Překvapivé šachové kombinace

nehodnoceno
Překvapivé šachové kombinace https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507553/bmid_prekvapive-sachove-kombinace-Y6N-507553.png 0 0 1

Knížka našeho předního šachového spisovatele Josefa Maršálka je věnována kombinacím. Kombinace jsou kořením šachové hry a neobejde se bez nich začínající chlapec či dívka stejně jako hráč velmistrovské třídy. Kouzlo kombinace šachistu potěší, pobaví ale zároveň inspiruje, protože kombinační obrazce může využít pro svou vlastní šachovou hru. Kombinace může být jednoduchá či nápaditá a netradiční kombinace dokáže soupeře pěkně zaskočit. Knížka je obohacena o kombinační zápletky v méně tradičních šachových disciplínách. Díky tomu má i nejširší šachová veřejnost příležitost seznámit se s těmito zajímavými zákoutími šachové hry.... celý text

Literatura naučná Sport Učebnice a slovníky
Vydáno: , H.S.H Sport
Originální název:

Překvapivé šachové kombinace pro začínající i pokročilé šachisty


více info...

Přidat komentář

frantisek3137
02.01.2023 5 z 5

Chci napsat pochvalnou recenzi knihy "Šachové kombinace" od Josefa Maršálka. Tato kniha je skvělým zdrojem pro šachisty všech úrovní, a to díky jejímu srozumitelnému a přehlednému vysvětlení šachových kombinací. Šachové kombinace jsou na šachu tím nejzajímavějším a nejkreativnějším. Není to však jediný důvod, proč chci tuto knihu doporučit.
Autor knihy, Josef Maršálek, je zkušeným šachovým hráčem, bývalým juniorským reprezentantem a spisovatelem, a jeho znalosti a zkušenosti jsou zjevné v každé kapitole. Kniha je plná vhodně vybraných partií, které pomáhají čtenáři lépe pochopit, jak tyto kombinace fungují v praxi.
Nemohu si vynachválit, jak dobře je kniha strukturovaná. Každá kapitola se zaměřuje na specifické kombinační téma a autor vše vysvětluje velmi srozumitelně jak v úvodu, tak v partiích.
Kromě toho, že je kniha skvělým zdrojem pro studium šachových kombinací, je také velmi zábavná a poutavá. Autor píše s láskou k šachům a jeho vášeň je nakažlivá.
Ve stručnosti, "Šachové kombinace" od Josefa Maršálka je vynikající knihou pro šachisty všech úrovní a doporučuji ji každému, kdo se chce zlepšit ve své hře. Je plná užitečných informací, ale přesto je velmi přístupná a zábavná. Je to kniha, kterou jsem chtěl mít a mám ve své knihovně.

Kniha Překvapivé šachové kombinace je v

Přečtených3x
Doporučených3x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x