Agent bez minulosti přehled
Jason Bourne série
1. díl >
Ten muž má paměť úplně prázdnou. Ví jen to, že se probral z bezvědomí v ordinaci lékaře na francouzském pobřeží, že má tělo proděravělé kulkami a tvář změněnou po plastické operaci. Jedinou mlhavou stopou vedoucí k jeho identitě jsou číslice na filmovém negativu, které patří k tučnému bankovnímu kontu v Curychu. Majitelem konta je nejhledanější světový zabiják. Jmenuje se Jason Bourne. Vzápětí se Bourne stává objektem zájmu profesionálních vrahů. Tváří v tvář smrti a navzdory nánosům dávno pohřbené minulosti se vydává na zoufalý běh o život. A pomoci mu může pouze žena, která ho kdysi chtěla zradit. Jason Bourne je zkrátka muž bez minulosti - a možná i bez budoucnosti.... celý text
Originální název: The Bourne Identity, 1980
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agent bez minulosti. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 60 komentářůSouvisející novinky - Agent bez minulosti (0)
Zfilmováno
Agent bez minulosti (2002)
Kniha Agent bez minulosti v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 7x |
| v Přečtených | 579x |
| ve Čtenářské výzvě | 28x |
| v Doporučených | 33x |
| v Mé knihovně | 316x |
| v Chystám se číst | 151x |
| v Chci si koupit | 18x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
boj o přežití zfilmováno tajné služby špionáž akční ztráta paměti, amnézie tajní agenti špionážní zápletkaRobert Ludlum také napsal(a)
| 2002 | Agent bez minulosti |
| 2005 | Bourneův mýtus |
| 2007 | Bourneovo ultimátum |
| 2001 | Hádův faktor |
| 2008 | Arktická mise |

91 %
Agent bez minulosti
Ludluma jsem četl po pádu komančů a v té době to bylo něco. Tenkrát to byl hit, protože za komára se stály na knihy fronty a mít známého knikupce byla výhra v loterií. Já si jen pamatuji jeho jméno, ale už nic z jeho knih a tak když se mi dostala do ruky audiokniha, s vervou jsem se pustil do poslechu.
Úvod vcelku dobrý, ale rozvíjejícím dějem se mi však dílo znechutilo jak shnilé kuře z KFC. Původně vcelku sympatický hrdina se stává brutálním zmrdem, který zaútočí na náhodnou ženu, aby si zachránil vlastní bídnou kůži.
Můj verdikt je nemilosrdně jednoznačný. Kniha je pro mě odpad a autorova díla mě dále nezajímají. Říkám si jen, jak jsem mohl být tak blbej a jeho knihy v minulosti číst, protože s určitostí vím, že jsem Ludlumovy knihy četl, pouze absolutně nic si z nich nepamatuji, takže nestály za nic a já byl jen vymaštěnej, nadrženej konzument literatury.