Prokletí harému

Prokletí harému https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78931/bmid_prokleti-haremu-Kq6-78931.jpg 3 17 8

Zemanská dcerka Kateřina se proti své vůli ocitá v harému tureckého sultána Mehmeda II. Její snoubenec Břeněk Malovec z Malovic se ji odtud snaží vysvobodit a statečně při tom riskuje vlastní život. Dobrodružný útěk se jim sice zdaří, ale nepříznivé okolnosti oba milence opět rozdělí. Kateřina se po dramatické plavbě Středozemním mořem ocitá nejdříve v pevnosti rytířů johanitů na Krétě a posléze v Egyptě, kde musí najít tajné evangelium sv. Máří Magdaleny. Sejde se ještě někdy se svým snoubencem a podaří se jí návrat do Čech?... celý text

Přidat komentář

pegasek
15.02.2021 3 z 5

Rozhodne lepsi nez prvni dil.Dej byl nepredvidavy,ale presto mi tam neco chybelo

jindrusa
24.02.2017 2 z 5

Hodně jednoduchoučké, chvílemi až přiblbloučké :-)


orinka3
26.12.2014 1 z 5

Anijsem to nedočetla. Čím dál nesmyslnější čtení a autorka by si mohla aspoň trošku zjistit, jak to v tom v harému chodilo. Není možné, aby měla např. jedna ze sultánových souložnic rusé ochlupení, jak to popisuje u Polky Jadwigy, když je součástí tamní kultury odstranit každičký chloupek na těle před vstupem do svatebního lože. A že by sultán stál o použité zboží, tak to už vůbec - neočekávám, že je hlavní hrdinka pannou po tom všem, co zažila se snoubencem. No, a když jsem pak narazila i na ty děsivé hrubky (slovo pykat s měkkým i), knihu jsem odložila. Romantická slátanina. Dobrá pro málo přemýšlející čtenáře, tedy spíš čtenářky, chlap by to do ruky nevzal:)

fany_haf
17.06.2014 2 z 5

Česká Angelika. Já osobně tenhle typ knížek nemusím, ale dočetla jsem to.

Temný snílek
23.11.2013 4 z 5

O zemské dceři Kateřině, přezdívané rytířka z Voráčova, jste mohli slyšet již v knize Rytířka z Voráčova, která dějově předchází tuto knihu (Prokletí harému) a osvětluje, jak se Kateřina dostala až ke dvoru sultána Mehmeda II.
Pokud jste Rytířku z Voráčova nečetli, tak nemusíte zoufat, během čtení se totiž z vypravování Kateřiny dozvíte ve stručnosti, jaká dobrodružství už má za sebou.

Prokletí harému je obsahově velmi nabitá kniha, děj místy utíká až zběsile, takže si určitá dobrodružství nejde příliš užít. Jindy se zase situace objasní až příliš rychle, i to trochu kazí jinak zajímavou knihu.
Přesto se čte velmi dobře a příběh, určený především pro ženské publikum, je chytlavý i zajímavě zpracovaný, takže se během čtení i pobavíte.

sfaticata
18.10.2013 4 z 5

Kniha navazuje na rytířku z Voračova, která se mi vůbec nelíbila. Tohle mě ale upoutalo. Vždycky se mi líbili knížky o harému. Jak to tam chodilo a podobně. Je to zajímavý.

renefer
11.07.2013 2 z 5

Tahle autorka mi nesedí, její příběhy mi připadají nedotažené. V dvousetstránkové knize se toho opravdu odehrává hodně a člověk si děj snadno zapamatuje, protože Kateřina z Voračova, hlavní postava knihy, omílá svůj osud před každým pořád dokola. Takže se dozvíme, že byla v harému, potom se plavila na lodi s Piri Reisem, zamilovala se do johanity, vstoupila do kláštera Máří Magdaleny, byla zatčena pro čarodějnictví a nakonec zachráněna svým snoubencem.
Milostné scény jsou ve stylu Bertrice Small, takže žádnou romantiku nečekejte.
Sečteno a podtrženo, dějově by si kniha zasloužila jednou tolik stran a lepšího autora.

cori
30.01.2012 2 z 5

Pokus o Angeliku po česku. Neobyčejně krásná žena zažívá neobyčejná dobrodružství. Je unesena do harému, zbičována, s pomocí snoubence uprchne, pak se nešťastnou náhodou rozdělí, dále se stane otrokyní homosexuálního admirála, uprchne k johanitům, s jedním stráví románek, dále zažije pokus o lodní vzpouru, námořní bitvu, přepadení lupiči, písečnou bouři na poušti a do toho všeho je zapleteno (zase po vzoru Dana Browna) pátrání po evangeliu Máří Magdaleny.
Pravá červená knihovna s trochou erotiky.