnosti
2021  81%Kletba krve
2021  68%Probuzení
2021  83%Rovnováha života