Říše Agord

Říše Agord https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16563/rise-agord-16563.jpg 3 14 3

Abyste nevědeli, co je to nespokojenost! Hledáte něco a nevíte co. Něco jste ztratili, a netušíte, kde to může být. Vzdycháte, nevíte po čem. Chtěli byste něco vidět, něco prožít. Hryzají vás uvnitř malé ostré zoubky. Někdo tomu říka nespokojenost, jiný zase nuda. Také malá Lucie cítila něco podobného. Všechno kolem se jí zdálo nezajímavé, šedivé a nudné. Doma i ve škole, každý den to bylo stejné. A tak se Lucie nechala zlákat k cestě do Říše AGORD, plné vzrušujících dobrodružství a krásných tajemství. Na své pouti však potkávala i řadu podivných, někdy bezmocných, někdy zlých bytostí. Brzy cítila, že Říše AGORD není tím krásným světem, po jakém toužila. Chtěla zpátky domů. Jenže návrat z říše AGORD je obtížný a málokomu se podaří. Dokáže to malá Lucie...?... celý text

Literatura slovenská Pro děti a mládež
Vydáno: , Amulet
Originální název:

Krajina Agord , 2001


více info...

Přidat komentář

broskev28
25.05.2023 5 z 5

O knize vím už delší dobu, ale tak nějak se mi do ní nechtělo a váhala jsem - naše knihovna ji nemá, tak mám ji někde shánět? A stojí to za to? Nakonec mě přesvědčil komentář buccaneerka a já se rozhoupala nejprve k nákupu a poté i k četbě. A dávám mu za pravdu - kniha je úžasná, zajímavá a velmi netradičně obrazově i obsahově řešená.
Dnešní děti se už v útlém věku dozvídají, že existuje něco jako drogy, a jsou před nimi důrazně a opakovaně varovány. Ale jak si je mají představit? A když je to takové zlo, jak jim je dospělí líčí, tak proč se k nim někdo, kdokoli, uchýlí? A proč se, často opakovaně, k tomu zlu vrací?
Daniel Hevier se pokusil vysvětlit dětem tuhle záhadu prostřednictvím pohádkového vyprávění o holčičce jménem Lucinka, ze které se v říši Agord stala Halucinka, už jen tohle mě dostalo. A potom samozřejmě Lucčino putování, abecední příhody, zážitky i setkání a především obrazové koláže, jejichž autorem je zřejmě právě D.H.
Máte-li v plánu popovídat si na tohle téma - ať už doma, se svými potomky, nebo ve škole, se žáky - tak já určitě doporučuju jako průvodce právě tuhle knížku. Pro -ileté je určitě srozumitelnější a přitom zajímavější než výchovné a osvětové besedy, kterých jsem se kdy účastnila v rámci prevence v této věkové kategorii.

buccaneerka
18.10.2016 5 z 5

Naprosto skvělá kniha! Úžasná hra se slovy, kdy se holčička Lucinka dostane do jiného světa, je z ní HaLucinka a všichni tam mají jména opačně.... ostatně jako celá říše AGORD.


Adletka.n
13.10.2011 odpad!

Je to autobiografie feťáka. Rozhodně nic pro děti od 7 let.

Štítky knihy

drogy

Kniha Říše Agord je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce3x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x