Ve skrytu stínů

Ve skrytu stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513445/bmid_ve-skrytu-stinu-f8R-513445.jpeg 4 222 59

Půlnoční kroniky série

1. díl >

On nemá minulost. Ona zase budoucnost. Do příběhů Půlnoční kroniky vnese čtenáře 449 uniklých duší. 449 dní na to, aby se vrátily zpět do podsvětí. Roxy ví, že její mise je v podstatě nesplnitelná. Proto se jí ani trochu nezamlouvá, že k tomu všemu musí ještě dělat chůvu záhadnému Shawovi, který byl dříve posedlý duchem a od té doby nemá jedinou vzpomínku na vlastní minulost. Důvodem její neochoty je však především vzájemná přitažlivost, jež zesiluje každým dalším okamžikem, který spolu stráví. Tato skutečnost není jen nebezpečná pro Roxyino srdce, ale může ohrozit i její život…... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Schattenblick , 2020


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Tohle je moje srdcovka, zamilovala jsem se po prvních pár větách a věděla jsem, že tohle je přesně to co potřebuji číst. Neskutečně propracovaný fantasy Svět, jako bych všude byla s nimi, úplně mě to vtáhlo a už nepustilo. Lovce jsem si okamžitě zamilovala, byly tak neskutečně detailně popsaní jako bych je znala roky. V této knize je jako hlavní postava Roxy holka která to vůbec nemá lehké a snaží se napravit to co pokazila. Nemá bohužel moc času aby vše napravila a do toho jí zkříží cestu Shaw, kterého dostane na starost. Jejich přitažlivost je neskutečná. Shrnu to tak, že tohle se stalo mojí novou závislostí. Budu potřebovat každý díl do sbírky a tu nedám nikdy z ruky.

shecoola
06.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Nie som síce cieľová skupina, kažopádne sa kniha ku mne vďaka krásnej obálke, anotácii a celkom slušným recenziám ( a za slušný peniaz) dostala, a tak som ju prečítala. Obaja hlavní hrdinovia mi boli veľmi sympatickí (naviac taká tá pomaly sa stupňujúca hravá iskra medzi nimi), zvyšok bolo také nemastné neslané okolo (všetci mladí, krásni, silní a odvážni). To mystérium okolo toho nebola moja šálka kávy - nevyhľadávam ani nečítam tento fantasy žáner, každopádne si aj tak myslím, že to bolo málo akčné a chytanie duší/príšer bolo až príliš rýchle a jednoduché.
Takže, prečo moje mínusy:
- nevadí mi nadprirodzeno, verím v duše, no nemám rada hororové postavy, či už sú to upíri, zombie alebo podobné krvilačné príšery
- prečo bola Amélia nakoniec taká kruto prísna? Alebo len tak, bezdovodne?
- Shawova linka hmlistej minulosti ostala neodkrytá
- to niečo nahlas nevypovedané a neuskutočnené medzi Shawom a Roxy (bolo to tesné, ale predsa nič nebolo)
Do pokračovania sa mi nechce už ani preto, aby som sa dozvedela, či sa to medzi nimi zmení (ale keď čítam recenzie na ďalší diel, tak nie, nezmení - lebo ani nebude o nich)
Ale verím, že niekto má rád presne tento žáner a naviac rozpísaný na 5 kníh. Ja ale nie...


Rosse
02.01.2024 3 z 5

Zpočátku mi kniha hodně připomínala sérii od SJM (Půlnoční město). Jak se děj postupně vyvíjel, pomalu jsem se od této myšlenky odpoutávala. Do knihy jsem se velmi rychle začetla, ale zhruba v polovině jsem se zasekla, protože se zde nacházeli zbytečně utahané pasáže.

Roxy a Shawa jsem si zamilovala. Shawa možná o něco více, protože je to svým způsobem velmi tajemná osoba a jsem zvědavá, jak se nám bude v dalších dílech vyvíjet. Klidně bych dala přednost dílu, který by byl zaměřený pouze jemu. I když je mi samozřejmě jasné, že Roxy zde má mnohem větší úlohu.

Ačkoli se nejedná o TOP záležitost, věřím, že si dokáže najít cílové čtenáře. Pokud jste žabkou v žánru fantasy, věřím, že se vám bude kniha líbit. Pro fantasy fajnšmekry, tohle asi moc nebude, ale neváhejte knihu vyzkoušet, třeba vám padne do noty. :-)

Wewík
30.11.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Takové nenáročné čtení. Užila jsem si jí. Ani jsem nečekala že by se nějak vyřešil Shaw tak je to teprve první díl. Už se těším na další díl.

Ív688
19.11.2023 5 z 5

Právě dočteno, v příběhu jsem se neztrácela,dějová linka v pořádku... jsem zvědavá jaké překvapení přinese další díl, ráda si jej přečtu.

Holubka
15.08.2023 4 z 5

Jsem trošku v rozpacích, celou dobu se řeší Shaw a nic se s ním vlastně nevyřeší. Pořádná akce se objeví ve třičtvrtě knihy a za pár kapitol je vyřešená. Na druhou stranu se kniha skvěle četla a hrozně mě bavil Shaw. Finna jsem si taky oblíbila a Roxy nějak přežiju . Po dalších dílech určitě sáhnu.

DreamerX9
11.08.2023 3 z 5

Musím říct že kniha byla taková rozjezdovka ale na to že jde o první díl mám trochu smíšené pocity.

Líbilo se mi jak kniha byla napsaná i originální nápad co se duchů a světa týče ačkoliv to trochu připomínalo Lovce stínů. Líbily se mi i postavy Roxi a Shaw a takový přirozený vývoj.


Ale co se děje týče přišlo mi že se až vlastně posledních pár Kapitol konečně něco dělo jinak spoustu prázdných míst, vycpávkové chvilky a vlastně tak jako mluvení o ničem ale určitě dám šanci ostatním dílů vzhledem k hodnocení i anotaci

tessie_m
06.08.2023 5 z 5

Skvělá kniha, strašně se těším na další díl. Podobné hodně Nástrojům smrti, které mám také ráda. Doporučuji.

Ann98
02.08.2023 5 z 5

Obálka je opravdu povedená. Miluju tady tu šedomodrou barvu a ještě se zlatým písmem, prostě top.
Zaujala mě anotace. Jak nemusím fantasy příběhy, tak po přečtení anotace jsem si řekla běž do toho. Je to doplněné romantikou, tak tomu dej šanci. No a mám dočteno a jdu rovnou na druhý díl.
Lauru Kneidl i Biancu Iosivoni mám jako autorky velmi ráda, takže co se týče stylu psaní, byla to sázka na jistotu. Zpočátku mě trošku zmátl začátek, kdy to vypadá jako by se čtenář ocitnul "uprostřed děje". Hodně mě to překvapilo. Celá kniha se spíše nese v duchu popisných scén než samotných dialogů. Což je znak právě B. Iosivoni, která měla první díl výhradně ve své režii.
Skvělé je, že je kniha vyprávěna z pohledu obou hrdinů, poslední dobou mi to velmi vyhovuje.
Postavy mi byly sympatické. Shawa jsem si oblíbila od první stránky. Miluju jeho humor. Roxy zase pro její sarkastickou povahu a pro její sílu a statečnost. Líbilo se mi jejich škádlení a přátelské sbližování.
Nechybí ani napínavé scény a zvraty. I když, ve finále bych tam snesla mnohem víc bojů.
Na konci knihy je glosář postav, asi bych ho uvítala na začátku knihy. Nevěděla jsem o něm a hodně jsem se ze začátku v celém fantasy světě ztrácela. Ale samotný fantasy svět a samotná zápletka jsou za mě moc dobře vymyšleny. Co bylo perfektní, tak byly odkazy na různé filmy a seriály.

M.C.SMITH
26.06.2023 4 z 5

Tuhle knihu jsem si užila od začátku až do konce. Mám ráda fantasy, kde vystupují lovci, kteří bobují proti příšerám a tady byli jak upíři, čarodějnice, tak i duchové.
Roxy byla zajímavá postava a dokázala jsem se do ní vcítit.
Shaw je zajímavý a jsem opravdu zvědavá, co je zač.
Kniha mne bavila a ráda si přečtu i ostatní díly.

Adel.007
15.05.2023 5 z 5

Musím říct ze me tahle kniha moc bavila. Já upřímně moc fantasy nemusím ale tohle bylo fakt bozi. Jsem si hned oblíbila postavy například Shaw, Roxy, Fin a tak dále. Rozhodne budu číst další díly.

Arlienen
10.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem začala číst a upřímně, neměla jsem od ní velké očekávání. Kniha má málo hodnotících komentářů a spíše průměrné hodnocení, proto jsem si nedělala moc iluze o této knize. Kniha je od začátku nabitá akcí a hned se seznamujeme s hlavními hrdiny -Roxy, Finnem a světem lovců. Roxy se stará o Shawna a seznamuje ho se svým světem, když si nepamatuje svou minulost. Shaw je sympatická postava, která je zároveň i vtipná. Mezi ním a Roxy je určité spojení, které se bude určitě rozvíjet v dalších dílech. Tady to pouze autorka zlehka naťukla.
Co na knize velice oceňuju jako velký fanda seriálu Supernatural je, ty narážky na tento úžasný seriál a že jich v knize je! To byl jeden z důvodů, proč jsem knihu hodnotila 3,5 ***.
Jsem zvědavá na Wardena. Líbí se mi drsní a tajmní hrdinové a to on je!

***
Zamyšleně jsem se poškrábal na hlavě a znovu se podíval na Wardena. ,,A je pravda, že se všem upírům mužského pohlaví postaví, když je v blízkosti nějaká upíří samička?"
Warden se zastavil. Pomalu otočil hlavu a zíral na mě, jako bych právě přišel o rozum. Pak pokračoval v chůzi a kroutil hlavou. ,,Poslyš, na někoho, kdo se o upíry nezajíma, se jimi zaobíráš až moc."

,,Hej, ty!"ozval se hluboký hlas.
Amélie se zastavila a obrátila se směrem k nově příchozím.
,,Kdo k čertu jste, šaškové?"
,,Já jsem Winchester," odpověděl Shaw smrtelně vážně. ,,Dean Winchester." A palcem ukázal na Wardena. ,,A tohle je můj brácha Sam Winchester."
Každý na něj zíral. Dokonce i Kevin, který od chvíle, kdy se tady objevil, nezměnil pozici.

Julinka679
30.01.2023 3 z 5

(SPOILER) "On nemá minulost...", no to nemá a hlavně ji v tomto díle ani mít nebude. Pořád jsem čekala, kdy na mě autorky nachrlí tu jeho minulost nebo aspoň její střípek abych měla důvod se těšit na druhý díl ale ono pořád nic.
Děj spíše pokulhává a hlavní hrdinka Roxy mi moc sympatická nebyla, Shaw už na tom byl o poznání lépe ale ani tak to nestačilo na záchranu.
Zkusím si dát v budoucnu ještě re-reading, třeba jsem to četla ve špatnou dobu :-/
Zatím hodnotím průměrem, takže 3*.

Peetullka
19.01.2023 3 z 5

Za mě průměr. Chytání duší nebylo nijak akční, proběhlo vždy až moc jednoduše.
Celou knihu mě zajímala Shawa minulost a dost mě štve, že stále vůbec nic nevím.
Čekala jsem od těchto dvou autorek více. Doufám, že druhý díl bude lepší a že se snad něco už dovíme.

evineckY
12.10.2022 4 z 5

Mám ráda upíry, čarodějnice... nadpřirozeno.
Je mi líto, ale u této knihy jsem se nudila. Nemělo to šťávu.
Nebyla špatná, to určitě ne, ale po právě přečtených knihách jsem nějaká rozmazlená, takže jsem čekala víc.

Ainyska
10.10.2022 3 z 5

Od knihy jsem moc neočekávala, neslyšela jsem na ni moc vychvalujících recenzí, ale přece jenom se nějaké našly. Příběh je to zajímavý, ale bohužel dost jednoduše napsaný. Není tam nic (až na pár světlých výjimek), které čtenáře nutí číst dál. Líbí se mi příběh, ale co mě začalo unavovat, je neustálé opakování myšlenkových pochodů, pořád dokola jedno a to samé. Knihu řadím mezi odpočinkové s ne moc propracovaným světem, jako je u jiných fantasy knih. Každopádně další díly si přečtu, přece jen jsem zvědavá jak to celé dopadne.

Kikityna19
25.09.2022 2 z 5

Já se na tu knihu tak těšila, a ve výsledku to bylo takový nemastný - neslaný. Nevím jak jinak to popsat. Nápad to nebyl špatný, ikdyž mám pocit, že to prostředí jsem už někde viděla... ha napadlo to někoho z vás?

Nejhorší byl konec, ano pokud mermomocí chcete vědět jak to skončí, tak si další díl přečtete. Ale, že by Vás to fak nutilo a byl tam na konci nějaký boom... to fakt ne. Trošku zklamání.

brunettlibrary
23.09.2022 3 z 5

Má recenze na knihu bude tak 50/50, protože takové jsou i mé pocity z ní. První bych chtěla zmínit postavy, tak ty mi hned přirostly k srdci a fandila jsem jim do poslední chvíle. Nebyla tu žádná postava, která by mi vadila. Styl psaní nebyl dobrý, kniha mě do svého příběhu nevtáhla a já jsem se do otevření knihy musela nutit sama. Děj byl místy zajímavý, místy nudný (například nechápu, proč jsem v knize musela číst sálodlouhé myšlenkové postavy jednotlivých postav). Ovšem musím se přiznat, že jsem konec neodhadla. Poslední co knize odebralo čtvrtou hvězdu je fakt, že po přečtení, jsme v sobě necítila vůbec nic, kniha ve mě nevyvolávala žádné emoce. Přes tohle všechno, bych se chtěla v budoucnu vrhnout na druhý díl série a dát tomu ještě jednu šanci.

pollyn
31.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Moc jsem toho nečekala a taky jsem toho moc nedostala. New adult, kteří mají své pubertální chvilky. Popisované prostoduché myšlenky a rádoby flirtujici a vtipné momenty na úkor popisu fantasy světa. Přitom má příběh i svá světlá místa, ale bohužel i hodně děr. Kde se berou lovci? Kde se berou příšery? Proč je loví zrovna lovci? Mají lovci nějakou historii nebo z jakého přesvědčení loví stvůry? Jak se Roxy naučila ovládat magii? Může ji ovládat každý? Minulost Shawa má velký potenciál a stále čekáme, protože? Na konci král čarodějů a upírů? Jako vážně? Vždyť celý příběh byl přece celou dobu o něčem jiném. Ach jo.
Co hodnotím pozitivně je romantická linka a celkový originální "úděl" Roxy. A uvidíme co další díl.

AliceTief
29.05.2022 2 z 5

Nápad na příběh super, ale pojetí toho příběhu....nuudaaa. Trvalo mi opravdu dlouho tuto knížku dočíst, abych se dozvěděla jak to dopadne, abych zjistila, že to vlastně dopadne jen napůl a budu si muset přečíst druhý díl. Zase. U několik stránek se opakoval denní režim pořád dokola, že jsem nevěděla, jestli čtu pořád to samé, nebo skutečně postupuju dál v příběhu. Nevím jestli si přečtu druhý díl...

Autoři knihy

Bianca Iosivoni
německá, 1986
Laura Kneidl
německá, 1990

Kniha Ve skrytu stínů je v

Právě čtených11x
Přečtených310x
Čtenářské výzvě48x
Doporučených13x
Knihotéce391x
Chystám se číst336x
Chci si koupit64x
dalších seznamech8x