Inspektor Šin'ja Kógami 1

Inspektor Šin'ja Kógami 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504351/bmid_inspektor-sin-ja-kogami-1-rQz-504351.png 4 43 8

Psycho-Pass série

1. díl >

Svět budoucnosti, kde duševní stav rozhoduje o vašem životě. Pod neustálým dohledem systému Sybil má každý obyvatel svůj vlastní psycho-pass, zařízení, které na základě stresu a dalších faktorů určuje index zločinnosti. Je pak na zaměstnancích Úřadu veřejné bezpečnosti, aby vykonali rozsudek, který nad potenciálními i skutečnými zločinci systém vynese. V tomto prequelu k úspěšnému animovanému seriálu z roku 2012 se vrací Šin’ja Kógami, inspektor na Úřadu veřejné bezpečnosti, který se svým týmem narazí na případ nelegálního obchodování s orgány. S každým dalším odhalením je však jasné, že případ je mnohem komplikovanější, než se na první pohled zdálo.... celý text

Komiksy Thrillery Sci-fi
Vydáno: , Gate
Originální název:

監視官 狡噛慎也 1 , 2014


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
06.03.2024 2 z 5

Dost slabá manga. Nudil jsem se po celou dobu čtení. Líbí se mi ale samotná myšlenka. 6/10

Atlantis
12.12.2023 4 z 5

3,5* Původní anime neznám, ale premisa se mi líbila a v jediné, co jsem doufal, byl kvalitní detektivní příběh. A ten jsem relativně i dostal. Ale těch postav! Panebože, i polovina by byla příliš mnoho. Taky se mi dost nelíbilo řešení konfliktů - rozpliznout podezřelého raději než ho vyslechnout? Divné. Zkusím ještě dál, zatím lepší nadprůměr.


HermanekB
07.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Dystopické nebo sci-fi knihy mě nikdy příliš nebavily. Jenže v případě Psycho-Passu můžu tvrdit pravý opak.

Moc se mi líbí, jakým způsobem je svět vystavěn. Ve světě, kde umělá inteligence určuje psychické zdraví člověka a tím celé jeho zařazení do společnosti. Základní otázkou je, zda by vůbec měla umělá inteligence určovat jakákoliv psychické rozpoložení člověka? Protože se jedná o různé osobnosti a každý lidský mozek funguje jinak. Každý je navíc schopen něčeho jiného, když ho jeho vlastní mysl zažena na okraj. Myslím si, že samotná existence Sybilu a skutečnost, že může každý kontrolovat rozpoložení vaší mysli, je důvodem, proč lidé v tomto světě trpí psychickými problémy.
Děj se točí kolem malého řekněme policejního týmu. V jeho čele stojí hlavní detektiv a ten má na starosti své psy, kterým se říká vykonavatelé (nebo vymahači, záleží na překladu, odpusťte mi ty nepřesné názvy prosím). Samotní detektivové ale do případů zasahují jen vzdáleně, sami se totiž nemohou vystavit stresovým situacím. Proto veškerou špinavou práci vykonávají právě vymahači, jejichž psychické zdraví přesáhlo zdravou rovinu, ale zároveň nejsou na tom tak špatně, aby byli izolování od světa. Právě kvůli jejich nachýlenému zdraví se k nim ale nikdo nechová příliš uctivě, bez povolení detektiva si nemůžou ani zajít do obchodu. (Trochu diskriminace, řekla bych).
Musím pochválit kresbu, která je velice příjemná pro oči a mě samotné tento styl vyhovuje nejvíce. Dokonce ani postavy nejsou nijak výrazně uřvané, což je věc, kterou na anime nenávidím (nejedná se o každé anime, ale když se to někde objeví, tak mě to odrazuje).
Snad budeme mít brzo možnost poznat lépe naše hlavní hrdiny. Doufám, že mě překvapí, zatím si myslím, že je to na dobré cestě.

Dávám čtyři hvězdy ****.

Kermie
13.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Tak Psycho-pass je zatim ta nejzvláštnější manga, kterou vlastnim. Neni úplně špatná, to ne, jenom je na můj vkus až moc "přepostavovaná" ~ je tam spousta inspektorů, vymahačů ale i právě těch divnolidí (a civilistů), takže se mi to pletlo dohromady a obrázky tomu taky moc nepomohly :')

Příběh to má docela v pohodě a ač nemam moc v lásce kyberpunkový příběhy, tohle je čtivý a vtáhne to do děje. Spousta věcí tam ale neni nijak moc (nebo vůbec) vysvětlená. V jedný kapitole zjistíte, že někdo krade mrtvolky a o pár stránek dál už je jasný, že někdo je kanibal, resp. nemá co jíst, protože se nepěstuje nic jinýho, než hyperoves.

A vtípkování "detektivů" (i když toho je tam fakt málo) je fakt skvělý, třeba balzamování těl už pro mě navždycky bude "salon krásy pro mrtvý" :3

dancadragneel
08.04.2023 5 z 5

Psycho pass jsem viděla jako anime a strašně si ho zamilovala. A tak jsem se na mangu dost těšila. Nezklamala. Je to jiný příběh než v anime a proto stále poutavý. Za mě je to strašně zajímavý příběh se strašně děsivým nápadem a světem. Vřele doporučuji.

drakamena
23.01.2023 3 z 5

Celkem zajímavý svět. A také celkem zajímavý příběh. Nemůžu ale tvrdit, že by mě uchvátil. Takový průměr. Vlastním ještě jeden díl, po jeho přečtení se rozhodnu, jestli budu v této sérii pokračovat.

Mickhesh
17.01.2023 4 z 5

Nová serie sci-fi mangy někde z budoucnosti. Kresba dobrá, scénář, svět a příběh docela zamotaný, kdy se vám toho moc nevysvětlí a musíte si spoustu věcí odvodit. Co mě vadí je klasika, spoustu stejně vypadajících charakterů, myslím vzhledově, kdy jeden vypadá jako druhý a potom se v tom člověk i ztrácí. Naštěstí je na konci druhého dílu bestiář postav :-) 70%

Knihy_nad_zlato
31.12.2022 5 z 5

Za mě dost dobrý první díl. Jakože, tak dobrý, že si při nejbližší příležitosti půjdu koupit druhý díl.
Sedly mi jak postavy, tak kresba i příběh.
Celý to bylo dost akční. A i když pro mě manga asi nikdy nebude žádná tak dobrá jako klasické knížky - protože prostě míň textu, míň pitvání nitra postav - ale dost mě to bavilo a to mi asi tak stačí.
4,5/5⭐

Autorovy další knížky

Midori Gotó
japonská
2022  77%Inspektor Šin'ja Kógami 1
2022  78%Inspektor Šin'ja Kógami 2
2023  83%Inspektor Šin'ja Kógami 3
2023  84%Inspektor Šin'ja Kógami 6
2023  83%Inspektor Šin'ja Kógami 4

Kniha Inspektor Šin'ja Kógami 1 je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce35x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x
dalších seznamech3x