Recept na pana Dokonalého

Recept na pana Dokonalého https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524542/bmid_recept-na-pana-dokonaleho-652e8c0738406.jpg 2 11 6

Recepty pro život série

< 2. díl

Jak poznáte, jestli jste našla pana Dokonalého, nebo pana Dokonale Nemožného? Jess Willerseyová si uvědomovala, že to s Martinem není ideální, ale přesto pro ni byl šok, když ji opustil. Je odsouzená k životu jako single, kde jí jedinou společnost dělá kocour, nebo je srážka s pohledným cizincem na poněkud zvláštní svatbě znamením obratu? Jessiny nejlepší kamarádky a kolegyně také zrovna procházejí osobními katastrofami – od šokujícího rodinného odhalení až po drama spojené s on-line seznamkou. Navíc to vypadá, že onen cizinec nezůstane cizincem. A když se pak navíc objeví v kanceláři Jessina přítele s další šokující zprávou, jak dlouho zůstane v Jessiných očích „panem Dokonalým“? Druhá kniha ze série Recepty pro život přináší další příběh plný životních strastí, humoru, lásky, a hlavně radosti, které nikdy není dost.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Recipe for Mr Perfect , 2021


více info...

Přidat komentář

michaelakoc
09.04.2024 3 z 5

Je to mé první setkání s autorkou. Okouzlila mě obálka s kočkou a anotace, proto byla volba jasná.

Nenechte se zmást a nečekejte žádnou knihu o vaření apod., název odkazuje na hledání toho pravého.

Podle anotace jsem čekala příběh účetní Jess a poradce Neila, ale je to trochu jinak Máme zde firmu, ve které pracují 3 účetní - Jess, Sara a Maggie, jsou to kamarádky, i když se každá nachází v jiné životní etapě.

Jedna řeší rozchod s partnerem po 12ti letech, další bezúčelně randění a třetí smrt blízkého člověka. Všechny 3 příběhy byly zajímavé, bavily mě a rozhodně měly potenciál pro 3 různé knihy, ale autorka se rozhodla takto. To je trochu škoda, protože takto toho máme nakonec moc na málo stránkách.

Vše je ale krásně propojené a příběh začíná v okamžiku, kdy se majitel firmy, kde všechny 3 ženy pracují, rozhodne svou firmu prodat neznámému zájemci.
Mě nejvíce bavil příběh Jess, proto mě mrzelo, že o ní nebyla celá kniha. Například to, co následovalo po jejim prvním profi focení svatby, jsem rozhodně nečekala a bylo to doopravdy napínavé, i vše okolo jejího osobního života, proto vím, že by utáhla celou knihu.

Sara byla silná žena a toho pana Pravého si zasloužila. Moc se mi líbilo, co udělala pro Maggie.

Maggie měla náročný život a vůbec jsem nečekala, že i pro ni si autorka připravila vlastní příběh v příběhu.

Události v knize byly moc rychlé a je to škoda.

Jednu věc musím vytknout a zajímalo by mě, zda to byla chyba překladu nebo autorky záměr. Chvílemi se čtenář ztrácí v ději, protože zde máme hned 4 osoby, které vyprávějí ze své perspektivy - Jess, Saru, Maggie a Neila -, a autorka to nijak nerozlišuje, skáče z osoby na osobu, ze situace na situace, ze dne na den a není v tom vůbec žádný systém.

aljoska83
06.04.2024

Nedočetla jsem, vzdala jsem ve třetině.


Kudík
29.02.2024 3 z 5

Škoda chybějícího humoru (oproti přechozímu dílu), a také kvantita hlavních postav, která nepokryje kvalitu. Zvláštní styl vyjadřování autorky a přeskakovaní v čase, ději a postavách je kapitola sama pro sebe. Musela jsem se soustředit na to co se kdy stalo, proč, a kdy to konečně postavy odhalí či vyřeší.
Máme zde tři kolegyně v účetním oddělení, bráno od nejstarší Maggie Simpsonové přes Jess Willerseyovou až po Saru Maynardovou, dále jejich (nepřekvapivé) nové protějšky i Jessina aktuálního ex Martina Cowleyho. Neil Jackson má "anonymního" klienta, který chce koupit a reorganizovat společnost, ve které je trojlístek zaměstnán. Každá z žen čelí jistým problémům v soukromém životě, Jess se obává, aby se Martin nevrátil a ráda by místo kontroly čísel fotografovala, Maggie potřebuje zařídit pohřeb své právě zesnulé matky a Sara je hodně naivní a touží po ideálním partnerovi. Do toho se jich dotýkají změny na pracovišti. Děj hodně zachraňuje novofundlanďan Dudley a kocour Generál Gordon, kteří zde byli nejdokonalejší. :)

SoňkaSoník
08.02.2024 2 z 5

Kniha mě nezaujala tak, jak bych sama chtěla. Vlastně vůbec. Autorka přeskakuje z jedné perspektivy k druhé, chvíli je děj z pohledu jedné postavy, chvíli z druhé, čtenář se opravdu lehce ztratí. Mívám problém se jmény a neucelenost příběhu mi k orientaci už vůbec nepomohla. Asi na straně 200 mi došlo, že ta, co se zamilovala do pana „dokonalého“, se jmenuje Jess. Ale hned o řádek níž vypráví něco Maggie, tak kde to jsem? Knihu jsem četla, když jsem byla jako komparz v natáčení show, takže jsem četla o dlouhých přestávkách. Na zabití času dobré. Kýžený odpočinek nad knihou žádný, víc jsem se těšila na to, až kniha skončí.

Aires
01.02.2024 2 z 5

Může vás zklamat pan Dokonalý?
Rozhodně může... když dokonalý není....

Kniha je jako hřejivý příslib romantického pohlazení po duši a humoru. Čekala jsem ,,feel good,, příběh se sympatickými postavami, kocourem a psem...

Nic z toho však nedostanete. Postavy jsou ploché, žádný receptář prima nápadů aneb jak objevit dokonalého chlapa pro každý den v knize nenajdete. Neil a Jess kolem sebe krouží, trochu to jiskří a to je vše. Mnohem víc než ti dva je oslňující psí fešák Dudley.

Nejhorší je ale tendence autorky přeskakovat. Přeskakuje ze situace do situace, od jedné postavy ke druhé a málokdy je ten přechod plynulý nebo oddělený aspoň odstavcem. Přišlo mi jako kdyby vždy nějakou podstatnou scénu, řeč nebo zkrátka něco vynechala a přelétla jinam. Ve výsledku jsem měla dojem, že mi těch spojnic v příběhu chybí hrozně moc.

Dobrý příběh můžete prořezat a zkrátit jen něžně. Tady to je podivně osekané jako kdyby autorka vzala křovinořez a ze stromu jí zbyly jen třísky...

monika0181
26.01.2024 3 z 5

Jak máte nastavenou hranici, že Vás kniha zaujala?
Pro mě 110% je taková, kde si knihou jdu udělat kafe, na wc a klidně jsem vzhůru dlouho do noci, abych mohla číst. Čím víc aktivit u knihy dělám, tím je moje zaujetí knihou menší.
A tady? Jsem se cca na 100 straně šla podívat, jak jsem hodnotila první knihu autorky.
A bylo mi najednou jasné proč jsem nejenom nedočetla knihu do konce a byla jsem velmi nesoustředěná ve čtení, nepřerušila jsem dokonce na konci kapitoly nebo na konci stránky. Já přestala číst uprostřed strany a uprostřed věty!
Bohužel celou knihu jsem marně čekala, kdy mě kniha pohltí, kdy to zaujetí přijde, ale nepřišlo.
Bylo to jak chození kolem kráteru sopky, která bublá a vy čekáte, tak už??? Ne, bohužel ne. Příběh hezký, ale vtáhnout mě kniha prostě nedokázala.
Bylo to ploché, bez ocasu, bez emocí. Neměla jsem se čeho chytnout.
Škoda. Přečteno, ale zásadní dojem na mě neudělala.

Autorovy další knížky

Anni Rose
anglická
2023  65%Recept na toho pravého
2024  49%Recept na pana Dokonalého

Kniha Recept na pana Dokonalého je v

Právě čtených3x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce83x
Chystám se číst51x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x