Receptury teplých pokrmů

Receptury teplých pokrmů https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400007/mid_receptury-teplych-pokrmu-4B8-400007.jpg 4 26 8

Přidat komentář

LukasB.453
26.05.2023

kdysi jsem zaslechl komentář odborníka ze stravovací branže k nepříliš vydařenému obědu "hnusný jak runštuk", a jal jsem se hledat, co že to ten tajemný runštuk je, jestli nějaké nečisté zvíře, exotické ovoce podobné durianu nebo nějaké řemeslnické slangové označení podobné lidovému označení plastického tmelu (lidově zvanému dle odpadu medvědího metabolismu).

a nalezl jsem tuto knihu. svazek objemný jak Moby Dick nebo Kralická bible, plný návodů, jak z ze směsi některých i slušných surovin udělat zločin proti lidskosti. ve slušné kuchyni (domácí i hotelové) mě napadají dvě možná využití, a to 1. roznášecí podložka pod prkýnko při klepání řízků a 2. závaží na presbuřt (tlačenku).

Renncha
16.12.2021 3 z 5

Kniha s klasickými recepty, závodní stravování...


JancaMia
13.07.2018 3 z 5

Klasická kniha receptů pro školní výuku a milovníky závodního stravování.

Lukano
18.10.2017 5 z 5

Velmi dobrá profi kuchařka, podle které se vařilo i v bývalém Československu v tehdejších státních restauracích a jídelnách a to mnoho let před rokem 1989. Tohle nové vydání obsahuje jen několik přidaných receptů, jinak se jedná o původní receptury, což je dobré. Tehdy byly normy velice přísné. Povoleno bylo používat jen základní koření. To znamená žádné směsi, žádné podvodné zvýrazňovače chutí, žádné barviva z mrtvých brouků (karminy), žádná "neškodná" chemie a podobné jedy.

Majulda8
07.06.2017 5 z 5

Vařím podle ní už 10 let a rodina je moc spokojená. Jedná se o klasické české recepty - omáčky, které jsme jedli ve školních jídelnách a chutnali nám. Je pravda, že kniha obsahuje i recepty - rádoby novodobé - podle nich se ale vařit nedá. Každopádně recepty na klasickou českou kuchyni jsou dle této kuchařky 100% - vždy se povede a vždy vynikající!

FMMMM
22.06.2015 3 z 5

Skvělý pomocník při přípravě "tradičních" českých pokrmů. Pokud chcete začít vařit nebo podnikat v pohostinství je to výborný naučný doplněk. Dle mého názoru jsou některé z receptů z tohoto vydání již zastaralé a potřebují přidat další-nové přílohy, koření, postupy, které se v "tradiční" české kuchyni "zatím" neobjevily.

Aleix
27.11.2014 3 z 5

Ha tak toto je literární veledílo :-) ,ale každopádně každej kdo se kdy motal v kuchyni a nechtěl být za úplnýho vola tak se mu tato bichle hodila jako šmírák a když né tak super těžítko. Nutno brát spíš jako učebnici ,ale některé pokrmy by neuvařil ani pejsek s kočičkou. Recept na Boloňské špagety (salám ,pór a kečup) by itala jistě poslalo do kolen.Nebo námi kuchaři oblíbené kuřecí švejžužu ,to je pecka !

Wilik
22.01.2014

Vhodné pro studenty hotelnictví