Přistání na Řípu

Přistání na Řípu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21290/bmid_pristani-na-ripu-yot-21290.jpg 4 44 4

Antologie nových českých vědeckofantastických povídek. Uspořádal Vojtěch Kantor. Obsah: Ondřej Neff - Poselství pro Agla Mathona. Miroslav Holub - Superezop. Jaroslav Boček - Plamínek. Zdeněk Volný - Hněv Poseidonův aneb Večeři Ti, miláčku, dá automat v 18,30. Lubomír Macháček - Čekání na člověka. Ludmila Freiová - Školní případ. Pavel Sýkora - Přistání na Řípu. Vladimír Medek - John D. znovu dobývá svět. Vladimír Medek - Nalezený ráj. Vladimír Medek - Kniha Danielova. Jaroslav Veis - His Master's Voice. Zdena Bratršovská - Bylo nebylo. Eduard Martin - Stoupání. Esej před doslovem: Miroslav Holub - Umění a neumění řešitelného. Doslov: Ondřej Neff - Manifest scifismu. Ilustroval Peter Oriešek. Přebal (s použitím ilustrace P.Orieška), vazbu a grafickou úpravu navrhl Milan Kopřiva. Edice Třináct, svazek 181. První vydání.... celý text

Přidat komentář

Hanka_Bohmova
03.02.2024 3 z 5

Souhlasím, že zejména Neff svým vypravěčským uměním ční nad ostatní přispěvatele antologie, ale já bych ještě vyzvedla povídku Plamínek. Jako sci-fi je o ničem, ale jako společenská satira mě dobře pobavila. Komise na houbách, kulatá razítka, plnění vědeckého plánu, přehazování odpovědnosti... a nakonec to geniální řešení celé situace.

Lele61
07.07.2023 4 z 5

Další z řady sci-fi antologii českých autorů, kterou tentokrát uspořádal Vojtěch Kantor. Obsahuje celkem 13 námětově značně různorodých povídek. Jednoznačně bych zde vyzdvihl velmi zajímavou a nápaditou povídku Ondřeje Neffa "Poselství pro Agla Mathona", která je dle mého názoru o třídu lepší než všechny ostatní.


Franc
08.12.2014 3 z 5

Antologie, která nijak nevybočuje z řady jí podobných. Antologie, která neurazí, ale ani nijak výrazně nenadchne.

Souhlasil bych s již zde uvedeným, že povídka His master´s Voice je asi to nejlepší co nabízí. Další povídka, kterou bych ještě vyzdvihl, by byla Poselství pro Agla Mathona od Ondřeje Neffa.

usiiik
30.11.-0001 4 z 5

His Master´s Voice (Jaroslav Veis) je jedna z nejlepších povídek této knihy.