Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463631/bmid_recka-kuchyne-marthy-elefteriadu-eKY-463631.png 4 12 3

Kulinářská tradice a kultura řeckého stolování v minulosti i dnes. Neměnné a charakteristické složky a ingredience řecké kuchyně (byliny a koření), nejznámější řecká jídla a nejčastější řecké omáčky a polevy. Přehled receptů na typické řecké předkrmy, polévky, saláty, pilafy. Nejrůznější recepty a způsoby přípravy masa, zeleninových jídel, ryb a plodů moře, ovocných zavařenin a sladkých moučníků. Nechybí ani výklad o přípravě a druzích kávy a stručný přehled řeckých vín.... celý text

Přidat komentář

PeťulaV.
11.04.2021 5 z 5

Moc hezká knížka. Mám doma už předešlé 3. vydání této kuchařky z r. 2004, ale i tak jsem téhle nové neodolala. Co se týče receptů, je to nejlepší řecká kuchařka, jakou znám a používám ji opravdu hodně. Toto nové už 5. vydání je reedice, takže obsahově až na pár receptů a chybějící rejstřík originálních názvů stejné, ale nově obohaceno o spoustu fotografií a krásnou novou obálku. I celkově je kniha hezčí, propracovanější. Teď už je to slast i pro oko, s obrázky zkrátka i víc potěší. Recepty jsou popsány dobře, nejsou nijak složité, akorát někde chybí bližší popis zařazení surovin. U některých receptů jsou suroviny napsány v ingrediencích, ale v postupu u samotného receptu už ne. Někdy je to trochu zmatečné. Ale kdo má rád řeckou kuchyni a chce si uvařit pravá řecká jídla, jaká zná z taveren a připomenout si alespoň trochu tu nádhernou dovolenkovou atmosféru, pro toho je tato kuchařka určitě skvělá volba a vřele doporučuji si ji pořídit. Každého "Řeckomila" určitě moc potěší. Výborný řecký oběd nebo večeře, k tomu nejlépe řecké vínko a hned je člověku zase líp :-)

Peleus
09.11.2015 5 z 5

Naprostý poklad, když si chcete připomenout atmosféru (co se týče jídla, pochopitelně) dovolené v Řecku!
Pokud toužíte i v domácím prostředí vytvořit jídla, které znáte z řeckých taveren a provonět kuchyni vůní stifada, kleftika či papoutsaki!
P.S. V létě mějte po ruce vychlazenou retsinu a nezapomeňte, nejlépe 7*, Metaxu (i když je zarážející, že samotní Řekové jí příliš neholdují)!


notburga
14.05.2015 4 z 5

Spíše takový rodinný receptář pro zkušenější kuchařky. Ale sem tam nějaký obrázek nebo náčrtek pro lepší vysvětlení postupu by neuškodil.

Štítky knihy

národní jídla řecká kuchyně

Kniha Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce13x
Chystám se číst3x
Chci si koupit6x