Přítel z nejmilejších

Přítel z nejmilejších https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165540/bmid_pritel-z-nejmilejsich-k43-165540.jpg 5 6 6

Kniha pro děti vypráví příběh školáka Adama Břicháčka a jeho psího přítele Dana.

Přidat komentář

Kopretina
07.03.2023 3 z 5

Neurazí a nenadchne. Nejvíc mě bavily obrázky.

Osice
27.02.2020 5 z 5

Pokračujeme na zvířecí vlně, resp. na zvířecích chlupech. Naše Barunka se ráda vrací ke knížkám, které už jsme četli, tak mě ani nepřekvapilo, že chtěla vypůjčit z knihovny znovu i tuto knihu… Adam touží po pejskovi, a jak už sám název a obálka dávají tušit, tak čtyřnohý přítel z nejmilejších jednoho dne přibyde do jeho rodiny. Oceňuji, že je do příběhu zakomponováno i to, co obnáší péče o pejska. Domácí mazlíček jde ruku v ruce s odpovědností a společně zažitá dobrodružství můžou začít:-) … Osobně jsem dětskou touhu po pejskovi nezakusila, vždycky jsme měli nějakého velkého hafana...

Autorce M. Hrabětové se podařilo celkem zdařile ukázat, jak to vypadá, když je pes milován a je skutečným členem rodiny. Doprovodné ilustrace P. Kroupové se k textu skvěle hodí, zachycují Dana (hlavního psího hrdinu) na „100+1 způsobů“:-) Jediné, co mi trochu kazí dojem z celé knihy, je malá časová návaznost jednotlivých kapitol. Některé kapitoly působí neukončeně. Mám radši, když na sebe kapitoly v dětských knihách bezprostředně časově navazují a příběh hezky plyne.

Dceři se líbilo, že se Adamova sestra jmenuje také Barunka a opakovaně komentovala, že nosí jako ona čelenku:-) Díky knize jsme si povídaly i o trampování, chtěla jsem jí ukázat spacák, ale nenašla jsem ho:-) a bytem opakovaně zní:

„Trempem jsem a trempem budu
trampem zůstanu.
Jak se něco v lese šustne,
vlezu do stanu.“ (s. 44)


kuceju
29.10.2013 4 z 5

Hezká knížka pro děti. Byla to moje první vlastní přečtená knížka. Pokud hledáte nějakou pěknou knížku pro děti, tak byste měli sáhnout po téhle.

Štítky knihy

psi přátelství děti člověk a pes člověk a zvíře

Autorovy knížky

2005  90%Přítel z nejmilejších