Psychosomatika pro lékaře, psychoterapeuty i laiky

Psychosomatika pro lékaře, psychoterapeuty i laiky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110646/psychosomatika-pro-lekare-psychoterapeuty-i-laiky-110646.jpg 4 16 5

Rozhodují o vzniku psychosomatických onemocnění individuální problémy pacienta a genetické dispozice, nebo také civilizační vlivy a společenské podmínky? Proč a jak reaguje tělo na psychickou zátěž? Proč své tělo zneužíváme? Kdo nese vinu za psychosomatické onemocnění? Proč máme strach z psychoterapie? Rozhodují o vzniku psychosomatických onemocnění individuální problémy pacienta a genetické dispozice, nebo také civilizační vlivy a společenské podmínky? Na všechny tyto otázky odpovídá MUDr. dipl. psych. Jan Poněšický – lékař, psycholog, psychoterapeut a psychoanalytik. Nastiňuje souvislosti mezi biologickým fungováním našeho těla a psychikou v reakci na zátěžové situace. ... celý text

Přidat komentář

hu_87
23.05.2020 4 z 5

Stručná, malinká knížečka (alespoň co se nového vydání týče), která čtivě a srozumitelně uvádí do problematiky psychosomatiky. Přehledně zde uvádí problémy jako je astma, vysoký krevní tlak nebo ekzémy, jejich možné příčiny, možné vnitřní konflikty. I když si myslím, že kniha mohla být obsáhlejší a poněkud vyčerpávající, je velmi vhodným úvodem do této problematiky, je přehledná a myslím, že si z ní člověk dokáže dost odnést, pokud pozorně čte.

Gabba99
25.09.2017 2 z 5

Od knihy jsem očekávala více, v podstatě se zaměřuje více na příčinu vzniku problémů v dětství s následnou psychoterapií, chybí mi pohled na problém vyvěrající z dosavadní životní situace.


Aladinka89
09.08.2016 2 z 5

Na trhu je v dnešní době o tomto tématu mnoho lépe zpracovaných, obsáhlejších a čtivějších knih. Mně tato kniha prakticky nic nedala. Ale možná pro ty, kterým je tato problematika absolutně neznámá, může mít kniha nějaký smysl.

honza8366
19.05.2016 3 z 5

Pomerne stroha knizka o psychosomatice. Vzhledem k tomu, kolik je ale u nas knih na toto tema, tak je to dobry pocin.

vesirena
14.02.2012 4 z 5

Toto je první odborná kniha, vydaná v ČR, na toto téma...teda abych byla přesná...první náš psycholog, který toto téma zpracoval knižně...takže první vlaštovička na našich knižních pultech.
Knížečka malá a útlá 10x16cm...moc se toho do ní nevešlo, ale hurá...naši lékaři by asi nečetli knihy zahraničních autorů, které jsou označovány jako esoterika, ale pan profesor má u nás jméno, učí na Pražské vysoké škole psychosociálních studií psychoterapii, psychopatologii, psychoanalýzu a psychosomatiku, a na Fakultě humanistických studií KU Praha psychosomatiku a tak snad i tady se psychosomatika dostane do povědomí lékařů.

Moc ráda bych dala 5x*, ale jsou obsáhlejší knihy.

Štítky knihy

psychosomatická medicína

Kniha Psychosomatika pro lékaře, psychoterapeuty i laiky je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce9x
Chystám se číst9x
Chci si koupit3x