Překročit všechny hranice

Překročit všechny hranice https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416301/bmid_prekrocit-vsechny-hranice-i20-416301.jpg 4 67 24

Věci, které mě děsí: Když Charlie pláče. Když se Ian neprobouzí. Když někdo střílí děti ve škole. Maddie Wilsonová má za sebou těžký úraz, který zanechal trvalé následky. Součástí léčby je i psychoterapie, při níž Maddie postupně odhaluje všechny svoje strachy. Bojí se svého manžela Iana. Má velké obavy o bezpečí malého syna Charlieho. Úzkost v ní vyvolává také konec letitého přátelství s dobrodružnou kamarádkou Jo. Někdy mám hrůzu i sama ze sebe. Cítím, že je se mnou něco úplně špatně. Jsem pokřivená. Seznámili se před šestnácti lety na divokém Balkáně, kde každý z nich plnil jinou misi. Pak se Maddie přesunula za klidnějším životem do New Yorku, zatímco Ian se jako voják a špičkový kontraktor pohyboval na nejkritičtějších místech planety. Když se po dlouhé době znovu setkali, rozhodli se uzavřít manželství, nechat překonaná traumata za sebou a normálně žít. A kde jinde by mohli najít klid, než v idylickém venkovském domě? Kdy se to všechno takhle hrozivě zvrtlo? Po šestnácti adrenalinových letech si nepřáli nic než klid. Tak proč musely všechny jejich dobré úmysly skončit vyděšeným telefonátem na tísňovou linku, policejními vozy a tratolištěm krve? Proč musel nastat Den zabíjení?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Beautiful Bad , 2019


více info...

Přidat komentář

Sixtinka144
11.05.2023 3 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek k nákupu, sama bych po ní nesáhla, ale nakonec byla docela fajn překvapením. Thrillery miluji, přečetla jsem jich už spoustu a proto mě jen tak něco nepřekvapí. Tady bohužel žádné překvapení nebylo, konec, který se zde odehrál jsem už několikrát četla, takže to nebylo nic neobvyklého. Přesto je kniha napsaná čtivě, i když bych možná některé kapitoly z minulosti vynechala. Postavy jsou napsané dobře, i když autorka s nimi nejde moc do hloubky. Jedná se spíš o takovou jednohubku, kterou přečtete za jedno odpoledne a za týden si nevzpomenete, že jste něco takového četli. Přesto musím vyzdvyhnout emaily a "dopisy", které hlavní hrdinka píše, hezky to celou knihu obzláštnilo. Jak jsem psala, od knihy jsem nic nečekala, ale nakonec nelituji, že jsem ji přečetla.

Marekh
10.10.2022 4 z 5

Jedná se o psychologický thriller, který je vyprávěný z různých úhlů pohledů hlavních postav a jsou střídány různé časové roviny. Příběh se částečně odehrává v Bulharsku a Makedonii, což mělo pro mě přidanou hodnotu. Sama autorka v polovině 90 let odjela do Bulharska, kde psala turistické průvodce a přednášela na univerzitě v Sofii. Později se přestěhovala do Kansasu a začala psát knihu PŘEKROČIT VŠECHNY HRANICE. Jedná se o její prvotinu. Spíše je tato kniha určena pro ženy.

Kniha se četla celkově dobře, je pomalejší. Závěr knihy jsem odhadnul, i když ne všechny události, které se tam odehrají. Líbily se mi také různé dopisy a deníky, které se nacházejí v této knize..

Citáty:

Etické chování člověka by mělo být založeno výlučně na soucitu, vzdělání, sociálních vazbách a potřebách; žádného náboženského základu není zapotřebí. Člověk by na tom byl skutečně špatně, kdyby musel být omezován strachem z trestu a nadějí na posmrtnou odměnu.


ivanaci
21.06.2020 3 z 5

Překvapivý konec, dost dobré, i když mě hlavní postavy občas štvaly.

iva23
10.06.2020 1 z 5

Nebavilo.

micha-ella
01.06.2020 4 z 5

Thriller o lidech vychýlených z normálu. Dobře napsaný, i když mi odsamého počátku šly na nervy nesympatické hlavní postavy a jejich styl života. Já jsem jim ty trable zlomyslně přála! Závěr byl vskutku překvapivý, nevěřím, že ho někdo z čtenářů včas předvídal.

broskev28
24.05.2020 3 z 5

Za plus považuju fakt, že jsem minimálně do poloviny netušila, kam mě příběh zavede. Ale jinak se s každou knihou tohoto typu utvrzuju v přesvědčení, že tohle prostě není žánr pro mne - moje chyba, proč to pořád znovu zkouším?
Nejvíce mě zaujaly balkánské kapitoly:
"A tak jsem uprostřed té své dobrodinecké fáze učila chudé studenty anglicky v jedné odstrčené zemi bývalého bloku, v končinách, kterým se souhrnně říká Balkán."
Ten zbytek, jakož i závěrečné rozuzlení, mě příliš neoslovil. Takže i nadále pro mě nejdokonalejším thrillerem zůstává skvělá kniha Byly tady a už nejsou.

ennlady
12.04.2020 4 z 5

Překvapivě se mi to celkem líbilo. Úplný začátek sliboval rychlou jízdu, pak jsem byla trochu na rozpacích, protože se to maličko vleklo, ale postupně příběh celkem nabíral na intenzitě. Začaly se odkrývat charaktery a hlavně smýšlení postav, které v životě prošly určitými situacemi a změnami a ty se jim silně zaryly pod kůži. Rozlousknutí nebylo až tak úplně překvapivé, nicméně konec mě trochu dostal. Knížka podle mého určitě stojí za přečtení už proto, že zůstává rozum stát nad tím, co si kdo představuje pod představou dokonalého života a co je schopen pro ni udělat.

iška
12.03.2020 3 z 5

Určitě si najde své čtenáře, ale mě to prostě nesedlo.

Petronela16
02.03.2020 1 z 5

Začiatok sľubuje dobrý príbeh, ale potom zisťujem, že len sľubuje.Pre mňa jednoznačne veľké sklamanie,stale som čakala ,že sa ten dej niekam posunie,ale veru nič.Tie nezáživné zážitky z minulosti sa striedajú s ako-tak čitateľnou súčasnosťou.Zaver absolútne predvídateľný,presne som čakala tento typ konca.No a postavy veľmi nesympaticke.Skoda aj času aj peňazí.

Jiparis
28.01.2020 4 z 5

Kniha plná strachu, nepříjemných pocitů, hodně depresivní. Ikdyž napsaná zajímavě, můj šálek čaje to není.

maličkán
08.01.2020 5 z 5

Zajímavý, čtivý příběh. Nenudila jsem se ani chvíli. Závěr mě překvapil.

ArwenAragorn
12.12.2019 5 z 5

Tak to byl thriller podle mého gusta! A to jsem si ho podle anotace nejdřív vůbec nechtěla vypůjčit, teď uvažuji, že si knihu koupím. Na rozdíl od většiny ostatních čtenářů se mi zdál čtivý a vůbec ne zdlouhavý, s mnoha zvraty a hlavně hodně psychotický a sugestivní. Vyústění příběhu mě překvapilo, čekala jsem něco jiného a toto se mi moc líbilo. Postavy se podařilo autorce skvěle vykreslit, i když žádná z nich mi nepřišla sympatická.
Na prvotinu překvapivě dobré, budu se dívat po dalších knihách od autorky. K přečtení musím DOPORUČIT!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vtom někdo zanaříkal. ........polkla a čekala. Byl to vážně pláč? Nebo nějaký noční zvuk? Zatracený strašidelný dům, on snad dýchá! Ba ne, byl to pláč. Přicházel zpoza zavřených dveří. Připlížila se k nim. Nějaký chlapec tenoučkým hlasem opakoval dokolečka pořád totéž. Mumlal obvinění prodchnuté žalostivou nevírou:"To bolelo! To bolelo!"

intelektuálka
04.12.2019 5 z 5

Zajímavá prvotina mladé autorky - dle životopisu i s prvky vlastního života ...
I ona strávila určitou dobu na východním Balkáně...

V ústředí tři postavy - každá se svými traumaty a snažící se o poklidný život ...

Ale nejsou to pouze hranice na mapě, které musí překračovat, jsou to i hranice osobní ...

Mě kniha nezklamala.

Gigy
24.11.2019 4 z 5

No, tohle byla tedy fakt nálož. Dlouho se mi nestalo, že by kniha měla tři v podstatě hlavní postavy a já nebyla schopná ani s jednou sympatizovat. Na první pohled všichni sympaťáci, fakt že jo. Nicméně, lovestory Maddie a Iana byla vcelku zajímavá. Tedy, zajímavou ji činilo hlavně netradiční prostředí, které autorka knihy zvolila. Chválím také za celkovou strukturu příběhu. Nejprve se setkáváme s detektivkou, která reaguje na tísňové volání a plíží se do domu, ve kterém nejspíš došlo ke zločinu a až poté se seznamujeme s celým příběhem a hlavními postavami. Škoda jen, že se Maddie začala ve svých vzpomínkách tak nějak topit a děj ztratil šťávu, dynamiku a veškeré napětí.

MíšaS.
21.11.2019 1 z 5

Začátek byl zajímavý, ale po pár kapitolách to všechno pohltila strašná nuda. V knize se nic nedělo, doopravdy nic, a ten konec to byl hodně velký mišmaš, který teda byl za mě absolutně nereálný. Že by takhle vypadala práce policie, haha… , a to o ní nemám velké mínění...
Asi už bych doopravdy měla přestat číst ty současné "thrillery".

L.Helena
17.11.2019 3 z 5

Úplný začátek dost slibný. Pak ovšem přijdou celkem nudné kapitoly z minulosti. Prostě celý rok 2001, který se táhne asi půlkou knihy, bych zkrátila tak na čtvrtinu. Charakter opravdového psychothrilleru má kniha až tak posledních sto stran, a to je na knihu čítající přes 350 stran hodně málo.

Šánka
03.11.2019 4 z 5

Temný a zpočátku trošku rozvláčný psychothriller, napsaný takovým ospalým stylem.
Kniha se nečte špatně, postavy jsou dobře vykreslené (jeden větší magor než druhý), ale sympatie ve vás asi nevzbudí žádná. Atmosféra příběhu je dostatečně tajemná, tíživá, řekla bych až depresivní a závěr....no, pro mě očekávaný,....nastal Den zabíjení.

Medovnice
01.11.2019 3 z 5

Po zdejších komentářích jsem měla velké očekávání. A přišlo stejně velké zklamání. Zdlouhavě a zbytečně probíraná minulost hlavní hrdinky, pro toho, kdo pár podobných knih už četl, přišlo vcelku očekávané a nijak překvapující finále. Hodně nudy, málo napětí a především nesympatické všechny postavy. Za mě slabý průměr. Škoda.

Jane333
30.10.2019 4 z 5

Dobře se to četlo, ale mezi topy bych to nezařadila. Konec byl trochu neuzavřený. Některý kapitoly z minulosti mi přišly zdlouhavý.

kneslova
28.10.2019 4 z 5

Tak trochu tísnivé jako hlavní postava, čte se to docela dobře, už jsem pár takových knih přečetla, takže podobný konec jsem očekávala.

Štítky knihy

psychologické romány posttraumatická stresová porucha prolínání minulosti a současnosti thrillery pro ženy

Autorovy knížky

Annie Ward
americká
2019  75%Překročit všechny hranice

Kniha Překročit všechny hranice je v

Právě čtených2x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce100x
Chystám se číst90x
Chci si koupit17x