Přivítejte nevítané

Přivítejte nevítané https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488934/bmid_privitejte-nevitane-jEW-488934.png 4 14 14

Jak v sobě nalézt lásku ke světu, soucit a schopnost spojení s dalšími lidmi i v těch nejnáročnějších časech a situacích? V knize Přivítejte nevítané mniška Pema Čhödrön sdílí zatím jinde nevyprávěné příběhy ze svého bohatého života, prosté a přitom účinné praxe i velmi dobře přístupné rady. Čtenáře učí nalézt základní dobro v nás i lidech kolem, včetně těch nejproblematičtějších, o proměně nepřízně osudu v příležitost k růstu a osvobození se od prázdných a iluzorních nálepek, které nás jen rozdělují. Pema také čtenáře seznámí s praxí jednoduché meditace v sedu a meditace vcítění.... celý text

Literatura světová Duchovní literatura Literatura naučná
Vydáno: , Alferia
Originální název:

Welcoming the Unwelcomed , 2019


více info...

Přidat komentář

lencin
13.12.2022 5 z 5

Dobrá příležitost podívat se na život z jiné stránky. Silné čtení. Několik AHA momentů.

Gabi13
17.04.2022 5 z 5

Knížka mi dala skvělé zamyšlení nad situacemi, které mi život zrovna přinesl a já se s nimi trochu prala a nevěděla jak to řešit. Podívala jsem se na situace jinak a hned mi bylo lépe. Lépe jsem je zpracovala. Líbí se mi s jakým stylem je kniha napsaná i s návody na meditaci.


BaraCadr.
29.03.2022 5 z 5

Na týhle knize je skvělý, že nepotřebujete být žádným zapáleným ani pokročilým buddhistou na to, abyste obsahu porozuměli a věděli, jak knihu používat. Samotnou mě překvapilo, jak je kniha plná skutečného, všedního života. Pema píše s obrovským nadhledem, čtivě, lidsky a laskavě, takže vás obsah pohladí, pobaví i postrčí k přemýšlení. Přitom to není žádná buddhistická učebnice, spíš příběh o tom, jak je možné dosáhnout pomocí východní filosofie většího klidu, vyrovnanosti a spokojenosti v životě západního světa.

klara1550
18.03.2022 5 z 5

Skvělá knížka, zvlášť v této době. Velmi srozumitelná a praktická.

Tanach
03.03.2022 5 z 5

Na tuhle knihu jsem dlouho čekala. Pema je úžasná, vtipná, má nadhled a líbí se mi, jak je kniha aktuální a čtivá i pro širokou veřejnost. Skvělé je, jak používá moderní jazyk. V knize najdete i prvky z popkultury, viz odkaz na Darth Vadera :) to mě pobavilo. Rozhodně doporučuji! A děkuji Nakladatelství Alferia, že ji vydalo v češtině.

DreamerX9
17.02.2022 3 z 5

Jako kotě hrající si s tím klubíčkem. Je to milé, laskavé.
Kniha se věnuje několika tématům ve kterých se ocitáme a v kterých bychom se měli zamyslet nad svým jednáním chováním a následně prožíváním. Neřekla bych že kniha pomáhá nalézt dobro spíš se snaží ukázat chvilky kdy úplně nemusíme jednat skrz zlo.