Procházka životem

Procházka životem https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342435/mid_prochazka-zivotem-WTr-342435.jpg 3 17 17

Česká herečka, která v minulém roce oslavila jubilejní narozeniny a v roce 2016 se proslavila jako představitelka staré Lídy Baarové ve stejnojmenném filmu Filipa Renče, se zamýšlí nad celým svým životem, nad vším, co ji potkalo, nad tím, jak se během jejího zajímavého života změnil svět, přístup k lásce, k přátelství, jak se změnily ženy a muži a také vztahy mezi nimi. Vypráví o svých bohatých životních zkušenostech a nevyhýbá se ani kontroverzním tématům, jako jsou drogy, sexuální úchylky a podobně. Kniha je unikátní tím, že v ní porovnává svůj pohled na svět devadesátiletá herečka s pohledem na svět a životními zkušenostmi své mladé, pětadvacetileté přítelkyně.... celý text

Přidat komentář

Harry
05.02.2020 3 z 5

Tenhle dialog dvou generací se mi docela líbil-řekl bych, že je určen spíše ženám. Paní Zdence to myslí dobře, měla určitě pestrý život a díky perfektní znalostí němčiny a rakouskému občanství mohla i cestovat po celém světě.

jaja10
23.09.2018 3 z 5

Ani jsem to nedočetla. Čekalal jsem od toho něco jiného. Ale něco nebylo špatné, z toho co jsem přečetla.


lenka7348
06.09.2018 3 z 5

Rychle se to četlo, ale má očekávání byla trochu jiná.

Líbila se mi otevřenost paní Zdenky, ale jak už tu někdo psal, bylo by asi lepší, kdyby knihu napsala ona sama. Pohled dvou generací na život v odlišných dobách je jistě zajímavý, ale to je snad jasné, kvůli tomu se nemusí sepisovat kniha. Možná kdyby se to uchopilo nějak jinak, nevím, ale prostě mě to nezaujalo. Asi mě to mrzí o to víc, že jsem měla tu čest paní Procházkovou jednou potkat, a bylo vidět, že je to hrozně milý člověk nabitý energií s tolika zkušenostmi a krásnými vzpomínkami, že by to vydalo za 10 dalších...

jasmína
12.07.2018 3 z 5

Docela zklamání, čekala jsem, že se dozvím víc o osobnostech českého filmu ze staré doby,ale dozvěděla jsem se jen o sexu, a ač sex miluju, v této knize jsem čekala něco opravdu jiného.

Tři hvězdičky za to, že je tato herečka mou oblíbenou, ale jinak je škoda, že knihu nepsala sama za sebe a možná bychom se dozvěděli víc..

Bobšule
04.01.2018 3 z 5

Kniha je koncipovaná jako rozhovor dvou žen, jež od sebe dělí několik generací. To je jistě zajímavý nápad, ale také největší slabinou knihy. Předpokládám, že lví podíl na finální podobně textu má právě mladá autorka, jejíž nezkušenost se promítá nejenom do neschopnosti udržet svou partnerku u vytyčeného tématu, ale především pokud možno nepustit dál do světa věci, které si možná řeknou mezi sebou, ale veřejnost to opravdu vědět nemusí.
Ještě více mě pak zamrzela vpodstatě absence nějakých konkrétnějších informací nebo vědomostí. Na cokoli, co mně osobně přišlo opravdu zajímavé, zněla odpověď starší z žen "nevím". Výsledkem je apk - pro mě - místy až banální povídání dvou ženských.

dagmar7365
11.07.2017 1 z 5

Od knihy jsem očekávala mnohem víc. Čekala jsem osobní vzpomínky staré dámy, a místo toho se jedná o rádoby generační srovnání "tehdy" a "nyní". Bohužel popis nynějšího stavu je plný klišé, psaný z pohledu jednoho člověka, ale zobecňovaný na celou generaci. Mnohdy mi přišel zcela zbytečně vysvětlující, jako by Zdena (nebo čtenář) byla z jiné planety a bylo jí potřeba vše vysvětlit. Mohla to být krásná vzpomínková kniha na dobu, kterou již jen málokdo pamatuje, ale šance byla promarněna. Třeba ji paní Zdena ještě stihne využít v lepší podobě.

kob
14.06.2017 5 z 5

Moc pěkná knížka, jen mi na začátku chvíli trvalo, než jsem si zvykla, že je psána formou dialogu.