Proměna

Proměna https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212474/mid_promena-212474.jpg 4 33 7

Proč je tak těžké provést nějakou výraznější změnu? Proč se změně k lepšímu lidé tolik brání, anebo v lepším případě "jen neudělají nic"? Je to lenost, zvyk, slabá vůle? S touto knihou naučíte Davida porazit Goliáše, holýma rukama rozjet vlak, chytrou myšlenkou změnit svět!

Přidat komentář

Kyri
04.06.2022 1 z 5

Je to spíš marketingová věc o tom, jak manipulovat lidi k něčemu, co by si sami nevybrali, ale vy si myslíte (aspoň doufám), že je to pro ně dobré. Když pominu etický aspekt celé téhle úvahy, tak se zarazím na populárním pojetí. U uvedených výzkumů a experimentů chybí citace, takže není možné si "fakta" nikde ověřit, přesto se autor snaží tvářit odborně. Z mého pohledu jde o povrchní povídačky, kterých je na trhu tuny. Jen záleží, jestli je to pro Vás první z té tuny (pak to může být zajímavé), nebo x... tá.

clare01
24.03.2019 5 z 5

Dávám 100%. Každý, kdo potřebuje nakopnout ke změně (ať už sebe nebo druhé), musí si knihu přečíst. Je plná výzkumů, typů a rad, takže je opravdu praktická.


Eldar80
08.11.2016 3 z 5

Mě bohužel kniha neoslovila, protože pouze rozvádí docela jednoduchou myšlenku jezdce, slona a cesty. Použitý koncept racionálního rozhodování, emocionální motivace a samotného prostředí je velmi dobře pochopitelný. Dá se snadno uchopit a skutečně odpovídá lidské zkušenosti, což potvrzuje spousta výzkumů a reálných příkladů, které jsou v knize použity. Způsob podání je však takový, že kniha bude užitečná hlavně různým vedoucím pracovníkům, manažerům apod.
Myslel jsem, že kniha půjde stejnou měrou použít i pro osobní proměnu, ale už jen v poměru příkladů jasně vede práce s týmem lidí. Většina uvedených příkladů se totiž věnuje hlavně změně na projektové úrovni, změně řízení nebo proměně určité společnosti či vedení týmu. Samozřejmě uvedená problematika se dá vztáhnout i k osobní proměně, ale zde se objevuje překážka, protože osobní změna má často nezřetelné cíle. Použité metody tak lze použít pokud již známe příčinu problému a nebo víme co konkrétně chceme změnit. Pokud se jen chceme změnit "k lepšímu" a nebo vlastně ani nemáme přesnou představu čeho se proměna má týkat, tak stěžejní myšlenku nemůžeme zcela využít, protože v knize se vyloženě uvádí nutnost odstranění nejistoty.
Pokud pracujete s týmem lidí a chcete vědět jak nenásilnou formou dosahovat lepší spolupráce, snažší zavádění podnikových změn apod. rozhodně doporučuju. Pro osobní proměnu je to již značně individuální podle povahy chtěné změny. I tak je však možné, že vás kniha posune dál. 75%

jakub2696
02.01.2016 3 z 5

Kniha se opira o zajimave pribehy, nicmene me neoslovila a promena neprobehla.

lushi
30.06.2015

Kniha se čte skvěle, přečetla jsem ji během jednoho víkendového výjezdu na škole. Myslím, že stojí za přečtení, je zajímavá. Z knihy ale vyplývá naprosto jasná věc: pokud chcete něco změnit, musíte to opravdu chtít, být vnitřně motivovaní. Dále poskytuje spoustu doporučení, jedním pro mě velmi významným je: nepokoušej se měnit více věcí naráz.

sichis
26.01.2015 5 z 5

Velice zajímavá kniha. Nic méně u mě proměna neproběhla :-)

yank3e
14.09.2013 4 z 5

Zajímavá knížka s množstvím skutečných příběhů a praktických metod.