Projekt Prometeus

Projekt Prometeus https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181277/mid_projekt-prometeus-CTC-181277.jpg 4 56 56

Dlhé roky pôsobil Bryson ako člen supertajnej nadnárodnej špionážnej inštitúcie Direktórium. Pre riaditeľa CIA je Bryson jediný tromf v rukáve, a preto ho presvedčí, aby sa znovu pokúsil infiltrovať do Direktória. No po rokoch nečinnosti, keď Bryson vypadol z hry, nie je ľahké obnoviť staré kontakty a stať sa dôležitým kolieskom mašinérie, ktorá rozhoduje o svete. V novej situácii si nemôže byť istý, komu možno dôverovať a kto hrá s akými kartami. A pritom chýba len tak málo, aby sa narušila krehká rovnováha, ktorá môže znamenať svetovú katastrofu... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ,
Originální název:

The Prometheus Deception , 2000


více info...

Přidat komentář

Luigi1
25.01.2023 5 z 5

Je lepší nad určitejma věcma moc nepřemýšlet proto pak člověk přichází na věci které by měl spisovatel napsat nebo upravit trochu jinak Doporučuji

Ladinek
11.10.2020 1 z 5

Ludlum je spisovatel, který mě většinou dobře pobaví. Bohužel koncem kariéry vypotil pár pěkných blbostí. Tohle je jedna z nich. Zřejmě má čtenáře připravit na ty posmrtné hrůzy jako Covert One a nastavovaní Bourneovské kaše.


zoew
13.05.2013 4 z 5

Děj má spád, námět je zajímavý, ale místy mi to přišlo trochu moc překombinované a hlavní hrdina je kromě své mimořádné geniality i fyzicky silně nadprůměrný a navíc neprůstřelný a nezničitelný. Kdyby autor trochu ubral a držel se víc při zemi, působil by tento příběh věrohodněji a reálněji. Přes to všechno se mi tato kniha četla dobře a jako oddechové čtení, nad kterým je lepší příliš nepřemýšlet, mohu doporučit.

Kateriska
12.02.2013 4 z 5

Tato kniha byla pro mě úplně novým žánrem, protože se musím přiznat, že podobnou knihu jsem zatím nečetla. Její obsáhlost a propracovanost mě udivuje a obdivuji Roberta Ludluma za to, co stvořil. Myslím si, že toto dílo ve mě něco zanechalo. Opravdu si myslím, že to je obdivuhodné. Všechny ty vynálezy, nápady na scény a další věci... Jako kdyby byl spisovatel sám agent některé špionážní organizace. Knihu jsem četla docela dlouho, bohužel jsem na ni neměla moc času, ale i tak jsem si příběh dokázala vychutnat. Dávám čtyři hvězdičky, protože bych ještě trochu rozvinula konec příběhu. Nedalo by se říci, že bych se v postavách ztrácela, i když jich bylo mnoho a to je dobře. Autor nám předkládá myšlenky, které se vzápětí třeba úplně změní a to mě přivádí v úžas. Doufám, že si na knihy R. Ludluma ještě někdy najdu čas. Lákají mě díla o agentu Bourneovi.

Lo_kren
17.03.2012 4 z 5

v nekterych momentech mi bryson pripominal skoro terminatora :))) ale jinak dobra kniha

Autorovy další knížky

Robert Ludlum
americká, 1927 - 2001
2002  84%Agent bez minulosti
2005  83%Bourneův mýtus
2001  83%Hádův faktor
2007  80%Bourneovo ultimátum
2008  88%Arktická mise