Psychoanalytické teorie

Psychoanalytické teorie https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49153/psychoanalyticke-teorie-49153.jpg 5 8 2

Odborná publikace, v níž její autoři poskytují ucelený přehled vývoje psychoanalýzy a psychoanalytických teorií od Sigmunda Freuda až po současnost. Kniha představuje kritický přehled těchto teorií ve světle vývojové psychopatologie a současných neurověd. Vychází z klinické praxe a současných výzkumů a poukazuje na možný vývoj směrem k syntéze psychologických věd. Kniha Psychoanalytické teorie je na českém trhu ojedinělá svou současností (ve Velké Británii vyšla v roce 2003) a odbornou úrovní, přičemž poskytuje srozumitelný přehled psychoanalytických teorií. ... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Psychoanalytic theories


více info...

Přidat komentář

hu_87
02.10.2020 5 z 5

Skvělá a podrobná kniha, čtivě napsaná. Pro spousta lidí to je obtížné čtení, cokoliv spojené s psychoanalytickým směrem má zároveň potenciál odradit čtenáře-laika, pro zájemce je ovšem ideální volbou.

Sparkling
19.06.2019 4 z 5

Velmi podrobná, ale zároveň i velmi náročná kniha. Informací jsem načerpala mnoho, ale forma mi místy připadala zbytečně složitá. Chápu, že psychoanalýza hovoří svým vlastním jazykem, ale některá dlouhá souvětí informace spíše ještě složitěji zaplétala, než aby je objasňovala - přitom by je v některých případech bylo možné shrnout do jedné srozumitelné věty.


Štítky knihy

psychoanalýza

Autoři knihy

Peter Fonagy
britská, 1952
Mary Target
britská

Kniha Psychoanalytické teorie je v

Přečtených8x
Knihotéce3x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x