Proměna farnosti: Z udržovacího režimu k misijnímu zápalu

Proměna farnosti: Z udržovacího režimu k misijnímu zápalu https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537801/bmid_promena-farnosti-6636600902fa3.png 5 7 7

Autobiografické vzpomínky a úvahy katolického kněze, pocházejícího ze Skotska. Zabývá se v nich zejména náboženskou obrodou v katolických farnostech.

Náboženství Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Divine renovation: Bringing Your Parish from Maintenance to Mission


více info...

Přidat komentář

Vojslava
11.09.2018 5 z 5

Kniha, po jejímž přečtení se v hlavě začne skládat sen, že by třeba mohla farní realita vypadat jinak... Slušná analýza odvíjející se od osobní zkušenosti (skoro nejpovzbudivější na celé věci je, že tohle pojetí někde funguje!) a poté, co čtenář načerpá spoustu podnětů, přijde nejprovokativnější otázka: A co ty?
A co my? Kniha rozhodně stojí za přečtení a dlouhé promýšlení!

archandelka
03.05.2018 5 z 5

Tuto knihu dostali na letošní Misse Chrismatis všichni kněží, kteří se jí zúčastnili, a jeden z mých kněžských přátel mi nadšeně vyprávěl, jaká to je pecka, že ji právě čte a rozhodně ji chce začít realizovat v praxi.
Neodolala jsem a koupila jsem si ji. A měl pravdu, je to naprostá pecka. Tak velmi jsem si uvědomovala, jak jsme si v naší církvi a v našich farnostech prostě zvykli, že nemají žádnou vizi, a že tak nějak prostě pomalu umírají a jsou v takovém jakémsi udržovacím režimu. A tak produkují "věřící", kteří chtějí prostě jenom tak přijít do kostela, odsedět si tu povinnou část, ideálně co nejrychleji vypadnout domů vařit oběd, a hlavně ode mě nic nechtějte, já až tak věřící nejsem, od toho tady máme přece ty kněze a řeholníky. Autor této knihy se s tím evidentně nesmířil a velmi poctivě hledá cesty, jak vést lidi k tomu, aby se z postoje udržovacího stali nejenom učedníky, ale apoštoly - tedy těmi, kteří jsou poslaní.
A předkládá vizi, jak věci změnit, vizi, jako obraz budoucnosti, který v nás vyvolává nadšení. A ve mě rozhodně nadšení vyvolal. Nejen nadšení, ale i konkrétní přemýšlení, jak podpořit kněze naší diecéze, aby se nebáli začít své farnosti měnit.
Jednoznačně doporučuju.


Štítky knihy

evangelizace farnosti

Autorovy knížky

James Mallon
skotská, 1969
2018  97%Proměna farnosti