Pýcha a předsudek (převyprávění)

Pýcha a předsudek (převyprávění) https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145168/pycha-a-predsudek-145168.jpg 3 29 11

Proč temperamentní, chytrá Elizabeth Bennetová tak hrubě odmítne pohledného, bohatého Darcyho? Čím ji asi mohl tolik urazit? Elizabeth se pyšní tím, jak dobře umí odhadnout lidskou povahu; pan Darcy je zase hrdý na své rodinné jméno. Když se jejich světy střetnou, provázejí to silné emoce. Rodina Bennetových se ocitne vinou různých nedorozumění, špatného úsudku a proradných lží v ohrožení. Mohu se zlomená srdce opět zacelit? Je možné zapomenout vyslovené urážky? Existuje něco, co by dokázalo Bennetovy uchránit před ostudou? Přivodí Elizabethin předsudek a Darcyho pýcha jim oběma pád? Převyprávěla Gill Tavnerová.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Pride and Predjudice , 2008


více info...

Přidat komentář

andy_nejedla
24.10.2020 1 z 5

Nevím, jestli prostě nejsem na klasiku nebo je převyprávění tak špatné. Nicméně po tomhle si jen tak originál nepřečtu.

Sarajana
13.05.2019 5 z 5

Krásná převyprávění příběhu, který naprosto miluji, četla jsem originál. I když to není přesné, co se týče některých dialogů či situací, to podstatné tam je a já jsem velmi ráda, že jsem jí objevila v Levných knihách a neodolala. Za mě je super.


Eliška12
15.07.2018 3 z 5

Tuhle knihu jsem dostala na Vánoce , ale začala jsem ji číst až o prázdninách . Nebyla špatná , ale chyběly mi tam ty vedlejší zápletky . Asi si radši někdy přečtu originál. Kniha má ale moc pěkné obrázky.

Terez67
17.04.2018 4 z 5

Chtěla jsem si nejdříve přečíst tuhle zestručněnou variantu a jako nebyla špatná mnohé se my vysvětlilo, co jsem ve filmu nepobrala ale taky tam chyběli pasáže, které sice byly napsaný nakonci tak to mi jedniný, to bylo to co mě tak vadilo jinak je to spíš pro pochopení a určitě si přečtu původní knížku :)

vlkove
08.09.2017 3 z 5

K přečtení knihy Pýcha a předsudek jsem se dlouho odhodlávala a tak jsem si řekla že začnu s něčím jednodušším, tato kniha byla to pravé, stručné, jednoduché a pochopitelné, přesně to co jsem od knihy očekávala. Určitě zpracování doporučuji, dozvěděla jsem se podstatu příběhu, všechny souvislosti a konečně jsem v obraze. Do původní knihy se určitě v nejbližší době nechystám, příběh mě nechytl natolik abych ho musela číst v původní délce.

IsobelleFarbs
19.04.2017 4 z 5

U této knihy musíte přihlízet k tomu, že je to kniha určená dětem a proto není jejím hlavním cílem předat všechny informace nacházející se v klasice.
Pro mě to byla celkem příjemná četba, která mě navnadila k přečtení originálu. Ocenila jsem i nádherné ilustrace a na závěr pár informací, které naopak zaujmou ty starší...

Alienor
12.04.2017 1 z 5

Nezmyselne osekaný text, ktorý sa snaží autorka zachrániť dodatkom na konci (nerozumiem, prečo ho nezapracovala do hlavného textu) a ktorý absolútne nedáva predstavu, ako dobrá je originálna kniha (a to by podľa mňa prerozprávanie malo). Vôbec sa nečudujem, že si podaktorí myslia, že keď poznajú dej, už im prečítanie celej knihy nič nové neprinesie. Situácie, v originálnej knihe jemne naznačené, zhrnuté tak, že nám autorka hovorí, čo si máme správne o nich myslieť, ma už úplne znechutili. Ľutujem, toto sa nepodarilo.

janyska13
03.02.2017 1 z 5

Čekala jsem asi, že tam toho bude více napsané. Ale věřím, že pro někoho, kdo Pýchu a předsudek nikdy nečetl to může aspoň tochu navnadit. Plus se mi nelíbilo že vlastně prostřední kapitola byla na začátku. Proč ??

MinaHawke
16.11.2016 4 z 5

Chyběly mi tam některé postavy, bez kterých si Pýchu a předsudek neumím představit. Ale kdo nečetl originál, tak mu to ani nepřijde. A třeba tato kniha své čtenáře tak zaujme, že si přečtou i originál, který je skvělý.

annamc
29.06.2015 3 z 5

Knížka, kterou jsem přečetla za 20 minut.Upozorňuji- má 50 stránek s obrovskými písmeny.Jinak moc hezké, předtím jsem viděla dobrý film podle stejného návrhu.Nečetla jsem původní román, ale už znám děj i konec takže by to nemělo smysl.Příběh dobrý, ale spousta podstatných věcí, co bylo ve filmu zde není(př.Elizabeth má další 2 sestry a mnoho dalších)Dala bych 3 hvězdičky a +

Erezka
24.01.2013 5 z 5

Nečetla jsem žádný romantický román až na jeden - a to hned několikrát. Pýcha a předsudek je překrásná romantika zajímavá především tím, v jaké době se odehrává. Můžeme dnes sledovat, jaké bylo myšlení tehdejších žen, co tehdy znamenala samostatná žena a nakonec i představu tehdejší romantiky. Velmi doporučuji i film a seriál BBC.

Štítky knihy

převyprávění

Autorovy další knížky

Gill Tavner
britská
2013  69%Pýcha a předsudek (převyprávění)
2013  88%Jidáš Iškariotský
2013  72%Oliver Twist (převyprávění)
2013  70%Ježíš z Nazareta
2013  68%Rozum a cit (převyprávění)

Kniha Pýcha a předsudek (převyprávění) je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst5x