Prokletá minulost

Prokletá minulost https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397242/bmid_prokleta-minulost-L8X-397242.jpg 4 44 16

Poutavý historický thriller zavádí čtenáře do Anglie na konci šestnáctého století. Mary je manželkou Gabriela Thorna, bohatého kupce v alžbětinském Londýně. Miluje svou rodinu, služebnictvo ji zbožňuje a sousedé si jí váží. A usilovně se snaží zapomenout na kletbu, která jí předpověděla, že skončí na šibenici. Celý Maryin život je založen na lži a podvodu. Ve skutečnosti není tou ženou, za kterou ji její manžel považuje, a když se jednoho deštivého dne vydá na londýnskou ulici Cheapside, minulost ji dostihne a začne se drát na povrch. Vyplní se dávná kletba, které se Mary už skoro přestala obávat?... celý text

Literatura světová Thrillery Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Cursed Wife , 2018


více info...

Přidat komentář

Gabča67
14.01.2023 4 z 5

Čtivé. Knížka, která mě překvapila. Měla spád i napětí, děj gradoval až do úplného konce. Způsob vyprávění z pohledu dvou postav byl zajímavý. Prostě thriller se vším všudy.

knihomolkadorfa
25.09.2022 4 z 5

Thriller z 16. století ? Kruté a zvrácené. Ale četlo se to dobře.


Miro67
15.09.2022 3 z 5

Prokletím byla přítomnost Cat v Mariině životě. Privilegovaná, rozmazlená a sobecká. A poté, co o své postavení přišla, i krutá.

Amitiel76
05.08.2022 5 z 5

Dlouhou dobu jsem již neměla v ruce historickou knihu. Kdysi jsem se jich nějak přesytila, a sklouzla k jinému žánru. Proto když jsem otvírala tento příběh, který se odehrává v šestnáctém století, byla jsem trochu na pochybách, zda je to to pravé ořechové. A ono bylo!! Zasadit napínavý thriller do historického období alžbětínského Londýna, se opravdu moc povedlo. Autorka píše skvěle. Už z její knihy "Dům stínů" jsem byla nadšená. A tímto dalším výběrem jsem rozhodně nešlápla vedle.
Kniha vás strhne od prvních stránek. Poutavý příběh osiřelého děvčátka, které je vzato na milost svými bohatými příbuznými. Nejprve v roli společnice, později jako služebné. Mezi sirotkem Mary a urozenou slečnou Catherine, se vyvine zvláštní vztah. Milují se jako sestry. A přesto... Ten společenský rozdíl, se nedá dost dobře překlenout. A když dívky dospějí, jejich osudy naberou teprve ten strmý spád. Jak daleko je od lásky k nenávisti? Co všechno jste ochotni udělat, aby jste uchránili své tajemství? Čeho všeho jste schopni pro lásku k dítěti a rodině? Možná i vraždy.
Knížka neměla chybu, a hodnotím rozhodně plným počtem. Jen ten konec mohl být trochu jiný. I když jak se říká : Co kdo zaseje, to taky sklidí....

Adriena838772
17.06.2022 5 z 5

A bylo to dost napínavé ale i zvrácené

daza.dt
07.03.2021 5 z 5

Autorčino pojetí - každá kapitola je pohled jedné z hlavních postav na danou situaci nebo vývoj děje - se mi líbilo, bylo to jiné a neotřelé. Kniha i přes mojí začáteční skepsi se četla rychle a byla napínavá. Doporučuji, je to milé oddechovka.

soma1
24.08.2020

hmm, tak mne tahle kniha zrovna nenadchla. Neustálé přeskakování v časových rovinách i líčení příběhu z pohledu Cat a Mary mne nedokázalo vtáhnout do děje... Věřím ovšem, že svoje čtenáře si najde, vždyť každý máme jiné představy o zajímavé knize.

orinka3
14.08.2020 1 z 5

Co k tomu napsat. Pes jitrničku sežral.....písnička pořád dokola. Stejně jako děj této knihy. Do omrzení se tu omílají pořád stejné věci. Rivalita mezi Cat a Mary. Primitivní zápletka. Velice únavné a nudné čtení bez překvapení a sebemenšího zpestření. Teď mi napadlo, že by autorka udělala líp, kdyby místo románku pro ženy sepsala kramářskou píseň, ve které by se zpívalo o převelikých mordech dvou zlotřilých ženských a jejich zaslouženém konci. Četlo se to dobře, ale skoro nebylo o čem.

Mandlevest
12.02.2020 4 z 5

Knížka Prokletá minulost na mě vykoukla v polici "doporučených" v knihovně a jelikož jsem si uvědomila, že jsem dlouho nic historického nečetla a také, že hodnocení v DK je velmi vysoké, půjčila jsem si ji, nedbajíc, že už název je dost pesimistický a ani obálka knihy nevzbuzuje odlehčenou historickou romanci, byť jsem si přečetla, že autorka, pod pseudonymem, píše knížky vycházející v edici Harlequin. Příběh , vyprávěný po jednotlivých kapitolách, Mary a Cate, dvěma ženami, které z minulosti pojí nejedno tajemství, se čte opravdu dobře, je napínavý a v závěru i nečekaně překvapivý. Ale na druhou stranu, je to čtení pochmurné, ve kterém intriky, závist a dávné prokletí hrají velkou roli a kniha Vám náladu určitě nezlepší. Ale to nebyl autorčin záměr , a tak hodnotím nakonec docela vysoko.

mariva
29.01.2020 3 z 5

Zajímavá knížka, dobře se četla, i když Dům stínů se mi líbil víc. Tahle knížka mi přišla hodně ponurá a depresivní. Chápu, že to byla těžká doba, ale smutný osud hlavní postavy předurčený kletbou ovlivňuje život i všech kolem ní a já mám raději optimističtější knihy.

smithynka
23.09.2019 5 z 5

Zajímavá kniha, která se dobře četla. Příběh byl poutavý.

takana
24.08.2019 5 z 5

Poutavá kniha, doporučuji.

zuzana2599
20.08.2019 5 z 5

Poutavé a napínavé čtení ! Příběh mě neskutečně pohltil, zavítala jsem do Anglie 16. století a četla příběh dvou dívek Mary a Cat, které v mládí byly přítelkyněmi a nyní jsou rivalky. Ten příběh o starém prokletí nad kterým nelze zvítězit byl hodně akční, dramatický a já četla s velkým zaujetím a zvědavostí. Doporučuji, byla to lahůdka.

adriane9
10.07.2019 4 z 5

Další kniha od této spisovatelky mě opět moc potěšila, i když Dům stínů byl o fous lepší. Jak je zde uvedeno, rozhodně se nejedná o thriller, ty já ani nečtu protože jsem máslo, ale je to historický román s kusem dramatu. Konec mě dostal, nečekala jsem to, ale o tom by vlastně knihy měly být, o té síle překvapení a zvratech.

alexis818
03.06.2019 5 z 5

Nádherná kniha,napsaná zajímavým zbůsobem,který vás nutí číst dál a dál.Příběh plyne napínavě k překvapivému konci.Moc se mi to líbilo a s radostí doporučuji.

daniela5770
21.05.2019

Velmi putavo napisana kniha, ani chvilku nenudi. Este som nedocitala, ale som zvedava ako pribeh skonci. Odporucam :-)