Probuzení giganta

Probuzení giganta https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49120/ren-dhark-probuzeni-giganta-49120.jpg 4 6 2

Ren Dhark série

< 9. díl >

Nespokojenost mezi padesáti tisíci kolonisty ze Země, kteří se dostali do neznámé části Galaxie, stále vzrůstá. Ze všech stran doráží nebezpečí, ale diktátorský guvernér Rocco myslí jen na svou moc. Stále častěji zalétají myšlenky pozemšťanů usazených na planetě Hope, ke skupině dústojníků lodi GALAXY, kterou dal Rocco deportovat na pustý ostrov. Posádka, vedená Renem Dharkem, tu zkoumá pozůstatky zaniklé civilizace. Stroje tu dosud pracují, vyrábějí energii, jsou schopné dodávat potravu. K nejzávažnějším objevům však patří nález obrovské kosmické lodi, létajícího prstence, který je dosud plně funkční. Podaří se ho však pochopit a uvést chodu?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Ein Gigant erwacht


více info...

Přidat komentář

Pasadenka
30.12.2019 5 z 5

Slovo úvodem

Mé hodnocení vychází z toho, že se jedná o rodokapsoví díl dlouhé série, která na sebe přímo navazuje. Hodnotím tedy epizodu podle toho, jak se odkloňuje ze standardu, který je za mě 4 hvězdičky. Jedná se o naprostou žánrovou klasiku. Kdo má rád, ten si začte, kdo nemá, bude ohrnovat nos. :)

ludek.n
06.07.2018 3 z 5

Co všechno zůstalo po tajemné a neuvěřitelně vyspělé civilizaci, která obývala Hope dávno před příchodem pozemšťanů? Jak je možné, že jejich technika stále funguje? A podaří se ji využít k prospěchu lidstva nebo k jeho zkáze? Manfred Wegener nehledá odpovědi, spíše své čtenáře zamotává do ještě hustší sítě tajemství a záhad. Kupodivu to docela funguje, neboť člověk je zvědavý, co se objeví za dalším rohem příběhu. Nicméně, růžky už pomalu vystrkuje stagnace a opravdu by to chtělo posunout se zase o krok dále a vypustit na světlo světa, kromě mračna dohadů, i nějaké to odhalení.


Autorovy další knížky

Manfred Wegener
německá, 1935 - 1999
1992  65%Nouzové signály
1993  73%Probuzení giganta
1991  50%Parker láká krysy

Kniha Probuzení giganta je v

Přečtených11x
Knihotéce14x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x