Ráj asasínů

Ráj asasínů https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13510/bmid_raj-asasinu-tMl-13510.jpg 3 7 2

Historický román o střetu islámu a křesťanství se odehrává ve druhé polovině 12. století na území Blízkého východu. Odlehlou horskou pevnost Masjaf obsadili jako své hlavní sídlo syrští asasínové, příslušníci tajné šíitsko-ismáílitské sekty pod vedením šejcha Sinána, přezdívaného Stařec z Hory. Stala se domovem i pro sirotka Sajfa adoptovaného eunuchem, vrchním dohlížitelem zdejšího harému. Chlapec se spřátelí s nejmladším synem bývalého franského rytíře, propuštěného z řádu johanitů, který žije se svou rodinou na blízkém hradě. Pod vlivem přítele konvertuje k islámu a je přijat mezi asasíny pod jménem El Mansúr. Oba novicové jsou odhodláni splnit sebevražedné poslání, kterým je má pověřit velmistr, a tak se konečně dostat do Ráje, kde je budou očekávat krásky z harému. Autor splétá dobrodružství fiktivních hrdinů s osudy autentických historických postav z oblasti Sýrie, Království jeruzalémského, Zajordánska i hrabství Tripolského na pozadí bouřlivého období plného intrik a mocenských zápasů mezi sunnity, šíity a řádem johanitů a templářů.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Das Paradies des Assassinen , 2005


více info...

Přidat komentář

Sabina335
06.04.2020 1 z 5

Tuto knihu jsem dostala, sama bych si ji rozhodně nevybrala. Dávám jednu hvězdu a to jen za odvahu, že to někdo napsal. Za mě se to číst nedalo, nelíbilo se mi to, ale to neznamená, že někdo kdo má rád tento styl tu knihu neocení.

Mrfta
14.03.2014 3 z 5

zajímavé čtení, na pozadí příběhu se odehrává děj z filmu Království nebeské. Tato kniha mi umožnila náhled na ne zrovna oblíbený film z jiného úhlu. Příběh v této knize byl lepší :-) Také trochu poodhalila tajemství asasínu. Jen mě trochu štve strohost jediného časového údaje na začátku, po zbytek příběhu jsem si to musela stále "přepočítávat" podle přibližného věku postav. Ikdyž i ten jsem si víceméně domýšlela, připadalo mi že nestárnou.


Štítky knihy

12. století zabijáci

Autorovy další knížky

Peter Berling
německá, 1934
1997  75%Děti grálu
2007  51%Ráj asasínů
2004  60%Dějiny astrologie