Případ Kláry P.

Případ Kláry P. https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405580/bmid_pripad-klary-p-enF-405580.jpg 4 69 30

František Langmaier série

< 2. díl

Psycholog František Langmaier plánuje, že konečně pověsí své řemeslo na hřebík. Tráví čas se synem a vnukem v Británii. Ovšem to by se nesměla ozvat Kristýna, jeho osudová pacientka. Požádá jej, aby se vrátil do vlasti a pomohl její přítelkyni. Přes nelibost syna tedy odjíždí zpět do své vily. Tam se seznamuje s Terezou, matkou odsouzené Kláry. Dceřina závislost zničila Terezino manželství i kariéru. Langmaier se pokouší postavit ji znovu na nohy. Najde Tereza cestu ke své dceři? Dokáže se postavit zlobě, závisti a útokům lidí z malého města? Zvládne svou dceru navštívit ve vězení a odpustit jí? Kniha byla inspirována skutečným případem.... celý text

Přidat komentář

jindra3953
19.02.2024 3 z 5

Příběh zajímavý, ale... nemohla jsem se dočkat, až budu mít dočteno. Styl psaní mi vůbec nesedl. Bylo to takové umělé, šroubované, nepřirozené. Přitom ve svém blogu na Idnes autor píše tak svižně, čtivě, nerozumím tomu.

Nemo78
03.09.2023 5 z 5

Silný příběh o tom, že i v tzv. dobrých rodinách mohou zdánlivě banální chyby spustit řetězec strašných událostí a vlnu lidských tragédií.
Kniha vyvádí z iluze, že NÁM se to nemůže stát.
Doporučil bych jako povinnou literaturu pro dospívající i jejich rodiče.


Ivulka432
02.09.2023 5 z 5

Ať je to či není podle skutečných událostí - příběh opravdu silný, velmi čtivé a vůbec mi nevadilo vyprávění příběhu z pohledu různých osob. Moje první kniha od tohoto autora, jistě nikoli poslední! Doporučuji k přečtení - 5*.

JointlieKat94
31.05.2023 3 z 5

Dnes dočteno, avšak hodnocení musí chvilku posečkat. :)

Tak jo. Zapomněla jsem. Asi to je tím, jak mě ta kniha nechytla. Absolutně nevěřím tomu, že je to autentický příběh. To sorry. Ne. Jsou tam věty, které nikdo nemůže používat, v týhle době. Vůbec mě to nechytlo a některé scény byly moc přitažené za vlasy. Ano, vím jak to mezi takovými lidmi funguje, znám pár takových (i když pravda, neperou si to svinstvo do každého volného místa).
A z této knihy jsem se dozvěděla vlastně jen to, že za to může rozpad každé rodiny. Nic jinýho jakoby k tomu ty lidi nevedlo. Taky tam bylo neskutečně moc chyb! Jak se to může stát? Český autor, určitě proběhly nějaké korekce textu, tak proč tolik chyb?

Četlo se dobře. Stránky ubíhaly, ale ten obsah?...

Jana77
21.03.2023

Tuto knihu jsem četla už před lety a nesouhlasím s hodnocením níže. Případ Kláry je autentický, zakládá se na pravdě a o to působí syrovějším dojmem. Pokud má někdo pocit, že je na něm cosi umělohmotného, doporučuji si přečíst pár článků o týrání partnerem, ať už jde o týrání psychické či fyzické. Autora si nesmírně vážím, že dokázal toto téma zpracovat s citem pro danou situaci a dokázal čtenářům ukázat, že i takové věci se dějí. Věřím, že to lehké nebylo, neboť vstupoval na tenký led a ustál to. Přeji autorovi mnoho spokojených čtenářů a kritikům, kteří jistě mají plné šuplíky svých vlastních příběhů hodně zdaru.

Pytyje
18.03.2023 1 z 5

Abych řekla pravdu, vůbec nerozumím tomu, kde ta kniha nabrala tolik % hodnocení. Za sebe musím říci, že už dlouho jsem neměla v ruce nic umělohmotnějšího, než je toto. Přestávám číst na straně 66, protože se to nedá. Naprosto nereálné, vykonstruované, těžko uvěřitelné dialogy a text s místy až archaickými výrazy a slovními obraty se snaží popsat syrovou realitu moderní doby, což působí úplně absurdně. Téma nosné, ale způsob zpracování a jazyk tristní. O tom, že jsou místy ve větách použity obraty, které ani nejsou správně česky, raději ani nemluvím, tady by se měl zamyslet i editor. Tohle se za mě vážně nepovedlo.

Jack Bauer
17.03.2023 5 z 5

Třetí Vavříkova kniha a opět plný počet. Dokonalé dílo plné emocí až do posledních stránek se čte jedním dechem. Další skvělý příběh terapeuta Langmaiera, v nímž jde o pokračovaní Kolotoče strachu", kdy Kristýna pomáhá své přítelkyni Tereze s její na drogách závislou dcerou Klárou. Prožíval jsem to tak, jakoby se jednalo o mou vlastní dceru, nechtěl bych to zažít. Nevím, jak bych se zachoval., ale určitě bych potřeboval tak skvělého psychoterapeuta joko byl Langmaier.Inspirováno skutečným případem. DOPORUČUJI!!!!

Ophelie
17.04.2022 5 z 5

Kniha se četla sama, kdybych měla na čtení více času, byla by dočtená už dříve. Vyprávění Terezy a Kláry mě zcela pohltilo. Je to opravdu silný a smutný příběh, leč ke konci s kapkou naděje snad na lepší zítřky. Hrůza, jak drogy ničí životy… O to intenzivněji na mě příběh při čtení působil, když si člověk uvědomí, že byl autor při psání knihy inspirován skutečností…brrrr. Pět hvězd za mě bez debat.

Blaženka77
08.04.2022

Silný příběh, ale na mě bylo v knize trošku moc překlepů a chyb.

Zuzulinka
11.09.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila. Pro svou otevřenost, empatii a pravdivost. Kdysi jsem četla “My, děti ze stanice ZOO”, což byla pecka. Tato kniha je mnohem zajímavější. Přečetla jsem ji jedním dechem.

GYROTOURBILLON
07.09.2021 5 z 5

Ano, neuvěřitelný svět drog. Nevím , co více dodat...
Plně souhlasím s rodak, přestože v mé rodině jisté problémy byly.
Nikoliv s drogami, klasický nezájem, nepochopení, výčitky.
Tato kniha je ovšem masakr, ale uvěřitelný. Jak málo stačí ke sklouznutí, obzvlášť v dnešní době. Ne, k tomuto tématu se již nechci knižně moc přibližovat, přestože je to čtivé, bohužel tak depresivní, že to poté potřebujete vydýchat.

Baja333
14.08.2021 5 z 5

Ze začátku mi vadilo přeskakování vyprávění od jedné osoby k druhé, ale rychle jsem se ze stylem zžila. Od knihy se nedalo odtrhnou. Velmi silný a napínavý příběh.

janamaxik
23.02.2021 5 z 5

Pro mě těžké čtení, ale úžasná kniha ze života.

KatyM.
26.12.2020 5 z 5

Pan Vavřík je výborný spisovatel. Kniha výborně napsaná, příběh silný a emotivní.

Nunynka
17.11.2020 3 z 5

Příběh byl silný a emotivní. Jen mě moc vadilo až moc popisů pocitů a vlastně celkové psaní chvílemi o ničem. A co mě vadilo opravdu nejvíc byly chybějící písmena ve slovech a někdy dokonce slova ve větách. Ale za to sám autor nemůže.

Květ
15.11.2020 4 z 5

Nelehké čtení, které volně navazuje na autorův román Kolotoč strachu. Stejně jako ten, je i Případ Kláry P. inspirován skutečnými událostmi. Nejprve mi trošku vadilo plynutí textu, přeskakování ve vypravěčích a událostech, ale netrvalo dlouho a příběh mě pohltil naplno. Otřesný příběh holčiny, která díky drogám padla na dno.

pocketka
06.04.2020 4 z 5

Nevyhledávám knihy, kde se projednává jakákoliv závislost. Drogy, alkohol... Kdybych věděla, že tohle bude hlavní náplní této knihy, tak po ni nikdy nesáhnu. Nicméně...nemohla jsem přestat číst. Jakožto matce dvou dětí se mi hlavou honilo plno myšlenek, co když se něco podobného stane i mi, ač se snažíme děti vychovat, jak nejlépe to umíme. U dopisů jsem se neubránila dojetí a slzám. Jen škoda až pohádkového konce, kdy "žili šťastně až do smrti", zdál se mi uspěchaný, jakoby to autor už chtěl mít za sebou. Za ten strhávám jednu hvězdičku a také za bohužel větší množství překlepů a chyb v textu.

rodak
18.03.2020 5 z 5

Musím si nechat trochu odstup.Autor výborný, téma přetěžké.Diky že jsem vyrůstal a žiju v rodině nezatížené těmito věcmi.

Damaj
06.03.2020 5 z 5

Z počátku jsem se nemohla začíst, pak jsem se po několika letech vrátila k prvnímu dílu, přečetla ho a pak už přečteno jedním dechem. Ač se to na první pohled nezdá, díly na sebe opravdu navazují.

maximus13
27.01.2020 5 z 5

Nevím, kolik věcí popsaných v knize je konkrétně převzato ze skutečného případu, ale i kdyby to byla polovina, tak na jeden lidský život je to až až. Syrové, drsné. Osudy lidí závislých na drogách jsou bohužel mnohdy spojeny s těmi našimi slušnými životy (viz přepadení holčičky, kvůli penězům na fet). Hodně silné čtení. Jdu si pro první díl série tohoto autora.