Rosevine

Rosevine https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396625/bmid_rosevine-9xG-396625.jpg 3 11 9

Angela má novou misi. Má za úkol sledovat a prověřit manželský pár, podezřelý ze dvou brutálních masových vražd. Ti odjíždějí na týdenní dovolenou do útulného a malebného hotelu Rosevine, ležící na pobřeží Anglie. Manželé zprvu působí velmi klidně a bezproblémově, Angele se však podaří zjistit, že se za zavřenými dveřmi svého pokoje, chovají úplně jinak. Hlavní hrdinku okouzlí podezřelá Erika Binderová, se kterou se velmi důvěrně sblíží. Celý případ se jí tak podaří vidět z trochu jiné strany. Po čase stráveném s Erikou a drobným vyšetřováním, do sebe pár věcí ale přestane zapadat. Je to jen hra? Ví snad manželka, že je někdo sleduje a chce tak Angelu záměrně svést z cesty? Anebo opravdu mluví pravdu? Prvotina autorky, napsaná velmi čtivě, s kapkou vytříbeného humoru a nemravnými prvky.... celý text

Přidat komentář

Pitbullka
18.04.2019 3 z 5

Krátké, výstižné, žádná nuda. Mě to bavilo. Ale přijdou mi zbytečně ty vulgarismy. Ty bych v knize oželela.

L.Helena
10.04.2019 3 z 5

Trochu mi to připadá jako zdařilá školní slohová práce, včetně těch gramatických chyb. Ale jedná se o mladou začínající autorku, tak doufejme, že nám ještě ukáže, jak dokáže rozvinout svůj potenciál. Rozhodně bych si dovedla příběh představit rozpracovaný víc o psychologii postav, dramatičnost scén a dějové souvislosti.


MartinaF
01.04.2019 4 z 5

3,5 * Asi trochu snížím pozitivní reakce na knihu. Nebyla špatná, měla několik skvěle napsaných scén, líbilo se mi vyvrcholení děje, ale díky tomu, že se jedná o detektivku, počet stran je prostě nedostačující. Také mi vadil občas špatně poskládaný slovosled a časté opakování slov v jednom odstavci. Určitě by novele také slušela větší korektura.

Bet.hy
01.04.2019 4 z 5

Pro mě milé překvapení. Skvělý nápad, jen mě mrzí, že nebyl víc rozvedený. Příběh by si zasloužil klasický románový rozsah, kolem těch 300-400 stran. Autorka píše velice čtivě a i postav podle mě mají výborný potenciál, jen k nim člověk na krátkém rozsahu tolik nepřilne a i jejich vztahy by působily reálněji. Každopádně určitě doporučuji a doufám, že autorka napíše něco dalšího. Moc ráda si případnou další knihu přečtu. :-)

Clarabel
13.03.2019 2 z 5

Slabota po obsahové i jazykové stránce. Ale aspoň není knížka dlouhá. Jde o prvotinu autorky a na ukrácení cesty do vlaku je 83 stran ideální, pro méně náročné čtenáře.

Soren_cz
31.01.2019 5 z 5

+Velmi osobité
+Zaměření na detaily
+Prvotina z pera začínající spisovatelky
+Napínavé
+Psáno z první osoby

Kniha je samozřejmě velmi krátká. Tím spíše že stránky velmi rychle utíkají, a čtenář se doslova těší na další vyústění příběhu. Děj střídá depresivní atmosféru i světlejší vyhlídky do budoucna. Hlavní hrdinka není žádný krvelačný zabiják jako třeba agent 007. připomíná spíše Sama Fishera v dívčí podobě. 100% by to chtělo další pokračování. V životě tajných agentu se vždy něco děje.

hrachover
29.01.2019 3 z 5

Knížka je kraťoučká, má jen 83 stránek. Ale i těch 83 stránek ve vás rozhodně zanechá dojem. A teď jde o to, jaký dojem. Ve mně to byl rozhodně nechutný pocit z konce, hořkosladká pachuť po detailním popisu všeho a taky nevěřícné překvapení, kolik vulgarismů bylo na tak málo stránkách použito.

Knížku rozhodně doporučuji tomu, kdo chce rychlé intenzivní čtení s tím, že pak bude dlouho dumat, jestli se vám líbilo nebo ne. Doporučuji všem, kdo má rád sexuální scény, přímost a rychlé zakončení děje a nečeká na žádný happy end. Doporučuju všem, kdo rád akční, rychlé, krvavé a pesimistické myšlení.

lukas4165
27.01.2019

Skvělé charakteristiky, poměrně poutavý děj ale zbytečně rychlý spád. Umím si představit dalších 10-20 kapitol, další díl. Kniha mě nicméně bavila. Místy hezký smysl pro detail i překvapivé zvraty. Souhlasím, že na své si zde přijde každý. Pokračování bych ocenil.

Sedlas
17.01.2019

Kniha mě velmi příjemně překvapila. Začátek je trochu temný a ponurý, ale jak se příběh vyvíjí, stává se zajímavější a zajímavější. Agentka Angela v průběhu příběhu ukazuje další a další schopnosti a dovednosti agentky a schopnost vypořádat se s všemožnými problémy a nástrahami. Ukazuje různé cesty k odhalení pravdy, ale i temná zákoutí práce v utajení. Do příběhu je krásně zakomponovaný i prvek romantiky a erotiky (v jistých částech i trochu víc :D) a také dramatu a akce. Na své si prostě přijde každý. Už teď jsem zvědavý jak to s malou agentkou dopadne..

Celkově podtrženo sečteno je to skvělá kniha a určitě si jí za čas přečtu znova. ;)