Píseň mrtvých

Píseň mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499049/bmid_pisen-mrtvych-brT-499049.jpeg 4 89 24

Devátý díl série s komisařkou Katie Maguirovou Seržant irské Gardy, který měl svědčit ve velkém procesu vyšetřujícím korupci v policejním sboru, je nalezen mrtvý, bez hlavy a s irskou flétnou zaraženou do krku. Tato vražda posílá všem potenciálním donašečům jasný vzkaz — když nebudete mlčet, skončíte stejně. Kromě vyšetřování tohoto děsivého zločinu se komisařka Katie Maguirová snaží dopadnout stále mocnější drogový gang, který vede jeden z nejnebezpečnějších dealerů v Corku. Po počátečních úspěších se však případ zkomplikoval a Katie se ocitá pod ještě větším tlakem. Když se navíc najde bezhlavé tělo dalšího policisty, začne být jasné, že ochránit ohrožené whistleblowery nebude vůbec jednoduché.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Dead Men Whistling , 2017


více info...

Přidat komentář

Adriena838772
předevčírem 5 z 5

Tento autor píše čím dál tím lépe a lépe a hodně drsné. Doufám že bude další díl

Deia
25.01.2024 4 z 5

Túto sériu mám veľmi rada, aj keď musím povedať, že prvé časti sa mi páčili viac, zdali sa mi atmosférickejšie a mysterióznejšie. Ale aj táto časť bola veľmi dobrá, lepšia ako predchádzajúca. Len dúfam, že autor sa v svojich knihách neinšpiruje skutočnými prípadmi, lebo to by potom bol Cork pravdepodobnejšie najnebezpečnejším mestom. Taktiež ma prekvapuje, že stále majú toľko policajtov, keďže v tejto sérii stále nejakí umierajú. Ale až na pár drobností sa mi kniha čítala dobre, má spád, prípady sú zaujímavé a dosť zamotané, aj keď hlavný páchateľ sa dal odhaliť celkom skoro. V osobnom živote má Katie stále nejaké problémy a verím, že autor jej nakoniec nadelí nejaký šťastný koniec. Do konca série ostávajú ešte dve časti a teda dúfam, že sa ich dočkáme aj v češtine.


Maky806
14.10.2023 5 z 5

Moje první kniha od tohoto spisovatele a určitě ne poslední. Jdu shánět předchozí díly.

Erlif
27.08.2023 3 z 5

Po delší době se mi do rukou dostala pokračování s komisařkou Katie...

Rychle jsem si oživila předchozí děj... Začátek knihy měl opět excelentní rozjezd... Ale to bylo tak nějak všechno. Neříkám, že se kniha špatně četla, to ne, autor si udržuje stále svůj čtivý styl. Ale jak je v jiných komentářích zmíněno, úplná hloubka detektivního případu tu chybí... A je to škoda. Kniha sama o sobě špatná není, bohužel ji řadím mezi ty horší...

Ulala
20.06.2023 4 z 5

Píseň mrtvých je příběhem o korupci ale i o osobních problémech hlavní hrdinky Katie. Osobní problémy se vygradovaly otcem spáchanou vraždou a jeho následnou smrti, a spáchánim trestného činu přítelem, který na konci se stal snoubencem. Autor jako obvykle rozpracovává několik linií příběhu, které se protínají aniž by se všechny potkaly, ale na to jsem si už u G,Mastertona zvykla. Naopak jeho hororové prvky mi pořád nesedí. Přesto se mi kniha líbila a určitě si přečtu další pokračování.

VerczaV
04.06.2023 4 z 5

Začátek byl pro mě utrpení. Nemohla jsem se začíst. Potom to ovšem byla jízda. Konec mě i dojal.

orinka3
23.04.2023 2 z 5

Pro mě zklamání. Zcela souhlasím s Annettkou1098. Potěšilo mě, že se Barney zvetil, ale jinak tam nevidím žádné výrazné klady. Komisařka Katie se bezvýchodně motá ve svých vnitřních problémech, gauneři mají volnou ruku a bezhlavých mrtvých přibývá. Bezmocná policie bojuje s korupcí ve vlastních řadách a to, co činí krimi knihu dobrou, tu docela chybí - aby vítězila spravedlnost. Nepomůže, jestli je Katie neohrožená a cílevědomá, když chodí na jeden pohřeb za druhým. A až nadmíru nechutné sexuální scény mi tu připadají zbytečné, děj nijak neposouvají. V pokračování předchozího dílu jsem se těšila na větší ucelenost a lepší spád.

anovy64
29.03.2023 4 z 5

Kniha je sice čtivá, má spád, ale to, jak se děj postupně vyvíjel, mě zvedalo ze židle.

annettka1098
25.03.2023 2 z 5

Příběh se skladá z několika dějových linek a případů. Měla jsem tak pocit, že se neustále něco děje a drželo mě to v napětí číst dál. Bohužel ani jedna z linek mi nepřišla překvapivá a vždy jsem dopředu odhadla, jaký vývoj bude následovat.

V knize mi také chyběl bližší pohled na vyšetřování. Měla jsem pocit, že jsem stále jen u Katie v kanceláři, kam jí její sekretářka nosí capuccino a sendviče. Chyběli mi meetingy vyšetřovatelů, rekapitulace nalezených stop apod. Celé to na mě působilo hodně zmateně a nekoordinovaně. Své v tom nejspíš hrála také skutečnost, že autor uváděl všechna jména včetně příjmení a hodně dlouho mi trvalo se v postavách zorientovat.

Během celé knihy jsem se nedozvěděla téměř nic bližšího o obětech vražd a vlastně ani o hlavním pachateli. Motiv pachatele byl uveden asi ve 4 větách. Jeho odhalení pro mne však nebylo překvapením a přišla jsem na něj poměrně brzy. V tomto ohledu mi komisařka Katie přišla téměř slepá.

Andrea7272
07.03.2023 5 z 5

Čtivé, napínavé, brutální - prostě spokojenost !!!!!

Aleen
05.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Mastertonská brutalita od prvních stránek! Motorová pila, no uf... Kniha je taková pestrá - různá místa, různé postavy, vše se prolíná a proplétá a spojuje. Myslím, že jsem takto brutální popisy snad ještě nečetla, ale člověk zapomíná... :-). Dost jsem obrečela, když kočovní sráčové zbili Barneyho a můj názor je, že by se Kathlen měla na všechny chlapy už vykašlat... Závěr je smutný a ne úplně jasný v oblasti soukromí hlavní postavy, takže mi opět nezbývá, než se těšit na další nálož.
Jen takový postřeh na závěr: S několika lidmi, včetně manžela, jsem řešila techniku uřezávání hlavy motorovkou. Všichni jsme přemýšleli nad alternativami postupu a zjistili, že je to v knize tak promakané, že to snad autor musel zkoušet!

knihomolkadorfa
27.02.2023 5 z 5

Prostě Masterton. Já jsem spokojená.

Olous1
17.01.2023 5 z 5

Po dlouhé době jsem opět sáhla po svém oblíbeném autorovi a opět nezklamal. Pro slabé povahy tato četba opravdu není. Autor ukazuje jak umí psát velmi dobře,ale dosti brutálně až bych řekla nechutně. Inspektorka Katie je mi sympatická,tak doufám, že bude pokračování. Do příběhu přibyl další psí kamarád,to se mi líbí. Za mě 100%.

miloslav5679
13.01.2023 5 z 5

zase trochu (o dosť viac ako trochu) drastické,vyšetrovanie v radoch polície,ako obvykle dosť mŕtvol a akčný , aj keď dosť neuveriteľný ,koniec. Knihy autora sa mi páčia,hoci už sú na hrane uveriteľnosti.Ten koniec, už tu bol popísaný....detektív,čo sa votrie do narkomafie sa nechá odhaliť tým,že nosí v bunde služobný mobil...dvaja policajti dokážu 50 km sledovať na jednom aute mafiána až pred dom aby potom namiesto 20 minút čakania na zásahovú jednotku išli nakúkať cez okno,kde ich samozrejme odhalia a zabijú...čítal som všetky diely série a autor svoju inšpektorku (Katie) nemá príliš v láske. Aby jej (postupne počas série) najprv nadelil manžela,ktorý ju podvádza,navyše je podvodník a zlodej, dieťa im zomrie.Potom Johny,čo nevedia či spolku chodia alebo nie a medzitým "nie" sa vyspí so susedom z ktorého sa vykľuje psychopat,čo zomrie,Johny sa vráti keď Katie zistí,že je tehotná len na to aby ho uniesli,mučili a následne amputovali nohy,čo je koniec lásky, medzitým potratí..obľúbeného psa dobijú takmer na smrť a aby toho nebolo dosť,zistí,že polovičná lesba.Nadriadení sú zradcovia,členovia gangov,podrazáci...taký osud nadelí autor svojej hrdinke..a to som nepísal o otcovi,lebo by som prezradil niečo z deja tejto knihy....Ale inak fajn a určite sú kúpim aj ďalší diel

L.Helena
07.01.2023 4 z 5

Pořád přemýšlím, jestli se mi to líbilo nebo hnusilo. Děj, příběh, zápletka - dobré. Popis zabíjecích scén - drsné a brutální, řekla bych, že se stupňuje s každým dalším dílem, snad mě to nebude strašit ve snu. Sexuální scény - spíš nechutné, nechci být nekorektní, ale vzhledem k věku autora bych řekla až úchylné. Závěrečná dramatická scéna - přitažená za vlasy (SPOILER! opravdu lze v jedné ruce držet střelnou zbraň, ve druhé běžící motorovou pilu a držet v šachu plnou místnost ozbrojených zločinců?)
Přesto se mi tento díl líbil víc než minulý.

radus
19.12.2022 5 z 5

Hodně drsné a napínavé. Autorovi dávám plný počet hvězdiček za mistrovské vylíčení děsivých scén, je to opravdu mistr hororu a kdo se rád boji, určitě si přijde na své. Komisařka Katie mi byla taky sympatická, škoda jen, ze jsem nečetla předchozí díly. Tak a já si teď po tom krváku musim dát něco "lehčího" .

astroweb
07.12.2022 5 z 5

5 hvězdiček je ještě málo. I když některé scény jsou vylíčené více než drsně a naturalisticky, nejsou bezúčelné, navíc soukromý život komisařky je skutečně fascinující. Skvělé čtení !

konicekbily
30.11.2022 3 z 5

Autor se snaží být "mistr detailního popisu u nechutností". Tentokrát je detailní popis poprav, vynuceného sexu, i jiných činností jako je násilí a pomsta. Samotná dvojí zápletka není propracovaná a tedy vše považuji za průměr. Předchozí díl jsem vynechal a nevím, zda se pustím do další knihy této řady!

Martiiiik
17.11.2022 5 z 5

To bylo počteníčko :-) Autor opět šokuje počtem mrtvých i způsobem jejich usmrcení.. Poměrně brzy přichází indicie, kdo zabil Jimmyho a tam to čtenář dobře odhadne, ale ten zbytek je velký oříšek, i když se dá také tušit :-) Tentokrát je tu možná až příliš mrtvých a příliš zainteresovaných osob.. A konečné rozuzlení mě trochu zklamalo.. Ale člověk se dlouho těšil na další příběh Katie a zbytku sympatických postav a myslím, že dostal vše, co očekával.. Doporučuji a už se těším na další díl, snad bude :-)

GabrielaSim
15.11.2022

Masterton se vyžívá ve dvou věcech: v brutalitě, a tam už neví, co by, a v sexu. Tentokrát se obzvláště vyřádil v té druhé oblasti, nabízí detaily detailů těla a chování obzvláště odpudivé ženštiny- a to se vážně nedá.
Takže třetina knihy horko těžko, a už nikdy více. A to jsem mu chtěla dát poslední šanci!