Psychologie komunikace

Psychologie komunikace https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191080/psychologie-komunikace-191080.jpg 4 21 4

Komunikace znamená nejen výměnu informací a kódů, ale vzájemnou interakci subjektů, která má složité zákonitosti a pravidla, a v případě mezilidské komunikace i velmi jemnou psychologii. Analýza mezilidské i vnitřní, skryté komunikace, kterou se zabývá tato kniha, shrnuje verbální a neverbální sdělování, kognitivní základy a soudobé přístupy k porozumění komunikačních výměn. Pozornost je věnována tomu, jak používáním jazyka a řeči ovlivňujeme myšlení a postoje druhých lidí. Jednotlivé kapitoly rozebírají komunikaci mediální, poruchy komunikace, terapeutické sdělování nebo komunikaci v internetovém prostředí. Kniha vznikla přepracováním a podstatným rozšířením Psychologie lidské komunikace (Portál, 2000).... celý text

Přidat komentář

Dandulka
21.07.2020 1 z 5

Tak za mě použito a vráceno. Nikdy víc! Jak tak na to koukám, v poslední době se na mě hrnou nečitelné knihy, bohužel důležité pro studium. Už se těším na něco normálního!

zipporah
26.04.2020 4 z 5

Kniha je dobrá aj pre tých, ktorí majú problémy s komunikácou. Obsahuje vnútorné mapy, zmienky o masmédiách, kopec zdrojov i vulgárnu komunikáciu... Na odventilovanie lepšie si zanadávať, než vsakovať nikotín, aspoň tým sa utešujem. Spomína sa tu odborný a vedecký folklór i skutočnosť, že vedecké články naozaj aj 5krát zopakujú hlavné výsledky, piatimi inak formulovanými vetami. Ale môže to byť užitočné pri písaní prác, už sa mi stalo, že vetu v abstrakte som neporozumela, ale v diskusii mi zaplo, a Aláh zaplať za najlepšie sformulovaný výsledok v "conclusion":D, ktorý vlastne najjasnejšie figuruje v názve v sekcii "results":D
Kto má záujem sa viac dozvedieť o masmédiách, odporúčam knihu Realtia masmédii od Niklasa Luhmanna.


Venda32
09.02.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, které jsem používal pro předměty typu sociální komunikace. Čtivě napsáno, dobře se s ní pracovalo.

denib
21.12.2016 5 z 5

Velmi zajímavá kniha. Možná neobsahuje nějaké převratné novinky, ale takto podané shrnutí mi umožnilo si lépe uvědomit to, co jsem už nějakým způsobem věděla. Velkým plusem je použití jazyka, který je srozumitelný i pro laiky.