Barbar Ronan

Barbar Ronan https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63008/barbar-ronan-63008.jpg 4 34 10

Ronan série

1. díl >

Ronan – Hezoun, hromotluk, hrdina. Muž s posláním. „Silná byla jeho paže, ostrý jeho meč a věhlasná pověst válečníka.“ Tarl – Zásadovost, odvaha a loajalita – to jsou slova, která by ani nedovedl vyslovit. Autor Celosvětového průvodce po chlastu zdarma: „Orci jsou asi tak stejně příjemní jako tasemnice, až na to, že nemají žádné dobré stránky. A co je ještě horší, nikdy nezaplatí rundu.“ Tyson – Nebojí se utkat s těmi nejmocnějšími démony, klidně si to rozdá s největšími siláky v páce a přepije i Tarla. Pouze Koťátko, pekelný oslík, dokáže Tyson přimět, aby se alespoň zamyslela nad zásadou ,nejdřív měř a teprve pak udeř'. Vzhledem k jeho zálibě v šunkové pizze a lidských zadnicích se není co divit – Koťátko je bezpochyby síla, se kterou se vyplatí počítat. V dobrodružství Zpívajícího meče donutí pomsta naše hrdiny postavit se samotnému Nekrosovi, vrahovi Ronanova otce, a za tím účelem se spolčit s čarodějem Antraxem, jehož schopnosti jsou jen o málo lepší než nulové (pokud ovšem dáte na názor silně vyšinutého osla). Ronan musí získat Zpívající meč a zlého čaroděje Nekrose zabít, ale jestli tím celá záležitost skončí, to ukáže až čas. Vzhledem k tomu, jak to v podobných případech chodí, se o tom dá s úspěchem pochybovat...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Ronan the Barbarian , 1999


více info...

Přidat komentář

špulo
31.10.2023 4 z 5

Príjemná fantasy blbinka, ktorá bola napísaná cca 30 rokov dozadu a trochu nám za tú dobu vyčpěla. Vtedy mohla pôsobiť celkom originálne, no dnes už nie. Ako pohodový prefuk hlavy však funguje stále.
Jedna hviezdička za Koťátko ;)).

slawa.cap
19.07.2022 5 z 5

Tohle byla opravdu pecka. Ani nevím proč jsem to začal číst, s heroiny to u mně v mládí niky nedopadlo dobře. Ale tohle je tak lehké a zábavné, že se nemůžu zbavit nadšení. Takové Žhavé výstřely v prostředí z Connana.
Na začátku mi bylo líto Chikary, ale asi bude mít další angažmá v příštím díle. A ten si rozhodně nenechám ujít.
Jen by mně zajímalo kde autor čerpal inspiraci k Ronanově rodné vesnici. Že by v europarlmentu?


Anathiel
24.01.2021 4 z 5

Vtipná parodie na všechny možné druhy fantasy, na které si vzpomenete. Jednou vás chytne a už nepustí. Hlavně pozor na ďábelského oslíka Koťátko, ať se vám o něm nezdá!

protokol
17.09.2020 5 z 5

skvelá kniha . skvelá zábava už dávno som sa tak nenasmial ako v tejto knihe. proste je to pre každého kto sa rád smeje a má rád humor .

Oplak
11.06.2020 4 z 5

Príjemná komédia.
Ústredná trojica hrdinov je skvelá. Ronana som si obľúbil hneď (Nedá sa nemať ho rád. - Ronan byl synem kováře a vesničané ho proto nazývali Ronan, Kuchařův - ), zdatne mu sekundujú Tarl a Tyson. Oslík Koťátko je geniálny. Nekros Čierny zlodušsky zlý. Ale v celej knihe sú podarené postavy a postavičky - napríklad optimista Varg Štíhlý, Thom, Belladon, čarodejník Antrax, drak Filekazan a i.
Dej je svižný a priamočiary. Humor všadeprítomný.
Ku knihe sa vrátim.

* - Tarl jen zděšeně zíral. Osobně shledával ten zvyk vrhat se do nebezpečí bez rozmýšlení vysoce diskutabilním. Soudil, že jestliže mu je souzeno zemřít (a v skrytu duše doufal, že najde nějaký způsob, jak se tomu vyhnout), dal by přednost smrti v posteli sešlostí věkem. Pokud možno v posteli někoho jiného. -

adevr
01.11.2019 5 z 5

Čtu to podruhé, po více než patnácti letech, a přijde mi to, po mnoha jiných knižních nebo i filmových parodiích, ještě lepší než tenkrát... Opravdu vtipné hlášky a přirovnání...

trudoš
02.12.2018 4 z 5

Pohodová komedie, která mi v mnohém připomněla to nejlepší ze scenáristické tvorby Jima Abrahamse. Což o mně asi nevypovídá nic moc intelektuálního, ale co si budeme nalhávat, každý má nějaké ty provinilé slasti. Jeden rád Lunetiky, druhý Bláznivou střelu. Těžko říct, kdo je na tom hůř.
Zápletka Barbara Ronana je dle očekávání jednoduchá, ale chtít po parodii přesah s nadstavbou není nejlepší cesta k nalezení vnitřní harmonie. James Bibby si prostě rád utahuje z různých žánrových klišé a nešetří přitom nikoho. Jenže místo toho, aby veškerý humor založil na slovních hříčkách zpochybňující sexuální orientaci či držkopádech do exkrementů, jde především po atypických postavách, které zkrátka baví svým potřeštěným charakterem. Už jen masožravý oslík Koťátko mluví za vše. Jasně, občas to sklouzne k prostoduchým rubancům do hlavy nebo ukousnutým nosům, ale v daných situacích by nic jiného tak dobře nefungovalo. A na zevrubnou historii obyvatel země Tak budu s láskou vzpomínat ještě dlouho.

snupko
16.07.2016 5 z 5

Kto má rád občas uletenú absurdnosť alebo humor T. Pratchetta, tak si zgustne určite aj na Ronanovi a jeho dobrodružstvách vo svete J. Bibbyho. Fantasy Škoda, že toho nenapísal viac, ale snáď tým je celá trilógia kvalitou vyrovnaná. Vrelo odporúčam a nezabudnite si pozorne preštudovať dodatky na posledných stranách kníh a vyskúšať jedinečné recepty.. a napokon dovidenia na nejakej orkskej párty.. :)

Tygřička
26.02.2015 5 z 5

Úžasná série knih plná humoru, četla jsem jí jedním dechem a oslík Koťátko se okamžitě stal mým miláčkem...

viwalda
28.10.2012 4 z 5

Je to sranda jdu číst další.taková parodie na sci-fi-fantasy...pány prstenu a jiné...Často jsem se pousmál...

Autorovy další knížky

James Bibby
britská, 1953
2002  88%Barbar Ronan
2003  88%Ronanova pomsta
2002  86%Ronanova záchrana