Medvídek Paddington

Medvídek Paddington https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123479/medvidek-paddington-123479.jpg 4 97 32

Konečně i k nám připlul medvídek Paddington! Poté, co připlul z temného Peru na lodi jako černý pasažér do Velké Británie, zakotvil na nádraží městečka Paddington, které mu poskytlo nejen zázemí, ale i nevšední jméno. Medvídka tam totiž objevila rodina Brownových a vzala si ho k sobě domů. V neznámém prostředí se Paddington nejprve musí seznámit s řadou věcí, a tak přestože má dobré vychování i způsoby a jedná i mluví jako člověk, nedopadnou jeho zvídavé průzkumy vždy k spokojenosti okolí. Medvídkův neuvěřitelný talent dostávat se nechtěně do malérů mohou pochopit jen ti, kdo ho mají opravdu rádi. A to jistě budou i čtenáři, kteří se nad nad Paddingtonovými kousky a příhodami upřímně pobaví, a zároveň mu budou držet palce, aby přestál bez úhony všechny nástrahy, jež na něj v novém životě čekají. Medvídek Paddington je už po léta oblíbenou postavou dětí ve Velké Británii i jinde ve světě, neboť knížky Michaela Bonda byly přeloženy do celé řady jazyků. ... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

A Bear Called Paddington , 1958


více info...

Přidat komentář

Kristulda
24.04.2024 4 z 5

Kniha se nám moc líbila, známé medvídka z televize. Dcerce 6 let jen chyběly obrázky barevné.

MiraRunaway
29.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Příběhy nešikovného medvídka Paddingtona se nám líbili. Dojemný byl moment kdy Fouskovi našli medvídka na nádraží a odvedli si jej domů. Nejlepší byla scéna s vpádem do výlohy.


Akvabela
21.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Dětem 5 a 8 se kniha moc líbila. Nejvice poslední kapitola - Paddington kouzelníkem. Výjmečně byli s výběrem knihy spokojení oba. A chtějí, abych v knihovně zapůjčila i pokračování. Já dosud znala jen filmy a byla jsem překvapená jak milá je to knížka a že v ní vůbec není zahrnuto "zlo" jako ve filmech.

kolacky
20.02.2023 4 z 5

Taky jsem se do toho marmeládou upatlaného magnetu na maléry zamilovala. Škoda že mi není deset, to bych si to užila ještě víc.

Shashlick
13.01.2022 5 z 5

Líbilo se mně i synovi. Oproti seriálu jsme si museli zvyknout na počeštěná jména, ale naštěstí Paddington je pořád Paddington

lady_carneval
03.01.2022 5 z 5

Milá, humorná, taková typicky anglická knížka. Má delší kapitoly, ale jako čtení před spaním se dají zvládnout. Mně i čtyřletému synovi se líbila. I když některé věci je potřeba vysvětlit

ElikaS
15.05.2021 4 z 5

Tato knížka se nám moc líbila, je vtipná, čtivá. Vyzařuje z ní správná dětská naivita a bezelstnost. Rozhodně doporučuji.

1v8na
13.07.2019 5 z 5

Příjemná, humorná a čtivá kniha. Čte se rychle a je plná humorných a vtipných situací. Kapitoly jsou trochu delší - nedočetly jsme je do konce a dcera už spala.
Přesto se nám medvídkovi příběhy velmi líbily.

Knižní střípky
02.02.2019 5 z 5

Úžasné medvědí dobrodružství, které mohu všem vřele doporučit.

HancaB82
02.12.2018 5 z 5

Moc hezký příběh. Příběhy humorné. Nejvíce se mi líbil příběh Nákupy. Ale i ostatní příběhy byly moc pěkné. Doporučuji! Četla jsem mým dětem a moc se jim myslím, příběhy líbily. Hezky vždy každou kapitolu poslouchali a i se jim u knížky hezky usínalo. Někdy jsem nedočetla až do konce a už spali. Knížka se i dobře čte. Určitě si v knihovně půjčím i další knížky o Paddingtonovi a těším se na ně. :-)

Kočičídívka10
07.07.2018 5 z 5

Hezký příběh o šikovném medvídkovi! Doporučuji všem milovníkům medvídků a také dobrodružství! :-)

wiix
26.06.2018 2 z 5

Keď mne to príšlo celé také hrr a bez hĺbky a pointy a posolstva a inakosti. Veď to deťom dá len toľko, že mať som medvedíka je úplne bežné a jednoduché, že každý ma veľa peňazí na nákupy v butikoch a že marmeláda je zdravá.

Chesterton
06.04.2018 5 z 5

Poslouchala jsem audio a už jsem dobře připravena na své budoucí vnouče, které už prý má ve svém embryonálním stavu pět celých centimetrů :)) Pevně věřím, že se mu bude neskonale líbit. Malý, chlupatý, bezelstný magnet na maléry - jak výstižné :) Zítra začnu shánět tuto poutavou knihu s úžasnými ilustracemi.
Věřím Ťapulce, že se stane členem naší středně velké rodiny :)

tlllk
02.04.2018 4 z 5

ten medveď mi 6 z 8 kapitol liezol na nervy, ale deťom sa ľúbil tak mu je opäť odpustené

hellena1523
27.01.2018 4 z 5

Jedna z těch opravdu krásných, povedených pohádek, která by neměla chybět v dětské knihovně.

Ťapulka
19.12.2017 5 z 5

Tahle knížka si našla své pevné místo v mém čtenářském srdíčku! Medvídek Paddington se stal členem naší rodiny. Knížku jsem četla již před několika lety našim dětem, pak následovalo její zakoupení do naší knihovny, a teď už ji mám i ve slovenštině a v angličtině dokonce téměř všechny její díly....co víc můžu říct k jejímu hodnocení - dítě, kterému nebyl čten Medvídek Paddington jako by bylo navždy ochuzené :-)

ComposeAdela
09.06.2017 5 z 5

Tohle je ta nejroztomilejší knížka vůbec, navíc je příjemně zábavná. Škoda jen, že nebylo přeloženo více dílů, aspoň o tom nevím, v angličtině to kupodivu není tak snadné, jak jsem čekala, i když jsou tam velká písmenka a obrázky :)

reader.007
18.05.2017 2 z 5

Škoda že se mi nepodařilo sehnat na čtení verzi s originálními ilustracemi. Filcíka mám sice ráda, ale tady je to obrovský přehmat. Úplně to kazí dojem z knížky.
Edit: tak už ji máme doma taky a to s těmi původními ilustracemi, dcerka si ji hrozně přála a byl to dárek, ALE!! nedá mi to, abych si tu vztekle neuplivla: jak si může nakladatelství Mladá fronta dovolit takovou nehoráznost, a vytisknout (ne nalepit) na obálku reklamu na film, který jde do kin. A to na obou dílech! Hovada! Jako pardon, ale to muselo ven... nesnáším když mi někdo cpe nevyžádanou reklamu, tím spíš, že si za to ode mne nechává ještě platit.

Litocha
24.03.2017 4 z 5

Tenhle malý, chlupatý, dětsky bezelstný, neohrabaný magnet na maléry stoprocentně navodí dobrou náladu.

Taťka Hraboš
29.12.2016 5 z 5

V roztomilosti si Paddington s naším Krtečkem opravdu nezadá - tady ale podobnost končí. Náš Krtek si jako správný socialistický hrdina dokázal se vším poradit; Paddington si nedokáže poradit skoro s ničím a dostává se tak do humorných situací, na kterých je tahle knížka postavena. Sebevědomí ale ani tak nikdy neztrácí, a v tom já osobně vidím i pozitivní příklad pro děti, kterým se tahle knížka čte - to že nám něco nejde, ještě neznamená, že se za to musíme stydět. Takže podle mne je tahle knížka nejen zábavná, ale i výchovná :-) .