Pronásledovaní

Pronásledovaní https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380672/bmid_pronasledovani-k4f-380672.jpg 4 143 46

Mělo to být dobrodružství, na jaké se nezapomíná… Velké prázdninové putování po zemích Evropy, poslední před tím, než se mladá dvojice usadí a založí rodinu. Ano, dobrodružství to jistě bylo, ale rozhodně ne takové, jaké si Daniel s Laurou představovali. Na to, co začalo na pustém malém nádraží v Rumunsku, je žádný cestovní průvodce nepřipravil. Místo snového dobrodružství zažili noční můru, na kterou vzpomínat nechtějí, spíš by ji rádi natrvalo vymazali z paměti. Jenže zlo, které se jim nalepilo na paty v tom strašlivém domě uprostřed lesů, je sleduje až domů do Londýna. Hrůza nekončí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Follow You Home , 2015


více info...

Přidat komentář

Tereza137
31.08.2022 4 z 5

No tak na toto dobrodružství rozhodně nezapomenu, už nikdy neusnu ve vlaku a nebudu se bavit s cizími lidmi!

Za mě úžasný psychothriller, který se Vám dostal pod kůži a ty témata, o kterých psal pan autor?? Neskutečné, nechutné, odporné! Rozhodně na to, co se zde událo v této knize, nikdy nezapomenu. Opravdu jsem místy měla husí kůži.

Ano, musím se přiznat, že jsem byla trochu zklamaná, jakým směrem se ta kniha udávala, čekala jsem totálně něco jiného, ale ten konec všechno zachránil, protože byl neskutečný, do poslední stránky jsem neměla tušení, kdo, co, proč, jak...

Některé postavy mě fakt vytáčely svým chováním, ale bůh ví, jak bych se já zachovala v těchto situacích.

Rozhodně kniha za přečtení stojí, budete napjati od začátku, až do konce a rozhodně budete mít milion otázek v hlavě. No, ale pan autor všechny otázky nakonec zodpoví a to teprve je něco!

shecoola
19.07.2022 5 z 5

Mělo to být dobrodružství, na jaké se nezapomíná… a taky že bylo! Takový výlet nechce zažít nikdo z nás. Strašidelné prostředí na rumunské samotě v opuštěných lesech je jenom slabým odvarem pro samotné místo činu, kde se dějí hrůzostrašné věci. Postavy, s kterými soucítíte do morku kostí a postavy, které nepochopí žádný zdravý člověk. Jak se může dovolená změnit na peklo. Jak rychle se můžou změnit vaše plány a ovlivnit celá budoucnost. Jak může i nepatrná věc změnit zásadně chod událostí. Co si dovolí člověk zvaný policista.. co vše dokáže udělat člověk pro peníze.. na co vše má žaludek psychicky nemocný člověk.. co vše je pro takového člověka zcela normální.. Strhující příběh od první strany po poslední (i když část odehrávající se v Rumunsku byla za mně rozhodně lepší než ta z Londýna).


megamysl1901
16.06.2022 5 z 5

Na začátek chci říct, že se nejedná o duchařinu, ikdyž to tak v anotaci zní. Jedná se o mysteriózní thriller. Toto mě upřímně na začátku zklamalo, když jsem to zjistila ale poté mě kniha pohltila a žádné duchy jsem nepotřebovala. Kniha je velice čtivá, napínavá, plná zvratů a má originální příběh a opravdu děsivý. Přečetla jsem ji za 2 dny a zařadila se mezi mé TOP. Není to pro slabší povahy. Doporučuji a dávám 5*.

katynka78
01.06.2022 4 z 5

Od autora jsem četla jeho knihu Šťastní a mrtví a nadchl mě jeho styl psaní. Proto jsem si ho dala do hledáčku a jak uzrála doba, tak jsem si půjčila i tuto knihu.
Z anotace totiž nevyplývá, o co přesně půjde, ale opravdu se přiznám, že bych do toho nešla, kdyby se mi autor nezamlouval.
To, co z toho pak vylezlo, co se dělo, proč byli pronásledovaní, to bylo pro mě otřesné. Opravdu nechutné. A bohužel pro mě, která se těmto tématům vyhýbá, tak se právě toto téma většinou nikde nepopisuje a já to takto zjišťuju až při čtení dané knihy.
Toto se mi stalo už podruhé. Takže mi bylo ouvej, špatně, zoufale a odporně.
A co hůř, spojují se tam dvě závažná témata a naprosto věřím tomu, že by se to mohlo stát, protože kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

Ale - celkově a to i v prvním případě, co se mi toto událo - jsem s knihou velice spokojená, vůbec jsem nebyla zklamaná, příběh měl spád, byl zajímavý, byla tam spousta různých událostí, které pak vcelku zapadly a dalo by se říct, že jsem si i tuto knihu užila a autora chválím.

Jen je hrozné, že vím, že se takové "případy" dějí a je mi těch obětí opravdu velice líto a ty darebáky bych ... Uff no.

mona.benny
25.05.2022 5 z 5

Knihu jsem zhltla za jeden den. Příběh mě zaujal, odhalování děje bylo napínavé, některé pasáže lehce mrazivé. Za mě čtivý thriller.

KTera
04.04.2022 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, je napínavá od začátku do konce. Úžasný, lehce mysteriózní thriller. Super kniha doporučuji.

ErčaV.
31.03.2022 5 z 5

Tahle kniha je opravdu super. Napínavá od samého začátku do konce. U knihy jsem se fakt nenudila, občas jsem se i "bála", protože se to nejhorší odehrává v lese. Konec byl tedy fakt něco, už jsem si myslela že je to takový ten závěr jak občas bývá, ale i poslední stránky jsem takhle nečekala. Opravdu doporučuji přečíst.

maličkán
26.02.2022 4 z 5

Tuto knihu jsem si pěkně užila. Chvílemi vás až mrazí. Stránky ubíhaly, úplně mi bylo líto, že už je konec.

gordon13
01.11.2021 3 z 5

Do dvou třetin úžasná, napínavá kniha. Skvěle se mi četla a hrozně mě bavila, ale ta třetí část to totálně zabila. Fakt! Tolik slátanin a nesmyslně až úsměvně působících situací dokáže do knihy nacpat málokdo....Vážně mě to mrzelo, protože příběh měl opravdu grády!

Raddkaa
30.09.2021 4 z 5

Knihu Pronásledování je opravdu svižný, velmi čtivý a dobře napsaný thriller. Kniha působí trochu jako mystický horor, temný les v Rumunsku a v něm opuštěné stavení. Místy jsem měla lehké mrazení v zádech. Ale to, co se doopravdy v domě stalo se dozvídáme až v polovině příběhu. Kniha je velice ideální pro ty, kteří si chtějí užít dramatický, napínavý až lehce mysteriózní a dobře napsaný psychologický thriller. Za mě určitě doporučuji.

čef
07.06.2021 4 z 5

Kniha mne bavila, pokud se věnovala tajemným pronásledovatelům. Závěr mi však nesedl, bylo tam příliš mnoho podivných kotrmelců. Příběh je to tedy dosti zamotaný, výchozí situace se objevuje postupně, stále je zde nějaké napětí, což je jenom dobře. Celkově tedy dosti dobrý thriller až na nějaké ty mouchy.

kackahracka
14.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Nevím si rady s tím, jak knížku ohodnotit. První a druhá část byla naprostá bomba. Opravdový top v mém soukromém žebříčku. Cizí země, osamělé nádraží, temný les, úprk do civilizace. A pak už jen podivné příhody a zvláštní náhody, které spolu zdánlivě nesouvisí. Skvělé tempo i dávkování, jako čtenář jsem byla doslova přikovaná ke stránkám. Jenže pak se začaly množit náznaky toho, co se asi stalo v lese a já se začala bát, ovšem ne tak, jak nejspíš autor zamýšlel. Zchvátily mě obavy, zda se náhodnou nebude jednat o téma, které nestrávím. Mrtvé či utýrané děti a děsivá traumata jejich rodičů, pedofilie, brutalita...Nespoileruji, pouze dedukuji, protože knížku jsem prostě odložila, takže nevím. Když jsem se poptala těch, co příběh strávili až do konce, bylo mi potvrzeno, abych nečetla, že to prostě bylo hnusné, odporné, zbytečné a zmatené. To mi stačí. Knížku tak mám pořád hezkou, jako Svěrák v jedné své scéně z filmu, kdy kouká na pěkná ženská pozadí v sukních a rozhodne si to nezkazit pohledem z přední strany. Takže tak. Přečtěte si první dvě třetiny, možná vás to uspokojí, jako mě.

martina2540
14.02.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, četla jsem ji jedním dechem. Výhradu mám snad jen k tomu, že se tam stalo tolik moc událostí, až to na mě působí nereálně (mám ráda příběhy, které se "mohly stát").

Leena
09.01.2021 3 z 5

Moc jsem se těšila, myslela jsem spíš, že to bude duchařina, tak mě to trochu zklamalo.
Ale byla jsem zvědavá, jak to dopadne, tak jsem přečetla za odpoledne.
Trochu překombinované, ale vcelku se mi to líbilo.

Roseblood
06.01.2021 5 z 5

Panečku tak to byla kniha podle mého gusta, úžasná jízda, až mi bylo líto, že končí.
Hlavní postavy mi byly sympatické, od začátku jsem byla hodně zvědavá, co že se to vlastně stalo v lese a co hlavní hrdiny pronásleduje.

Měla jsem hned pár teorií ale že to nakonec bude tak jak bylo, to mě vůbec nenapadlo.
Wow miluju momenty překvapení v knize, kdy najednou přestanete číst a říkáte si COŽE!?!... A takových momentů tam bylo více ????

za mě super čtení moc moc vřele doporučuji

hodnocení: 5/5*

Janaves
02.11.2020 3 z 5

Kniha je napínavá, má spád,líbila se mi, ale zklamal mě konec. Kvůli Danielovi...Nechci prozrazovat děj.

JitkaHambi
10.10.2020 2 z 5

Začátek napínavý, zajímavý, ale děj odehrávající se v Londýně už mě vůbec nebavil.Od půlky už jsem se i ztrácela v ději

ArwenAragorn
02.10.2020 3 z 5

Utíkali jsme pryč, prchali mezi stromy a zpátky na stezku, zakopávali v šeru o vlastní nohy, skoro padali, navzájem se podpírali, zastavili se jen, abychom sebrali batohy, které jsme nechali ležet na kraji lesa.
Běželi jsme celou cestu do města.
Nemluvili jsme.
Neohlíželi jsme se zpátky.

Kniha začíná jako horor v Rumunsku. Pak v Londýně už je jasné, že půjde o thriller. S postupnými náznaky se konečně dozvídáme, co se v Rumunsku skutečně stalo. Mezitím se toho dost děje i v Londýně, knížka má spád a je napínavá, i když občas jsem se v ději hůř orientovala.
Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, nakonec dám tři kvůli konci s psychicky narušenou osobou. Rozhodně si ale myslím, že knížka za přečtení stojí.

Amitiel76
24.09.2020 5 z 5

Tak na tuto knihu, jsou tu velice různorodé názory. Sto lidí, sto chutí.... Naštěstí jsem tentokrát četla komentáře až po jejím dočtení , a nenechala se tak ničím ovlivnit, ani odradit. A dobře jsem udělala....
Za mě naprosto perfektní psychologický thriller. Příběh mě chytl od první stránky, a až do konce nepustil. Celá kniha se nese na stejně dynamické vlně. Žádná hluchá místa, žádné nudné vycpávkové kapitoly. Neustále se něco děje. Další zvraty, odhalení, překvapivý sled událostí. Místa která vás šokují, a úzkostí se vám stahuje žaludek. Výborná exkurse do myslí hlavních hrdinů. Dokonce se nám tu objevuje i lehce mysteriózní linka....
Vůbec nezáleží na tom, že odpověď na otázku: "Co se stalo v domě v lesích?", dostanete až někdy za půlkou, a do té doby jen tápete, a domýšlíte si.... Ani na mě kniha nepůsobila jako nereálně překombinovaná a přitažená za vlasy. Ne. Bylo to fajn počtení, a já si ho užila. Hodnotím plným počtem hvězd...
Autorův se mi svým stylem naprosto trefil do chuti.

micha-ella
12.09.2020 3 z 5

Zase jsem se domnívala, že to bude na pět hvězdiček, sice hodně jednoduchý sloh, ale výborný hororový začátek. Do poloviny mě to vyloženě bavilo, ale pak už se ten příběh zahustil jako sražená kaše, snaha o zvraty to naprosto zvrátila až k nechuti číst dál, vysvětlovací konec mi nevysvětlil nic, protože jsem ho prostě přeskákala. Škoda.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Mark Edwards
britská, 1970
2018  77%Pronásledovaní
2019  84%Šťastní a mrtví
2012  74%Jak zabít Kupida
2023  80%Hrôza v Hollow Falls

Kniha Pronásledovaní je v

Právě čtených3x
Přečtených173x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených7x
Knihotéce127x
Chystám se číst101x
Chci si koupit31x
dalších seznamech1x