Vražda před kamerou

Vražda před kamerou https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175290/bmid_vrazda-pred-kamerou-175290.jpg 4 20 4

Jesse Stone série

< 11. díl

V massachusettském městečku Paradise bývá podzim zpravidla idylický – jenže letos je všechno jinak. Ve městě se rozhodli natáčet hollywoodští filmaři. Dorazil početný štáb, spousta herců a také jedna utrápená hvězda. Marisol Hintonová je velmi krásná, přiměřeně talentovaná a značně zděšená tím, že by žárlivé projevy jejího odloučeného manžela mohly nabýt nebezpečných rozměrů. Když jí někdo začne vyhrožovat smrtí, Jesse a ostatní policisté z Paradisu mají nejvyšší pohotovost. Jesse se navíc stane svědkem děsivé automobilové nehody, způsobené nepozornou mladou řidičkou, a jen co dívku zatkne, politickým důsledkem tohoto kroku jsou konflikty s místními radními, okresním státním zástupcem a skupinou jistých velmi bohatých lidí. Dojde k vraždě a Jesseho pověst nekompromisního ochránce práva – a jeho život – jsou v ohrožení. Fool Me Twice je celkově jedenáctý román s Jessem Stonem a druhý od smrti Roberta B. Parkera, který tohoto hrdinu stvořil. Napsal ho Michael Brandman, jenž s původním autorem spolupracoval jako producent na sérii televizních filmů podle Parkerových románů, Hlavní postavu v nich ztvárnil Tom Selleck. To nejpodstatnější zůstává zachováno: čtivý styl, propracovaná zápletka a překvapivé zvraty.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Fool Me Twice , 2012


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
26.03.2022 3 z 5

V knize se řeší hned tři případy najednou. Obavy filmové herečky, přestupky mladé bohaté holky a chlapíky z vodárenské společnosti.
Svým pojetím mi příběh připomíná sérii 87. revír od Eda McBaina, to jak stylem tak způsobem řešení zločinů.
Je zvláštní , že vraždy mi k příběhu neseděly a byly jaksi nepatřičné. Klidně bych se bez nich obešel. Celkový dojem je na 3/5.

Staráknížka
01.02.2021

Mám slabost pro Jesse Stouna, moc se mi líbilo televizní zpracování. Kniha je svižná, děj rychle postupuje dopředu. Taková malá sladká americká, nejen americká, městečka vypadají poklidně, ale pod povrchem se děje mnoho ošklivých věcí. A když se zločin ještě přiveze - to je teprve potom veselo.


kalache
03.01.2015 4 z 5

na dovolenou jedině s Parkerem....dokonalý oddecháč...

čef
17.04.2014 4 z 5

Knihy Roberta B. Parkera a jeho epigonů stály a stojí na vtipných dialozích. Také v této knize je jich neurékom. Dalším rysem jsou kratinké kapitolky, knížka rychle odsejpá, za chviličku jsme na konci a přemýšlíme co jsme se dozvěděli. Bohužel toho není příliš, vložené příběhy by vydaly spíše na banální miniaturky - sbírka by z nich sestavit nešla. Celkově tedy milé, ale skoro bezobsažné.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány Nová Anglie

Autoři knihy

Robert B. Parker
americká, 1932 - 2010

Kniha Vražda před kamerou je v

Přečtených31x
Knihotéce44x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x