Ptáci z naší zahrady

Ptáci z naší zahrady https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280316/bmid_ptaci-z-nasi-zahrady-xCo-280316.jpg 5 3 2

Názorné barevné fotografie a přehledné informativní texty - tento průvodce do kapsy obsahuje vše podstatné pro to, abyste se naučili rozeznat různé druhy ptáků!

Přidat komentář

Sidonka3
26.06.2021 5 z 5

Ptáci z naší zahrady, podtitul: Pozorování a určování nejčastějších ptačích obyvatel zahrad a parků.
To zas bylo něco! Tato hezká knížka s nádhernými fotografiemi se mi připletla pod ruku v městské knihovně a já si vzpomněla na nedávnou procházku, kdy mě – právě sedící na lavičce v parku u jezírka- sledovalo ze země i z vody hejno různorodých ptáků. Jednak jsem chtěla vědět, jak se někteří z nich jmenují a také si vzpomněla, že jsem chtěla zjistit, čím se mají krmit, protože vypadaly docela mlsně a loudit upřenými pohledy uměly přímo na jedničku. (Pečivo se jim prý dávat nemá, alespoň podle několika informačních cedulí v parku, článků v časopisech a jiných knihách).
Co se potravy týká, na to je v této brožurce určená str.30-31 (jaké krmení je pro ptáky vhodné a co má kdo rád = obecný základ). Pokud nekoupím krmivo přímo v obchodě, lze jim připravit suchou směs z různých druhů semen, obilných vloček a oříšků, travní semeno, rozinky, v zimním období hl. olejnatá semena jako slunečnice, mák, v malém množství lněné semínko, syrové nesolené vepřové sádlo. Jablka také rádi. Tak uvidím, jak uspěju, třeba vodní ptáci to mají možná jinak.
Dívám se dál. Tento průvodce přírodou je pěkně udělaný. Ptáci jsou zde rozděleni do 4 skupin podle svojí velikosti. Skvělé fotky ptáků na křídovém papíře, kde kromě českého i odborného názvu (druhu) a charakteristiky nechybí zajímavosti, typické projevy, výskyt, poznávací znaky, hlas jakým se daný pták ozývá, jeho potrava!, hnízdění. Zvířata miluju a nenáročné ptáky, kteří se spokojí i se stromem v rušné ulici mám obzvláště ráda. Je to dotek a zvuk přírody, který mi ve městě jinak tolik schází. Krásná, někdy až exoticky vypadající zvířata a atlas se 40 str. úvodem s texty na různé témata mě potěšily.

rarášek
26.07.2016 5 z 5

Skvělé informace a úžasné fotky. :)