Záhadná bytost

Záhadná bytost https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49084/ren-dhark-zahadna-bytost-49084.jpg 3 6 2

Ren Dhark série

< 18. díl >

Při prvním letu se Dhark dostane s lodí POINT OF do známé části vesmíru a zjistí polohu Země. Protože neví, zda Zemi zatím nedobili kosmičtí invazoři, rozhoduje se k návratu. K Zemi se vypraví, až bude lépe vyzbrojen a připraven. Na zpáteční cestě je však POINT OF napadena a musí přistán na planetě, kde žije záhadná bytost …

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Gallertwesen


více info...

Přidat komentář

Pasadenka
30.12.2019 3 z 5

Slovo úvodem

Mé hodnocení vychází z toho, že se jedná o rodokapsoví díl dlouhé série, která na sebe přímo navazuje. Hodnotím tedy epizodu podle toho, jak se odkloňuje ze standardu, který je za mě 4 hvězdičky. Jedná se o naprostou žánrovou klasiku. Kdo má rád, ten si začte, kdo nemá, bude ohrnovat nos. :)

ludek.n
12.07.2018 2 z 5

Hned při prvním zkušebním letu je posádka lodi Point Of podrobena ostrému bojovému nasazení. Útočící nepřítel je záhadný a nelítostný. A tak zatímco jedni objevují na planetě Hideout záhadnou rosolovitou bytost s přátelskými úmysly, druzí dávají všanc své životy. Hans-Joachim Freiberg rozehrává v tomto sešitě dvě paralelní dějové linie a pohříchu se mu nedaří udržet je na stejné úrovni. Také se mu do příběhu vetřelo pár věcí, které popírají předešlé události a co je ještě horší, některé postavy jakoby dostaly úplně nového loutkáře, který zvysoka kašle na staré vodící provázky. Nemohu se zbavit dojmu, že autor tentokrát vykročil na cestu za dobrodružstvím špatnou nohou.


Autorovy další knížky

1993  63%V zajetí smrti
1993  63%Nebezpečné šílenství
1993  60%Záhadná bytost
1993  60%Cíl Země
1994  60%Kosmický test Kyborgů