Velké vymírání

Velké vymírání https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127720/primeval-velke-vymir-127720.jpg 4 28 7

Primeval série

< 3. díl

Podivné anomálie, které se začaly objevovat na různých místech Velké Británie, jsou díry v předivu prostoročasu, dovolující tvorům z daleké minulosti a vzdálené budoucnosti pronikat do dnešního světa. Úkolem zoologa Nicka Cuttera a jeho týmu je tyto nebezpečné návštěvníky vystopovat a pokusit se je poslat zpátky, kam patří. Poté, co se na londýnské Oxford Street objeví rozzuřený entelodont a působí škody na majetku a ztráty na životech, Cutter se rozhodne prozkoumat nový způsob, jak se s anomáliemi vypořádat. Vzápětí ale dojde k poněkud rušnému setkání s tajemnými Rusy a celý tým musí rázem čelit úplně jiným komplikacím. Když Cutter, Abby a Connor zmizí beze stopy, Lester a Jenny musí vyzkoušet každičký trik, aby je našli. A konec světa se blíží... Úplně nový příběh ze světa Primevalu, časově zasazen mezi druhou a třetí řadu seriálu u nás známého pod českým jménem Pravěk útočí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Extinction Event , 2009


více info...

Přidat komentář

trudoš
05.08.2018 4 z 5

Televizní seriál Primeval (česky Pravěk útočí) měl slušné předpoklady stát se zhmotnělým snem každého chlapce, co přerostl v muže. Souboje s různými dinosaury na všech možných i nemožných místech, to prostě má potenciál zaujmout. Když vám ovšem chybí dostatečný rozpočet na vizuální stránku, neměli byste se do projektů s pravěkými monstry pouštět. Naštěstí stavěla série hlavně na sympatickém týmu hrdinů, což jí také vysloužilo rovnou pět sezon. Britové v tomhle ohledu zkrátka umí.
Román Dana Abnetta spadá dějově mezi druhou a třetí řadu. Seriálem nepolíbení budou mít asi trochu potíže se dostat do děje, protože nějaký shrnující úvod tady znatelně chybí. Přesto jde o velmi příjemnou a především vtipnou dobrodružku, která funguje přesně jak má - Abnet je v tomhle ohledu profík, který ví, co dělá. Tady přidá na ohromující akci, támhle zase na komických dialozích, to vše vyváženo s přesností na miligramy. A díky tomu, že v próze nebijí do očí laciné digitální efekty, je to maximální zábava.

Pazúzu96
04.06.2018 4 z 5

Trochu jsem se knížky obával. Viděl jsem seriál, který se jim povedl a když jsem narazil na to, že existuje i písmenkové zpracování, řekl jsem si, že to zkusím. A nelituji.
Dinosauři a ostatní pravěká zvířata jsou skvěle popsána co do vzhledu, tak chování. De facto celá knížka je nabitá dějem, nejsou zde žádné hluché pasáže. Milovníkům dinosaurů vřele doporučuji :-).


ManujuSeElis
14.01.2017 5 z 5

Příjemné překvapení, že o seriál na kterém jsem strávila své dětství je i kniha.
Úžasná dávka nostalgie, vrácení do doby, kdy byl Cutter. Doporučuji

medvídě
12.01.2017 5 z 5

Paráda!
Okolo knížky jsem dlouho chodila a díky letošní výzvě jsem se k ní konečně dostala. Když jsem to četla, mám pocit, jako kdybych se na to dívala, jak skvěle je to napsané.
Bohužel, jak tu už někteří napsali, jsou přeloženy pouze 2 díly. A na Goodreads je tento díl až 7. !!! Takže tichá závist těm, kteří mají k dalším dílům přístup. A já se vrhám na druhý přeložený.

Slugterra
29.07.2016 5 z 5

Ta knížka je super, ale škoda že jsou jenom dva díly :(

RaTka
16.11.2015 4 z 5

knihu jsem přečetla jedním dechem moc se mi líbila. :-)))Jen škoda že jsou přeloženy jen dva díly :-(((

TessDragon
02.08.2013 4 z 5

Knížka napsaná podle známého britského seriálu Pravěk útočí se svým vlastním příběhem, který se odehrává po skončení 2. série. Byla jsem hodně zvědavá, jak si s tím autor poradí, jestli to bude mít tu správnou ''Primeval'' atmosféru a realistické vykreslení postav. A rozhodně jsem byla překvapena! Sice tam bylo pár nudnějších chvilek, ale to se dá přehlédnout vzhledem k tomu, co následovala za skvělé, akční a ano i děsivé scény. Atmosféra byla docela strašidelná, trochu ve stylu Jurského parku, za což se mi knížka líbila ještě více. Taky změna prostředí byla rozhodně bodem navíc. Pro fanoušky seriálu je knížka povinností, vřele doporučuju a těším se na další vydání série. ;)

Autorovy další knížky

Dan Abnett
britská, 1965
2011  82%Horův vzestup
2007  82%Démonova kletba
2013  87%Xenos
2006  84%První a jediní
2002  86%Ulrikova kladiva

Kniha Velké vymírání je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce27x
Chystám se číst16x
Chci si koupit7x