Projektový management

Projektový management https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176245/projektovy-management-176245.jpg 2 3 3

Kniha se podrobně věnuje všem fázím řízení projektu a také specifickým oblastem integrovaného řízení projektů, a to tak, aby předkládané poznatky byly bezprostředně využitelné v praxi. Autorka, která je vynikající projektovou manažerkou a konzultantkou se zkušenostmi v předních českých a světových firmách, v knize prakticky objasňuje základní principy a úkony řízení projektů v souladu se světovými trendy moderního PM: od přípravy, plánování a zahájení projektu přes vlastní řízení projektu až po projektovou kontrolu a uzavření projektu. Srozumitelně se věnuje také řízení rizik a řízení kvality projektu a odpovědnosti a etice vedoucího projektu. Díky velmi praktickému přístupu celé knihy, velkému množství praktických návodů, postupů a rad a řadě názorných obrázků, tabulek a přehledů mají čtenáři možnost skutečně pochopit a zvládnout zásady projektového řízení a aplikovat je úspěšně v praxi. Publikace vychází z metodologií předních světových teoretiků a profesionálních organizací projektových manažerů.... celý text

Přidat komentář

Torst
01.03.2024 1 z 5

Sedm let kočíruji menší projekty (jednotky milionů) v menších firmách (do 40 osob).
Můj názor: kniha je nudná, plná teorie kterou jsem v životě nepoužil a nepoužiji. Vyhledávat v ní informace, které jsem nevěděl a mohl bych je použít by byla pro mě ztráta času. Knihu bych určitě nikomu nedoporučil a doufám, že ji nikdy nebudu potřebovat.

petra7309
15.02.2024 5 z 5

Knížka, která je schopná prakticky provést plánováním projektu. Např. věc, která se v projektovém řízení velmi podceňuje, je komunikace, a té kniha věnuje pozornost a umožňuje, pokud je člověk schopen pochopit návod, projít touto velmi náročnou částí projektového řízení. K mé smůle jsme na škole počítali tzv. kritické cesty, což je totální kravina, když kritickou cestu spočítá jakýkoliv SW na PM.
Kniha také věnuje pozornost řízení změn.
Je to teorie, je to hodně teorie, ale ta se 100% pokrývá s praxí, tedy alespoň tam, kde se projekty řídí správně a zodpovědně.
Ideální by bylo neučit se tohle teoreticky, ale prakticky se zúčastnit např. projektových schůzek a pod vedením zkušeného projektového manažera vidět, co jsou klíčové složky správného a zodpovědného vedení projektu.


Colleague
12.02.2018 odpad!

Absolutní katastrofa, vystudoval jsem projektový management na ZČU a tohle jsme museli číst. Snůška teoretických žvástů, člověk nepochopí nic.

Štítky knihy

řízení projektů

Autorovy další knížky

Alena Svozilová
česká, 1963
2006  40%Projektový management
2011  60%Zlepšování podnikových procesů

Kniha Projektový management je v

Přečtených4x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x