Rok (na) draka

Rok (na) draka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498139/bmid_rok-na-draka-6RB-498139.jpg 3 25 6

Bláznivá komedie o tom, že na nové začátky, prince i vlastní zámek se vyplatí si počkat. Debutový román Lucie Pilátové je detektivka, drama i romantická komedie v jednom pěkně utajeném rodinném balení. Když čtyřicátnice Julie nečekaně zdědí nemalé majetky v Rakousku a hlavně zámeček s vinným sklípkem v jižních Čechách, připadá si na princeznu už kapku za zenitem. Ve stávající rozvodové situaci s nevěrným manželem nemá na druhou stranu ke kapce kvalitního alkoholu daleko ani trochu. Cestou za rozuzlením spletitého rodinného tajemství nachází nejen sama sebe, ale nalézá i svou cestu k druhým.... celý text

Přidat komentář

lucie.svobodova
22.04.2024 4 z 5

Komedie okořeněná dávkou dramatu, romantiky a opředena tajemstvím.

Hlavní hrdinka Julie se momentálně nenachází v jednoduché životní situaci - rozvádí se s nevěrným manželem Honzou, kterého přistihla inflagranty, je bez práce a po psychické stránce se z pochopitelných důvodu necítí v pořádku, také se dle toho chová…
K to také nemá bohužel zrovna daleko. Ale myslím si, že v této situaci bohužel velké množství lidí sáhne po tomto (ne)řešení.

Abychom však neřešili jen její strasti, nalezneme i nějaké radosti - nečekaně totiž zdědí nemalé majetky - v Čechách a v Rakousku - firmy i nemovitosti.
Od koho? A proč? Změní tato skutečnost Julii? A pokud ano, jakým směrem

Autorka zde otevře u postav i nelehká témata - umělé oplodnění nebo třeba vztah hlavní hrdinky se svou dcerou, který není úplně ideální. Za to ve svém synovi nečekaně nachází parťáka.

Pokud hledáte převážně oddechové čtení, určitě po knížce sáhněte, kapitoly jsou krátké, čte se jednoduše a rychle.

Musím pochválit obálku knihy - je krásně barevná a hravá, že minimálně mě nalákala ke čtení …

Jedná se o první knížku autorky, je to na ni poznat, to ano, ale rozhodně ne v takovém měřítku, aby ji bylo potřeba takto hanit, jako se zde na DK stává..

katerina.l.
14.12.2022 odpad!

Snažím se najít něco, co bych vyzvedla. Zatím marně.. Vlastně jo, pěkná obálka. Ale asi nejsem cílovka autorky. V celé knize vlastně nejde o nic jiného, než že hrdinové jezdí autem z jedné poděděné nemovitosti do druhé, pro někoho jezdí autem, za někým jezdí autem, a nebo se vožerou do němoty. Nevím, co mi vadilo víc. Děj překombinovaný, rozvleklý, ale přitom úplně prázdný... Spousta dialogů o ničem. Postavy nedotažené a proto těžko uvěřitelné, vztahy mezi nimi taktéž. Tom mi přijde jako takový hodně nepovedený Christian Grey. Jeho vztah k Julii na mě působí vysloveně toxicky - brrrr. Přitom jsou všichni géniové ovládající plynule cizí jazyky a se znalostí businessu, jakou by jim mohl kdejaký manažer závidět, včetně Julie, která to v sobě objevila, ani vlastně nevím, v jakou chvíli. Abych to shrnula, po stránce 200 jsem to vzdala a na prasáka přeskočila na konec, abych zjistila, že jsem vlastně o nic nepřišla.


kristyna2349
21.11.2022 2 z 5

Zápletka by mohla být bláznivou komedií, ale tady to příliš nesedlo. Je to příliš překombinované. Na to že je hlavní hrdinka na začátku knihy vylíčena jako chudinka, tak se velmi rychle vzpamatuje. Spousta věcí mi přijde nedotažená, nedořešená. A naopak spotřeba alkoholu je velmi nadprůměrná. Neustále se zde někdo opíjí.

Ív688
14.10.2022 2 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že to je konečně humor jdoucí ruku v ruce s nadsázkou, pak jsem se ztratila v přejezdech do Salcburku a na dalši nemovitosti, do firem a tak a hlavně mi nějak uniklo, že pan Černý je vlastně zlosyn, na jaké stránce došlo k rozkmotření s ním a pak kamarádkou paní Julie, to už nevím, objevilo se spoustu dalších postav, až jsem v tom opravdu začala mít zmatek, příběh se mi začal přímo míhat před očima, jaké nabral obrátky,ovšem konec dobrý všechno dobré,postavy příběhu jsou úžasné, všichni se spolu domluví jak německy, tak anglicky , peníze tečou proudem a zalito sluncem , koná se svatba a tak...za sebe opět, jednou přečíst a dost

Gi-Gi
27.09.2022 3 z 5

Jako začátek luxusní, to jsem se smála a smála, ale pak se to trošku zhroutilo. Myslím, že autorka věděla kam chce dojít a tak se tam dostala, ale za cenu nedodelanych postav a nedovypraveni příběhu. Něco mi tam vyloženě chybí...

mysterygirl
25.08.2022 3 z 5

Četlo se to samo ,ale přišlo mi to trochu naivní ,hloupoucka,ten styl vyprávění.
Třetina knihy byla fajn, ale potom to bylo pořád dokola jak jeli támhle,ten s tím ,ta s ním a zase zpátky a kdo s kým pojede...od půlky knihy mě to přestalo docela bavit.

Autorovy další knížky

2022  54%Rok (na) draka
2023  89%Případ pečetního prstenu

Kniha Rok (na) draka je v

Právě čtených1x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce54x
Chystám se číst33x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x