Restituce zemědělského a lesního majetku

Restituce zemědělského a lesního majetku https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493358/bmid_restituce-zemedelskeho-a-lesniho-ma-ysA-493358.jpg 1 1 1

Cílem publikace je podat názorný výklad o oprávněnosti, průběhu a výsledku restitucí zemědělského a lesního majetku k 1.1.2011 a problematiky majetkového vyrovnání mezi státem a církvemi.

Přidat komentář

peří
04.02.2023 odpad!

Kniha je určená pracovníkům pozemkových úřadů v.v. k oživení vzpomínek na práci v dobách, kdy ještě chodili do úřadu. Autoři projevují totální neschopnost nadhledu, zobecnění, souhrnu, odlišení podstatného od historických marginálií.
Kniha na 40 stranách popisuje historickou verzi zákona o půdě (k jeho 26 novelizacím se nevyjadřuje), na 55 stranách restituční proces z pohledu právníka. Církevním restitucím věnovány cca 4 strany textu. Většinu knihy tvoří popis okresních statistik a jednotlivých anonymizovaných případů z okresních pozemkových úřadů.
Barevné fotografie z archívu MZe. Škoda stromů na výrobu křídového papíru. Pane autore, byla to škoda práce a vyhozené ministerské i moje (daňové) peníze.