Příběhy dvanácti měsíců

Příběhy dvanácti měsíců https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272410/pribehy-dvanacti-mesicu-nrv-272410.jpg 4 8 4

Objevte zapomínaný svět našich předků a prožijte koloběh roku ve zvycích, písních a obyčejích. Od ledna do prosince ubíhá rok za rokem, století za stoletím. Ale co tentokrát strávit rok s poutavým vyprávěním dvanácti měsíců? S jedním být rozpustilý a veselý, s jiným poněkud zádumčivý, s dalším trochu čarovat a hřát se u ohníčků, a zvolna tak vstoupit do zázračných vánočních svátků. Putujte ročními obdobími slovem i obrazem, zpívejte, rozmýšlejte a radujte se. Ať vám každý měsíc přinese šťastné dny!... celý text

Přidat komentář

Runkyna
21.02.2023

Mě se to líbilo. Dětem se to taky líbilo. Hudba a hlavně notový zápis je ovšem pro mě španělská vesnice. Děti po mě chtěly zazpívat písničky, ovšem takové mi maminka s babičkou v dětství nezpívaly. Alespoň pustit na youtube, žadonily děti znalé časopisu Sluníčko, kde přes QR kód lze písničku spustit. Text je originálně pojatý, jako vzpomínání jednotlivých měsíců na lidi, žijící na našem území a jejich tradice, zvyky, bohy. Téma knihy je populární, každého zajímá, každý ho do určité míry zná a zároveň touží dozvědět se víc. Autoři (text, ilustrace) se v tom neztratili. Povzbuzují fantazii. Poskytují jakési rozhřešení modernímu neznabohovi, který není ani atheista ani katolík a občas se zhlídne třeba i v keltech.

buccaneerka
16.06.2017 4 z 5

Zajímavá kniha, ale ilustrace Renáty Fučíkové se mi zde příliš nelíbí.


bibi.r
25.02.2016 3 z 5

Zajímavě pojatá knížka o tradicích a zvycích, včetně básniček a písniček.
Asi bych ocenila, kdyby byly některé tradice více rozepsány, protože tam bylo jen takové základní info, které se dá zjistit všude.
Ilustrace velké plus.

MartinaF
21.02.2016 4 z 5

Docela zajímavě napsaná kniha o tradicích, zvycích, svátcích v jednotlivých měsících. V tiráži knihy je napsáno, že je určená pro malé i velké čtenáře. S tímto musím souhlasit. Řekla bych, že kniha je vhodná jako doplněk do škol, k vyhledávání informací o určitém svátku či měsíci. Co se mi opravdu líbilo, byly krásné ilustrace a písně.

Štítky knihy

zvyky a obyčeje měsíce v roce

Autoři knihy

Renáta Fučíková
česká, 1964
Josef Krček
česká, 1946

Kniha Příběhy dvanácti měsíců je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chystám se číst26x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x