Proč mi tohle nikdo neřekl dřív?

Proč mi tohle nikdo neřekl dřív? https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520917/bmid_proc-mi-tohle-nikdo-nerekl-driv-0UA-520917.png 4 31 7

Kniha Proč mi tohle nikdo neřekl dřív? vás naučí, jak posílit své psychické zdraví a udržet si ho i v těch nejnáročnějších obdobích. Odborné rady doktorky Julie Smith a účinné copingové techniky vám pomohou zachovat vaši odolnost, ať už se chcete vyrovnat s úzkostmi, s kritikou, s depresí, vybudovat si sebejistotu, nalézt motivaci nebo se naučit odpouštět sami sobě. Na základě dlouholetých zkušeností s klinickou psychologií se autorka dělí o všechny dovednosti, které potřebujete, abyste zvládli životní vzestupy a pády. Tato kniha je plná tajemství z terapeutovy sady nástrojů a je nezbytnou příručkou pro optimalizaci duševního zdraví. Jednoduché, ale odborné rady doktorky Julie a účinné techniky zvládání vám pomohou zůstat odolní bez ohledu na to, co vám život postaví do cesty. Kniha je napsána v krátkých heslech, takže můžete přejít rovnou na tu část, kterou potřebujete, podle toho, jakému problému právě čelíte – a okamžitě najít vhodné nástroje, které vám pomohou.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Via
Originální název:

Why Has Nobody Told Me This Before , 2022


více info...

Přidat komentář

KerrKnock
27.03.2024 5 z 5

Kniha, ke které se rozhodně budu ještě mnohokrát vracet. Asi to není na jedno přečtení, jako spíš vzít si vždy z knihy část, kterou zrovna potřebuji, téma, které mě zrovna zajímá. Je to taková knižní terapie, která je moc příjemná, styl psaní taky fajn, měla jsem pocit, jako bych si četla rady zkušenější kamarádky. Otevřela mi na mnoha místech oči a fakt je to taková psychologická bible, ke které se zaser ráda vrátím.

Ella161
26.01.2024 5 z 5

Knihu rozhodně mohu doporučit. Je krásně zpracovaná, jednotlivé kapitoly mají spousty užitečných tipů, jak něco změnit a hlavně shrnutí toho nejdůležitějšího. "Donutila" mě se zamyslet nad hodně věcmi. Ukázala mi, jak na jednotlivé situace reagovat jinak a v můj prospěch. Uvědomila jsem si, co ve svém životě nedělám zrovna nejlépe a rozhodně mi dodala motivaci k tomu, abych se alespoň pokusila to špatné změnit.


jaroiva
12.01.2024 3 z 5

Kniha naplňuje název. Proč mi tohle někdo neřekl dřív?
Ano, je to pro ty mladší, kterým to má někdo říct teď, zatímco starší a pokročilejší čtenáři psychologických příruček už zde nenajdou nic nového.
Být mi o 20 let míň, tak budu asi nadšená. Takhle už je to pro mě jen opakování opakovaného. Takže doporučuji pro YA segment čtenářů.

Jurajovamaka
24.09.2023 5 z 5

Psychologický román, ktorý sa zameriava na rôzne oblasti ľudskej psychiky a prežívania...
Popisuje naše pocity, predstavy, ako sa môžme naučiť byť vďační, ako prekonávať náročné obdobia, hodnotí vzťahy, poukazuje na motiváciu, učí nás, ako využiť silu slov...
Rozoberá smútok, ako sa s nim vysporiadať a či má v našom živote zmysel.
Rovnako nás učí, ako prijať kritiku a vyrovnať sa s ňou...
Poukazuje na to, ako si vybudovať sebavedomie...
A v neposlednom rade rieši otázky strachu a stresu...
Určite si každý v nej nájde to svoje...
V závere knihy nechýbajú testy a úlohy na našu sebareflexiu...
Knihu ODPORÚČAM a rada sa k nej kedykoľvek znova vrátim...

Lily101
10.09.2023 5 z 5

Super kniha!

Mety15
27.08.2023 3 z 5

Julie Smith má dobré nástroje, které dokáží pomoct v těch nejtěžších chvílích v životě. Navíc má tyto nástroje prověřené svou vlastní praxí. Knížka nebyla špatná, nicméně mi nepřinesla nic moc nového, ve výsledku tato kniha shrnuje vše, co jsem doposud o osobním rozvoji četl. Pro lidi trpící nějakým duševní nepohodlím může být tato kniha dobrou volbou, nicméně já jsem se často u čtení nudil.

Dragon
21.07.2023 5 z 5

Julie Smith neteoretizuje, nepredkladá cudzie poznatky, nerobí rešerš...ale využíva vlastnú prax a skúsenosti. Nie sú to len nejaké psychologické poučky a o to cennejšia je táto kniha. Ponúka praktické tipy, nástroje a metódy, ktoré môžete využiť vo svojom každodennom živote a ktoré vám môžu pomôcť zvládnuť ťažké životné okamihy, problémy a starosti.

Zrozumiteľným spôsobom vysvetľuje, ako funguje v takých záťažových chvíľach naša myseľ, lebo ak to chápeme, vieme sa lepšie vyrovnať s pocitmi, lepšie ich usmerňovať a dostať sa z krízy. Postupne sa stávame aj odolnejšími a môžeme pracovať na svojom zlepšení.

Sama autorka hovorí, že ponúka akýsi kufrík s náradím, z ktorého vyberiete to, čo potrebujete. Je to súhrn rád, schopností a zručností, ktoré vám pomôžu riešiť rozličné životné situácie. Používať všetko náradie v ňom sa nedá naučiť naraz, radšej sa o to ani nepokúšajte. Vždy využite také, ktoré by vám podľa vášho názoru mohlo pomôcť čeliť aktuálnym výzvam, radí psychologička Julie Smith.

Štítky knihy

psychická odolnost

Autorovy knížky

Julie Smith
anglická
2023  72%Proč mi tohle nikdo neřekl dřív?

Kniha Proč mi tohle nikdo neřekl dřív? je v

Právě čtených21x
Přečtených50x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce102x
Chystám se číst162x
Chci si koupit47x
dalších seznamech3x