Ragnarok: Poslední boj 2

Ragnarok: Poslední boj 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510472/bmid_posledni-boj-2-Bym-510472.png 4 17 3

Ragnarok: Poslední boj série

< 2. díl >

Největší bojovníci lidstva bojují s bohy o přežití lidské rasy v bitvě známé jako Ragnarok! Očekávané rychlé první vítězství bohů v aréně Valhaly se nekoná, když se ukáže, že lidský bojovník Lü Pu je schopen se vyrovnat mocnému Thorovi (se lstivou pomocí Brunhildy). Dokáže ale Lü Bu odolat nejsilnějšímu útoku boha hromu? Když turnaj začne druhý kolem, za stranu bohů vstupuje do ringu překvapivý bojovník. A jeho lidský soupeř? Není to nikdo jiný než první člověk na světě – Adam!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Gate
Originální název:

Record of Ragnarok, Vol. 2


více info...

Přidat komentář

Atlantis
03.01.2024 2 z 5

S touhle sérií asi brzo skončím. Pokud máte rádi mangu a anime, tak asi znáte takový ten klasický okamžik, kdy hrdinové narazí na nějaký turnaj, který musí za každou cenu vyhrát. Sázky jsou vysoké, bez vítězství se nepohnou dál. Vznikají nová přátelství, potkáme nové nepřátele. A funguje to, já mám tyto arcy docela rád. Ale v Ragnaroku je tohle to jediné, co dostaneme. A mě to dost nebaví. Je mi úplně jedno, kdo který souboj vyhraje, nechci sledovat trapně přesílené útoky (které ale mají povedené backstory), kterým protivník pak jenom uhne na stranu. Je to divně nakreslené, každý je "over the top" a české vydání je odfláklé. Dám si ještě jeden díl a jestli to bude furt to samé, půjdu dál.

Listy
16.08.2023 5 z 5

Tento díl je rozhodně lepší než ten první. Líbí se mi pojetí akčnosti a hlavně práce s božstvy a různými legendami. A ještě více mě v tomto díle uchvátilo pojetí Adamovy schopnosti, jeho síly.
Kresba mi překvapivě vyhovuje, ačkoliv vnímám jisté rozpaky, pokud se nějaké vyobrazení liší od mé dosavadní představy, která je ovšem vytvořena na základě jiných zpracování, jinými pořady, knihami atp. Tedy vím, že se nejedná o chybu autora. :))
Pokud člověk hledá mangu nabitou akcí, ale která má i nějaký přesah do všeobecného náboženského přehledu, jehož není nutné se držet striktně, jednoznačně doporučuji zkusit tuto sérii. Jsem zvědavá na další díly a věřím, že kvalita neklesne.


fvalek
03.08.2023 4 z 5

Pokračování téhle zběsilé mangy se mi líbilo podstatně víc než první díl. Ten mi přišel zmatený, jak kresbou, tak dějem, a takový nepřehledný. Druhý díl nejen dokončuje souboj Thora s tím... těžce napsatelným asijským válečníkem, ale začíná souboj Adama a Dia, na který jsem se hodně těšil. Zpět k prvnímu boji, ten byl celkem překvapivý a ukázal nejeden nečekaný zvrat. Byl tam nejen boj, dynamika a akce, ale i obětování, emoce a napětí. Celkové pojetí tohohle světa je takové... japonské, což může na jednu stranu pro znalce evropských mýtů a náboženství vyznít divně a cize, na druhou stranu to umožňuje jistý odstup a uchopení z jiného úhlu. Osobně se mi vůbec nelíbí pojetí Thora, ale třeba vyobrazení Adama se mi líbí moc. Je to asi na vkusu. Asijská manga celkově je taková genderově volná, na jednu stranu vyobrazují muže vypadající trochu jako ženy, na druhou stranu tam jsou ženy sexualizovány obrovským poprsím apod. Asi tenhle mechanismus nechápu, ale jsem jen čtenář, tak co už. Nicméně po tomhle dílu jsem se do Ragnaroku začetl a tuším, že to bude má oblíbená série, tak schválně, jak lidé dopadnou. :)

Autorovy další knížky

Takumi Fukui
japonská
2023  79%Ragnarok: Poslední boj 1
2023  85%Ragnarok: Poslední boj 2
2023  91%Ragnarok: Poslední boj 3
2023  91%Ragnarok: Poslední boj 4
2023  93%Ragnarok: Poslední boj 6

Kniha Ragnarok: Poslední boj 2 je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x